Dekorative påskeæg
Påskeæg i glas fra Kodanska
Påskeæg i metal
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Populære pastinakker og persillerødder
Redaktionen

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger inspiration blandt gamle opskrifter og madtraditioner.

Tidligere var pastinak værdsat for sin søde, nærmest nøddeagtig smag, og persilleroden, for sin milde persillesmag. Her blev de begge flittigt anvendt revet rå og stuvet i sammenkogte retter og supper. I dag, hvor der er stor interesse for at spise efter årstiden, har både pastinakker og persillerødder en fremtrædende plads i grøntsagsafdelingen i efterår- og vintersæsonen.
Sammen med pastinak og persillerod, ryger også rødbeder, gulerødder, knoldselleri og jordskokker i indkøbskurven, og skaber variation og mangfoldighed i køkkenet efterår og vinter.

Rødder & knolde
- Vegetarisk mad fra den sorte muld

Rodfrugter er klimavenlige, spækkede med næringsstoffer og desuden himmelsk lækre. Til forskel fra de fleste andre grøntsager, så kan de nemt dyrkes på friland i Danmark og de kan spises på så mange forskellige måder: råkost i en salat, stegt med lidt olie, i supper og gratiner – mulighederne er næsten ubegrænsede.

Med bogen 'Rødder & knolde - Vegetarisk mad fra den sorte muld" har de svenske forfattere, Amanda Hellberg og Eveline Johnsson, skrevet en bog, som er spændende inspirationskilde til alle som vil spise mere vegetarisk og klimabevidst på samme tid. Bogen er oversat fra svensk og udgivet af Forlaget Turbine.


Efterår
Naturens køkken

Lær hvordan du finder den danske naturs mest velsmagende bær og urter, og få mere end 100 lækre opskrifter og masser af inspiration til at bruge de vilde råvarer hjemme i dit eget køkken ...

Læs mere
Efterår
Temperaturen afgør din vintersøvn

Selvom vintertid er lig med frostgrader og kolde nætter, skifter mere end hver anden dansker ikke over til vinterdyne, når Kong Frost banker på døren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Ringsted Dun. Hele 57 % beholder den samme dyne året rundt på trods af vinteren og de kolde...

Læs mere
Efterår
Kan man spise æbler med stribe?

Ind i mellem kan man stå med et dansk æble og undre sig over, hvorfor nogle af dem har stribe på skrællen. De karakteristiske striber skyldes omstændigheder i vejret under æbletræernes blomstring. Fx kan de opstå som følge af et forår med frostgrader. Striberne har dog ingen betydning for æblernes...

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe

Med Thomas Læssøes håndbog Find & spis de bedste svampe, har du en super overskuelig guide til de bedste danske spisesvampe.

Her får du detaljerede beskrivelser af de 30 bedste spisesvampe, og om de farligste giftsvampe, som spisesvampene kan forveksles med. Her er oplysninger om kendetegn,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
AURO: Miljøvenlig maling <BR> nu i bøtter af genbrugsplast

AURO: Miljøvenlig maling
nu i bøtter af genbrugsplast

Sådan laver du en flot håropsætning

Sådan laver du en flot håropsætning

Nyd weekendhyggen<BR> i komfortabelt hjemmetøj

Nyd weekendhyggen
i komfortabelt hjemmetøj

Aqua Dulce smykker

Aqua Dulce smykker

Nye Bøger
Shopping
^