Ristede kastanjer & kastanjefestival

Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig tilbehør til diverse efterårsretter. Og så er de super nemme at tilberede - og dufter SÅ dejligt!

Kastanjefestival

I oktober fejrer Samsø kastanjesæsonen med Kastanjefestival. Her vil udstillere stå klar i boderne ved den gamle købmandshandel i Nordby, og først og fremmest byde på lækkerier med spisekastanjen og andre nøddesorter, men her vil der også blive plads til at præsentere mange andre lokale efterårsprodukter, ligesom der vil være stemningsfuld underholdning og aktiviteter for børnene.

Tilberedning af bagte kastanjer

Har du ikke mulighed for at være med og smage kastanjer til Kastanjefestivalen på Samsø, så kan du også nemt tilberede en portion hjemme.

Sådan gør du:

  • Varm ovnen til 250 grader
  • Skær et lille kryds i toppen af hver spisekastanje ved hjælp af en lille, skarp urtekniv
  • Fyld et ovnfast fad med et godt lag groft salt
  • Læg kastanjerne i fadet og bag dem i ca. 30 minutter ovnen indtil skalden åbner og kastanjekødet inden i er mørt
  • Serveres varme og evt. med smør 


PS. Husk, at det er den ægte kastanje (Castanea Sativa) man spiser. Til gengæld er hestekastanjen fin at lave kastanjedyr af!

 

Efterår
Send en fin efterårshilsen  

Send fine efterårshilsner med KvindeGuidens postkort. Det er nemt - og gratis !

Læs mere
Efterår
Nyd efteråret 

Selvom vi ser frem til en weekend, hvor man nok kun glimtvis får solen at se, så er det alligevel en fortryllende oplevelse, at tage en tur i skoven. Lunt klædt på og i et par fornuftige røjser, er det skønt at opleve efterårsskovens smukke gyldne farver - og finde et stille skovbryn, hvor man i…

Læs mere
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Efterår
Naturens køkken 

Lær hvordan du finder den danske naturs mest velsmagende bær og urter, og få mere end 100 lækre opskrifter og masser af inspiration til at bruge de vilde råvarer hjemme i dit eget køkken ...

Læs mere
Efterår
Temperaturen afgør din vintersøvn 

Selvom vintertid er lig med frostgrader og kolde nætter, skifter mere end hver anden dansker ikke over til vinterdyne, når Kong Frost banker på døren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Ringsted Dun. Hele 57 % beholder den samme dyne året rundt på trods af vinteren og de kolde…

Læs mere
Efterår
Kan man spise æbler med stribe? 

Ind i mellem kan man stå med et dansk æble og undre sig over, hvorfor nogle af dem har stribe på skrællen. De karakteristiske striber skyldes omstændigheder i vejret under æbletræernes blomstring. Fx kan de opstå som følge af et forår med frostgrader. Striberne har dog ingen betydning for æblernes…

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe 

Med Thomas Læssøes håndbog Find & spis de bedste svampe, har du en super overskuelig guide til de bedste danske spisesvampe.

Her får du detaljerede beskrivelser af de 30 bedste spisesvampe, og om de farligste giftsvampe, som spisesvampene kan forveksles med. Her er oplysninger om kendetegn,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^