Kære læser,
Du har to muligheder: Du kan ringe til dem, der ikke har svaret, eller du kan vælge at opfatte den manglende tilkendegivelse som et afbud. Personligt foretrækker jeg den første mulighed.
Vælger du den anden mulighed, risikerer du, at de alligevel dukker op til festen, og så mangler du en eller flere kuverter, og din bordplan er ødelagt.
Den første mulighed indebærer desuden den tilfredsstillelse, at dine gæster forhåbentligt bliver flove over ikke at have svaret. Endelig kan det være sket, at invitationen ikke er nået frem.
Så sent som i sidste uge var jeg til en 50 års fødselsdag, hvor min invitation var gået tabt i posten. Kun fordi værtinden havde været så forsigtig også at sende en mail til sine gæster, fandt vi ud af, at invitationen var blevet 'spist' af Post Danmark. Det sker desværre for tit til, at man kan undlade at tage det med i sine beregninger.
Mere generelt fraråder jeg altid, at man giver lange svarfrister på en invitation. De inviterede har en tendens til at tænke, at de har masser af tid, og så enten glemmer de det helt, eller også kan de ikke huske, om de har svaret eller ej. At give folk 14 dage til at svare på en invitation er absolut rigelig tid!
Generelt om bryllupsinvitationer
Indbydelserne skal sendes ud i god tid, hvilket ifølge god kutyme vil sige tre til seks uger, før brylluppet. Men send dem gerne ud så tideligt som muligt, så alle de inviterede kan reservere dagen i god tid.
En bryllupsinvitation skal ifølge traditionerne altid være skriftlig, og først og fremmest give gæsten klar besked om:
- Dags dato
- Gæstens navn
- Anledning
- Hvornår - dato og klokkeslæt - arrangementet holdes
- Svarfrist
- Hvor vielsen skal finde sted
- Hvor den efterfølgende fest finder sted
- Hvorvidt der serveres frokost eller middag
- Værtsparrets navne, mailadresser, telefonnumre
- Påklædning
Hver indbydelse underskrives i hånden, ligesom navnene på den indbudte normalt også skrives i hånden.