Tank top & t-shirt B. Copenhagen
Dansk Smykkekunst
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Kategorier: Bryllup  -  Bruden
Brudemakeup

Den kommende brud bruger som regel meget tid på at finde den rette kjole. Kjolen skal gerne fremhæve hendes figurmæssige fortrin, gerne kamuflere deller og topmave - og så må den også gerne være med til at understrege hendes personlighed. Til gengæld bliver der ofte først tænkt på brudens makeup i sidste øjeblik. Men en perfekt makeup kan være prikken over i´et og kan anbefales planlagt i god tid.

Hvad er en perfekt budemakeup?
”Man kan jo hurtigt få malet ansigtet til uigenkendelighed”, siger makeupartist Gitte Lindgren. ”Det er jo teknisk set muligt at trylle en bleg, fregnet pige om til en brasiliansk sambadanser, men det skulle jo gerne være sådan at den tilkommende kan genkende sin brud”
Gitte anbefaler at man finder en makeupløsning der både tager højde for brudens egne farver, brudekjolens og tilbehørets design, brudens ønsker til frisuren og ikke mindst hendes personlighed. Således opnår man en Total Styling.
”Ved Total Styling synkroniseres alle ingredienserne, så man får et helt udtryk” forklarer Gitte Lindgren. ”Det er vigtigt at bruden på sin store dag får det udtryk hun ønsker. Vil hun være romantisk og ærbar med stjerner i øjnene, naturlig og afslappet au naturel , forførende og vampet med dragende øjne og røde læber, eller frisk og piget med blussede kinder?”.
Uanset om man selv lægger makeuppen eller man får en professionel makeupartist til at tage sig af opgaven, bør man gøre sig nogle overvejelser.
”Det er vigtigt at bruden tager dig tid til at gennemtænke udtrykket og være ærlig med sig selv. Det skal jo gerne være sådan at hun på selve dagen og når hun siden hen tænker tilbage på brylluppet og kigger på fotos, føler at hun fik sine forventninger opfyldt” siger Gitte.

At arbejde med farver og kontraster
”Tricket ved en flot makeup er brugen af komplementær farver, kontraster og modsætninger. Disse kan bruges til både at fremhæve og at skjule.” forklarer Gitte og giver følgende eksempler:
”Hvad er det modsatte af at stråle? At se mat ud. Det vil altså sige, at skal øjnene se strålende ud, skal der noget mat til at fremhæve det blanke i dem, vil du fremhæve varmen i øjnene, skal du vælge kolde farver, så fremstår øjnene varmere osv.”.
Gitte anbefaler brugen af lysreflekterende skygger, men ikke glimmer. Hun anbefaler også at man bruger en elektriske vippebukker til at curle vipperne med. Det åbner øjnene og knækker ikke vipperne som en vippesaks kan gøre det.

Forbered huden i god tid
Man kan med fordel starte at forberede huden i god tid før brylluppet.
”God hudpleje og masser af masker vil give dig englehud.”, siger Gitte Lindgen. ”Brudemakeup kræver en perfekt og fejlfri hud. Sæt fokus på underlaget, foundation og concealer. Husk også huden på skuldre, barm og hals, hvis kjolen er nedringet eller man skal have bare skuldre.”

Tilpas farvenuancer
For netop at skabe et helt indtryk er det en rigtig god ide at tilpasse og afstemme øjenskyggens, læbernes og kindernes farver til brudebuket.
”Det er, især når det gælder brudemakeuppen, vigtigt at makeuppen bruges til at fremhæve og understrege bruden egne træk, samtidig må makeup aldrig bruges i sådan et omfang at bruden forandres” siger Gitte Lindgren. ”Det gælder om at gå efter holdbare produkter og holdbare teknikker. Et enkelt tip er f.eks at bruge liplineren på hele læben, lægge læbestiften oven på og lipglosss kun på midten. Gloss nedsætter altid holdbarheden, og vil altid smitte af.” forklarer Gitte.
Gitte Lindgren har også gode råd til det bare, flade og blege bryst; ”Vil du gerne fremhæve barmen, så brug lys/skygge konceptet. Skygge i kavaler gangen og lys på selve brystet, så får du en større og mere fyldig barm. Ønsker du det modsatte, bruger du farverne modsat.” slutter Gitte Lindgren.

Takt og tone
I sort kjole til bryllup?

Fra brevkassen: En læser spørger forfatter og ekspert i Takt & Tone Sanne Udsen om man i dag, som gæst til et bryllup, kan møde op i sort.

Læs mere
Takt og tone
Hvid brud flere gange?

Er det upassende at være hvid brud flere gange? Forfatter og ekspert i takt og tone Sanne Udsen, svarer.

Læs mere
Bryllup
Yndefuldt, romantisk - og ultrafeminint

Det er ikke så svært, selv at sætte håret op. Væbnet med en god kam, hårspray og en bunke hårnåle, som matcher din hårfarve samt en god portion tålmodighed, er du allerede godt i gang.

Læs mere
Bryllup
Om brudesløret

Hvorfor brudeslør?

Læs mere
Bryllup
Bryllupsgæstens beklædning

Hvis man i forbindelse med et bryllup skal deltage i både kirken, receptionen og senere festen, bør man da skifte tøj undervejs?

Læs mere
Takt og tone
Forventninger til brudgommen

Han glæder sig til han skal giftes, men er i tvivl om hvad der forventes af ham. Ekspert i takt & tone, forfatter Sanne Udsen svarer.

Læs mere
Takt og tone
Toastmaster

Fra brevkassen: Toastmasteren ved brylluppet styrer rækkefølgen af taler, men hvordan? Bør toastmasteren kontakte gæsterne forud for arrangementet, skal toastmasteren selv holde tale og i hvilken rækkefølge skal familien have ordet?

Læs mere
Bryllup
Den vildeste luksus

Bryllupsrejsen er for mange nye ægtepar brylluppets grand finale. Her bringer vi her seks bud på nogle af verdens mest romantiske og luksuriøse destinationer og hoteller - alt fra strandidyl på Bahamas til storbyromantik i Hong Kong.

Læs mere
Bryllup
Bryllup i Thailand

Et eksotisk bryllup i Thailand lokker ...

Læs mere
Bryllup
Det perfekte bryllup

Der er mange måder at fejre bryllupper på, skriver psykolog Ingrid Ortmann, som i år selv skal stå brud ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Øreringe til bruden

Øreringe til bruden

Georg Jensen Aurora

Georg Jensen Aurora

Inspiration til det perfekte bryllup

Inspiration til det perfekte bryllup

Gode råd til bryllupsgæsten

Gode råd til bryllupsgæsten

Nye Bøger
^