Populære pastinakker og persillerødder
Tidligere var pastinak værdsat for sin søde, nærmest nøddeagtig smag, og persilleroden, for sin milde persillesmag. Her blev de begge flittigt anvendt revet rå og stuvet i sammenkogte retter og supper. I dag, hvor der er stor interesse for at spise efter årstiden, har både pastinakker og persillerødder en fremtrædende plads i grøntsagsafdelingen i efterår- og vintersæsonen.
Sammen med pastinak og persillerod, ryger også rødbeder, gulerødder, knoldselleri og jordskokker i indkøbskurven, og skaber variation og mangfoldighed i køkkenet efterår og vinter.

Rødder & knolde
- Vegetarisk mad fra den sorte muld
Rodfrugter er klimavenlige, spækkede med næringsstoffer og desuden himmelsk lækre. Til forskel fra de fleste andre grøntsager, så kan de nemt dyrkes på friland i Danmark og de kan spises på så mange forskellige måder: råkost i en salat, stegt med lidt olie, i supper og gratiner – mulighederne er næsten ubegrænsede.
Med bogen 'Rødder & knolde - Vegetarisk mad fra den sorte muld" har de svenske forfattere, Amanda Hellberg og Eveline Johnsson, skrevet en bog, som er spændende inspirationskilde til alle som vil spise mere vegetarisk og klimabevidst på samme tid. Bogen er oversat fra svensk og udgivet af Forlaget Turbine.