Vintertid 2022 - Hvordan er det nu med skiftet til vintertid?
Hvornår vil sommer/vintertid skiftet blive afskaffet?
I 2019 traf et flertal i Europa-Parlamentet beslutning om, at Ministerrådet, der repræsenterer landene i Europa, skulle tage stilling til, hvorvidt skiftet mellem sommertid og vintertid i Europa skulle ophøre.
Beslutningen skulle træffes i 2021, men her i 2022 er det endnu ikke sket. De enkelte lande har nemlig vist sig ikke at kunne blive enige, og dermed er det ikke lykkes at nå frem til en beslutning om ophør af sommertid og vintertid i Europa.
Mens nogle lande mener, at de forskellige tidszoner er uhensigtsmæssige, blandt andet for erhvervslivet, så vil Danmark og resten af Skandinavien opleve, at vi uden sommertid og vintertid, vil have meget mørke morgener i vinterhalvåret.
Hvorvidt Europa på et tidspunkt kan blive enige om at bevare eller afskaffe sommertid, står hen i det uvisse, for på nuværende tidspunkt ser der ikke ud til at være nogen planer for viderebehandling behandling af emnet.
Nyd den ekstra time i sengen - eller ude i det smukke efterår
Søndag den 30. oktober kan du sove en time længere, for natten mellem lørdag og søndag, skifter Danmark til vintertid, og urene stilles en time tilbage.
Hvis du ikke gider tilbringe tiden i sengen, og mangler du idéer til, hvordan du bedst får noget ud af den ekstra time, så kan vi varmt anbefale at du bruger søndagen i naturen, hvor der venter frisk luft og dejlige efterårsoplevelser. Lad dig inspirere af Naturstyrelsens guider, som er fulde af gode bud på naturoplevelser i nærområdet. Her får du - ganske gratis - alle de oplysninger og fakta, som rejsebøger og guider har: Alt om seværdigheder, kulturhistorie, dyreliv, historie, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder.