Kategori: Bryllup
Brevkassen: Bryllupsinvitationer og svarfrist

En læser spørger forfatter Sanne Udsen, forfatter til bogen 'Takt og tone i tiden', hvordan man bør forholde sig, når ens gæster ikke besvarer invitation.

 • Kære Sanne Udsen,

  Vi har pr. post sendt invitationer ud til vores bryllup i august. Det gjorde vi medio maj med en svarfrist til midt i juli, og gjorde opmærksom på, at vi holder ferie i 3 angivne uger.

  Vi er nu tilbage fra en vel overstået ferietur, og der mangler svar fra 8 personer nu, hvor der er 6 dage tilbage af svarfristen. Mit spørgsmål er følgende: Hvad gør vi, hvis vi ikke har fået svar fra alle inden fristens udløb? Skal vi ringe til dem?

  Anonym


___________________________________________________


 • Kære læser,

  Du har to muligheder: Du kan ringe til dem, der ikke har svaret, eller du kan vælge at opfatte den manglende tilkendegivelse som et afbud. Personligt foretrækker jeg den første mulighed.

  Vælger du den anden mulighed, risikerer du, at de alligevel dukker op til festen, og så mangler du en eller flere kuverter, og din bordplan er ødelagt.

  Den første mulighed indebærer desuden den tilfredsstillelse, at dine gæster forhåbentligt bliver flove over ikke at have svaret. Endelig kan det være sket, at invitationen ikke er nået frem.

  Så sent som i sidste uge var jeg til en 50 års fødselsdag, hvor min invitation var gået tabt i posten. Kun fordi værtinden havde været så forsigtig også at sende en mail til sine gæster, fandt vi ud af, at invitationen var blevet "spist" af Post Danmark. Det sker desværre for tit til, at man kan undlade at tage det med i sine beregninger.

  Mere generelt fraråder jeg altid, at man giver lange svarfrister på en invitation. De inviterede har en tendens til at tænke, at de har masser af tid, og så enten glemmer de det helt, eller også kan de ikke huske, om de har svaret eller ej. At give folk 14 dage til at svare på en invitation er absolut rigelig tid!

  Sanne Udsen

 

Om Sanne Udsen

Gennem bøger og foredrag deler forfatter Sanne Udsen ud sin viden og tanker om menneskers sociale adfærd, samspillet mellem mennesker, privat og såvel som i arbejdslivet. Det er spændende emner, der kan give stof til eftertanke, give øget selvindsigt,  forståelse for vores medmennesker og vække debat.

Blandt hendes bøger er: ’I bankernes vold’, ’Men nok om det’, ’Verden vil bedrages - gælder det også dig?’, ’Psykopater i jakkesæt’, ’Parasitter i habitter’ og ’Håndbog for karrierekvinder’.

Læs om Sanne Udsens bogudgivelser og foredrag på Udsen.dk

 

Generelt om bryllupsinvitationer

Indbydelserne skal sendes ud i god tid, hvilket ifølge god kutyme vil sige tre til seks uger, før brylluppet. Men send dem gerne ud så tideligt som muligt, så alle de inviterede kan reservere dagen i god tid.

En bryllupsinvitation skal ifølge traditionerne altid være skriftlig, og først og fremmest give gæsten klar besked om:

 • Dags dato
 • Gæstens navn
 • Anledning
 • Hvornår - dato og klokkeslæt - arrangementet holdes
 • Svarfrist
 • Hvor vielsen skal finde sted
 • Hvor den efterfølgende fest finder sted
 • Hvorvidt der serveres frokost eller middag
 • Værtsparrets navne, mailadresser, telefonnumre
 • Påklædning

Hver indbydelse underskrives i hånden, ligesom navnene på den indbudte normalt også skrives i hånden.

 

 

Bryllup
Bryllupsmesser 2023

Vinteren byder på en række enestående bryllupsmesser, som samler inspiration, udstyr og idéer til planlægningen af den store fest.

På de store messer finder man inspiration til de mest eventyrlige bryllupskager, vine og bryllupsmenuer, fest- og brudekjoler, smukke brudebuketter, smykker og…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
Alt det, du skal vide, for at få et vellykket bryllup

At planlægge et bryllup kræver fokus, overblik - og en hel del kærlighed. For drømme og håb skal gå hånd i hånd med økonomi og en praktisk virkelighed, og I skal træffe en lang række valg, før I til sidst kan sige jeres livs vigtigste ’ja’ til hinanden.

Bryllupsbogen, skrevet af Pernille Redder,…

Læs mere
Vores Bryllup, Simone Thorup Eriksen

Fra forfatterparret tegneren Simone og bagedystvinderen Liv kommer den perfekte gave til den kommende brud. En personlig bryllupsbog, som bruden kan udfylde som en scrapbog med historien om frieriet, et stykke af sit brudeslør, hilsner fra gæsterne, et kys med bryllupslæbestiften, menuen, de bedste…

Læs mere
Min bryllupsdagbog - Bryllupsplanlægningen samlet i en notesbog.

Med bogen 'Min bryllupsdagbog' præsenterer Julie Dam og Britt Basse et planlægningsværktøj op til den store dag.

De fortrykte sider hjælper og guider jer helt fra frieri til bryllupsdagen. Der er plads til egne noter, idéer og tanker. Således har I en praktisk og hyggelig bog, som bagefter…

Læs mere
Takt og Tone i Tiden, af Sanne Udsen

Forfatter og brevkasseredaktør på KvindeGuiden, Sanne Udsen, har skrevet 'Takt og tone i tiden', som handler om hvordan man begår sig taktfuldt, diplomatisk og hensynsfuldt. Bogen er den ultimative guide til alle, der ønsker at komme nogenlunde helskindet gennem det moderne livs genvordigheder, og…

Læs mere
^