graduate college paper, write paper mcgraw hill critical thinking write my assignment hypothesis of a research paper
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategori: Bryllup
Brevkassen: Bryllupsinvitationer og svarfrist
Brevkasseindlæg

En læser spørger forfatter Sanne Udsen, forfatter til bogen 'Takt og tone i tiden', hvordan man bør forholde sig, når ens gæster ikke besvarer invitation.

 • Kære Sanne Udsen,

  Vi har pr. post sendt invitationer ud til vores bryllup i august. Det gjorde vi medio maj med en svarfrist til midt i juli, og gjorde opmærksom på, at vi holder ferie i 3 angivne uger.

  Vi er nu tilbage fra en vel overstået ferietur, og der mangler svar fra 8 personer nu, hvor der er 6 dage tilbage af svarfristen. Mit spørgsmål er følgende: Hvad gør vi, hvis vi ikke har fået svar fra alle inden fristens udløb? Skal vi ringe til dem?

  Anonym


___________________________________________________


 • Kære læser,

  Du har to muligheder: Du kan ringe til dem, der ikke har svaret, eller du kan vælge at opfatte den manglende tilkendegivelse som et afbud. Personligt foretrækker jeg den første mulighed.

  Vælger du den anden mulighed, risikerer du, at de alligevel dukker op til festen, og så mangler du en eller flere kuverter, og din bordplan er ødelagt.

  Den første mulighed indebærer desuden den tilfredsstillelse, at dine gæster forhåbentligt bliver flove over ikke at have svaret. Endelig kan det være sket, at invitationen ikke er nået frem.

  Så sent som i sidste uge var jeg til en 50 års fødselsdag, hvor min invitation var gået tabt i posten. Kun fordi værtinden havde været så forsigtig også at sende en mail til sine gæster, fandt vi ud af, at invitationen var blevet "spist" af Post Danmark. Det sker desværre for tit til, at man kan undlade at tage det med i sine beregninger.

  Mere generelt fraråder jeg altid, at man giver lange svarfrister på en invitation. De inviterede har en tendens til at tænke, at de har masser af tid, og så enten glemmer de det helt, eller også kan de ikke huske, om de har svaret eller ej. At give folk 14 dage til at svare på en invitation er absolut rigelig tid!

  Sanne Udsen

 

Om Sanne Udsen

Gennem bøger og foredrag deler forfatter Sanne Udsen ud sin viden og tanker om menneskers sociale adfærd, samspillet mellem mennesker, privat og såvel som i arbejdslivet. Det er spændende emner, der kan give stof til eftertanke, give øget selvindsigt,  forståelse for vores medmennesker og vække debat.

Blandt hendes bøger er: ’I bankernes vold’, ’Men nok om det’, ’Verden vil bedrages - gælder det også dig?’, ’Psykopater i jakkesæt’, ’Parasitter i habitter’ og ’Håndbog for karrierekvinder’.

Læs om Sanne Udsens bogudgivelser og foredrag på Udsen.dk

 

Generelt om bryllupsinvitationer

Indbydelserne skal sendes ud i god tid, hvilket ifølge god kutyme vil sige tre til seks uger, før brylluppet. Men send dem gerne ud så tideligt som muligt, så alle de inviterede kan reservere dagen i god tid.

En bryllupsinvitation skal ifølge traditionerne altid være skriftlig, og først og fremmest give gæsten klar besked om:

 • Dags dato
 • Gæstens navn
 • Anledning
 • Hvornår - dato og klokkeslæt - arrangementet holdes
 • Svarfrist
 • Hvor vielsen skal finde sted
 • Hvor den efterfølgende fest finder sted
 • Hvorvidt der serveres frokost eller middag
 • Værtsparrets navne, mailadresser, telefonnumre
 • Påklædning

Hver indbydelse underskrives i hånden, ligesom navnene på den indbudte normalt også skrives i hånden.

 

 

 

Bryllup
Brevkassen: Bryllupsgæst i sort kjole?

Nogle brudepar sætter pris på de gamle bryllupsskikke og -traditioner, så når man nu er så heldig at være inviteret, så gælder det om at have styr på reglerne. Man skulle jo nødigt træde nogen over tæerne, fordi man ikke har læst på lektien. Men hvordan er det nu lige med reglerne omkring gæsternes...

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Skal den pinlige, fordrukne onkel partout inviteres med til brylluppet?

Er man tvunget til at invitere sin fordrukne, pinlige onkel med til sit bryllup, spørger en læser. KvindeGuidens ekspert i Takt & Tone, Sanne Udsen, svarer.

Læs mere
Bryllup
Brudekjoler 2023 - Få ekspertens råd til kjolen der passer din kropstype

Foråret og sommerens bryllupper planlægges i øjeblikket. De store bryllupsmesser er årstiden store tilløbsstykke, og brudeforretningerne viser deres nye, overdådige kjolekollektioner frem.

Tager man blot et lille kig på udvalget, får man hurtigt fornemmelsen af det dilemma som enhver vordende brud...

Læs mere
Bryllup
Brevkasse: Hvid brud flere gange?

Er det upassende at være hvid brud flere gange? Forfatter og ekspert i takt og tone Sanne Udsen, svarer.

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Toastmasterens opgaver

Toastmasteren ved brylluppet styrer rækkefølgen af taler, men hvordan, spørger en læser. Bør vedkommende fx kontakte gæsterne forud for arrangementet, hvornår skal toastmasteren selv holde tale, og i hvilken rækkefølge skal familien have ordet? Få de gode råd fra ekspert i takt og tone, Sanne Udsen.

Læs mere
Bryllup
4 gode råd til valg af brudesko

Når først brudekjolen er valgt, er det blevet tid til at finde skoen, der matcher. Tag dig god tid til at finde de helt rigtige sko, for et forkert valg kan både tage opmærksomheden fra din kjole, og øge risikoen for ømme fødder.

Læs mere
Bryllup
Brudens håndtaske: En vigtig detalje i brudeudstyret

For mange kvinder er håndtasken en vigtig accessorrie. Den signalerer måske hvem du er, afspejler din smag eller er en kær ven som har været med dig i mange år.

Men i bryllupssammenhæng er håndtasken lidt af en overset detalje - mærkeligt nok. Når du går i bryllupstanker handler planerne og idéerne...

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Han overvejer at 'anmode' om sin kærestes far om hendes hånd. Men er det en god idé?

Christian vil gerne på gammeldags vis anmode sin kærestes far om hendes hånd. Forfatter Sanne Udsen er bekendt med den gamle tradition, men opfordrer Christian til at tænke sig godt om, for der er jo ingen garanti for, at han får det svar han vil have.

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Kan man have det samme tøj på i kirken og til bryllupsfesten?

Hvis man i forbindelse med et bryllup skal deltage i både kirken, receptionen og senere festen, bør man da skifte tøj undervejs?, spørger en læser vores ekspert i takt og tone, forfatter Sanne Udsen.

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Gommens opgaver

Han glæder sig til deres bryllup, men er i tvivl om, hvad der forventes af ham. Ekspert i takt & tone, forfatter Sanne Udsen, giver ham nogle gode råd med på vejen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vielsesringe

Vielsesringe

Gode råd til bryllupsgæsten

Gode råd til bryllupsgæsten

Inspiration til det perfekte bryllup

Inspiration til det perfekte bryllup

Øreringe til bruden

Øreringe til bruden

Nye Bøger
Alt det, du skal vide, for at få et vellykket bryllup

At planlægge et bryllup kræver fokus, overblik - og en hel del kærlighed. For drømme og håb skal gå hånd i hånd med økonomi og en praktisk virkelighed, og I skal træffe en lang række valg, før I til sidst kan sige jeres livs vigtigste ’ja’ til hinanden.

Bryllupsbogen, skrevet af Pernille Redder,...

Læs mere
Vores Bryllup, Simone Thorup Eriksen

Fra forfatterparret tegneren Simone og bagedystvinderen Liv kommer den perfekte gave til den kommende brud. En personlig bryllupsbog, som bruden kan udfylde som en scrapbog med historien om frieriet, et stykke af sit brudeslør, hilsner fra gæsterne, et kys med bryllupslæbestiften, menuen, de bedste...

Læs mere
Min bryllupsdagbog - Bryllupsplanlægningen samlet i en notesbog.

Med bogen 'Min bryllupsdagbog' præsenterer Julie Dam og Britt Basse et planlægningsværktøj op til den store dag.

De fortrykte sider hjælper og guider jer helt fra frieri til bryllupsdagen. Der er plads til egne noter, idéer og tanker. Således har I en praktisk og hyggelig bog, som bagefter...

Læs mere
Takt og Tone i Tiden, af Sanne Udsen

Forfatter og brevkasseredaktør på KvindeGuiden, Sanne Udsen, har skrevet 'Takt og tone i tiden', som handler om hvordan man begår sig taktfuldt, diplomatisk og hensynsfuldt. Bogen er den ultimative guide til alle, der ønsker at komme nogenlunde helskindet gennem det moderne livs genvordigheder, og...

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^