help with write college application essay word dissertation le contrat et les tiers paper writing service college order essay homework science
Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Efterår

Der opstår som regel lidt forvirring omkring skiftet mellem sommertid og vintertid. En nem huskeregel er, at i efteråret, hvor vi går fra sommertid til vintertid, der stiller vi havemøblerne 'tilbage' i udhuset, men vi i foråret finder møblerne 'frem'.

Vintertid 2022 - Hvordan er det nu med skiftet til vintertid?
Redaktionen

Hvordan er det nu med vintertid, skal uret stilles frem eller tilbage? Og overvejer de Europæiske lande fortsat at afskaffe skiftet?

Hvornår vil sommer/vintertid skiftet blive afskaffet?

I 2019 traf et flertal i Europa-Parlamentet beslutning om, at Ministerrådet, der repræsenterer landene i Europa, skulle tage stilling til, hvorvidt skiftet mellem sommertid og vintertid i Europa skulle ophøre.

Beslutningen skulle træffes i 2021, men her i 2022 er det endnu ikke sket. De enkelte lande har nemlig vist sig ikke at kunne blive enige, og dermed er det ikke lykkes at nå frem til en beslutning om ophør af sommertid og vintertid i Europa.

Mens nogle lande mener, at de forskellige tidszoner er uhensigtsmæssige, blandt andet for erhvervslivet, så vil Danmark og resten af Skandinavien opleve, at vi uden sommertid og vintertid, vil have meget mørke morgener i vinterhalvåret.

Hvorvidt Europa på et tidspunkt kan blive enige om at bevare eller afskaffe sommertid, står hen i det uvisse, for på nuværende tidspunkt ser der ikke ud til at være nogen planer for viderebehandling behandling af emnet. 
 

Nyd den ekstra time i sengen - eller ude i det smukke efterår

Søndag den 30. oktober kan du sove en time længere, for natten mellem lørdag og søndag, skifter Danmark til vintertid, og urene stilles en time tilbage.

Hvis du ikke gider tilbringe tiden i sengen, og mangler du idéer til, hvordan du bedst får noget ud af den ekstra time, så kan vi varmt anbefale at du bruger søndagen i naturen, hvor der venter frisk luft og dejlige efterårsoplevelser. Lad dig inspirere af Naturstyrelsens guider, som er fulde af gode bud på naturoplevelser i nærområdet. Her får du - ganske gratis - alle de oplysninger og fakta, som rejsebøger og guider har: Alt om seværdigheder, kulturhistorie, dyreliv, historie, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder.

 

Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens?

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Efterår
Camilla Plums Økologisk Julemarked 2022

Igen i år lægger kogekone og forfatter, Camilla Plum, hus til en julestue med masser af velduftende, velsmagende og julede oplevelser for både børn og voksne.

Arrangementet foregår på Camilla Plums gård, Fuglebjerggaard i Helsinge, hvor gården er fyldt til randen med delikate lækkerier og kreative...

Læs mere
Sensommer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Efterår
Hvordan binder man en krans?

En smuk krans lyser op og skaber stemning i efteråret. Ved selv at binde kransen, har du mulighed for at få en krans, der nøjagtigt afspejler din stil.

Læs mere
Miljø
Sådan vælger du et miljøvenligt juletræ

Det kan være svært at gennemskue hvilket træ man skal vælge, hvis man gerne vil gøre et bæredygtigt køb. Langt de fleste danske juletræer sprøjtes med ukrudtsmidlet Roundup, som WHO fortsat mener udgør miljø- og sundhedsmæssig risiko.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Efterår
Tips til stærke stueplanter i vinterhalvåret

Der er intet som grønne planter, der tilføjer stil og stemning til indretningen. Og i vinterhalvåret, hvor vi går og længes efter forår, er det skønt at have smukke, grønne planter inden døre. I de mørke måneder, hvor vi må døje med tør luft og statisk elektricitet, bidrager de grønne planter...

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe

Indsamling af vilde svampe åbner døren til dejlige naturoplevelser – men desværre kan manglende kendskab til svampe også føre til alvorlige forgiftningstilfælde ved svampespisning. Mange danske spisesvampe har nemlig giftige dobbeltgængere, som gør det svært at se, om den svamp man står med er...

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer & kastanjefestival

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Efterår
Vinterbadning: Derfor hitter det kolde gys

I en travl og teknificeret hverdag er det lykken at være i kontakt med naturen året rundt, og med mere en 7.000 kilometer kyststrækning til rådighed, er det oplagt at dyrke naturens våde element og snuppe sig en dukkert i havet. At badeturen finder sted på den tid af året, hvor man risikerer at...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'<BR> fra by Margit Brandt

Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'
fra by Margit Brandt

Møbler i Sverige

Møbler i Sverige

Kollektion fra Copenhagen Bamboo

Kollektion fra Copenhagen Bamboo

Gaveæske med krydderier

Gaveæske med krydderier

Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^