Kategori: Bryllup

Skal børnene med til brylluppet? 

Overvejer I at invitere børn med til brylluppet? Måske endda have dem med under vielsen som brudepiger og -svende?

At være med til bryllup er en mindeværdig og meget stor oplevelse - også for børn. Hele familien er samlet, alle er festklædte og overalt bliver børnene mødt af store smil, knus og kram.
Børn er uforudsigelige og impulsive, så man er aldrig garanteret ro og orden. Men med lidt forberedelse og uden de store forventninger til deres opførsel, så kan unger bidrage med et friskt pust til den højtidelige stemning.

Tips til bryllup med børn:

  • Overvej hvorvidt børnene blot skal inviteres med til vielsen, eller om de også skal deltage i festlighederne senere. Giv tydeligt forældrene besked om, hvornår I ønsker børnene, forlader arrangementet, så forældrene kan arrangere afhentning og pasning.
  • Sørg for at forældrene gør sig umage med at forklarer barnet, hvad det er, der skal foregå ved brylluppet, og hvad der forventes af dem.
  • Sørg for at barnet selv træffer beslutning om at deltage i arrangementet.
  • Inden I bestiller børnemenuen, så hør forældrene om hvilken mad barnet foretrækker.
  • Indret et lille rum eller et hjørne i festlokalet, hvor børnene har mulighed for at sidde sidde og hygge sig med papir og tusser, legoklodser, puslespil og popcorn.
  • Aftal og betal evt. et par af de større børn for at holde lidt øje med de mindre børn.
Bryllup
Bordplan ved bryllup 

Ved et bryllup tilbringer man mange timer ved bordet, og det er derfor vigtigt at have en god og gennemtænkt bordplan. Opgaven kan være en del mere tidskrævende, end man skulle tro, men heldigvis er der nogle traditionelle retningslinier for hvor f.eks. brudeparret og deres forældre skal sidde.

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Bryllupsinvitation inklusiv flybilletter ? 

Når man invitere familien fra udlandet til sit bryllup, forentes det så at man betaler for flybilletter og ophold? Forfatter Sanne Udsen besvarer spørgsmålet.

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: På skuddag er det kvinden der frier 

Kan den gamle skik om at piger har ret til at fri på skuddag, den 24. februar, bruges i dag, spørger en læser. Forfatter og foredragsholder Sanne Udsen svarer.

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Bryllupsinvitationer og svarfrist 

En læser spørger forfatter Sanne Udsen, forfatter til bogen 'Takt og tone i tiden', hvordan man bør forholde sig, når ens gæster ikke besvarer invitation.

Læs mere
Bryllup
Forbrug.dk: Få festen sikkert i hus 

Grimme huller i dugen og møgbeskidte stole, det var hvad et brudepar stod med, da udlejeren havde sat det af før bryllupsfesten. Klag til virksomheden med det samme, hvis du er utilfreds, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Bryllup
Spotify: Her er mest populære musiknumre til brylluppet 

Bryllupssæsonen venter forude, og der er fuld gang i forberedelserne. Musikken er vigtig at have styr på, så her afslører Spotify hvilke sange, der hitter til bryllupsfesten.

Læs mere
Bryllup
Tjekliste til bryllupsplanlægning 

Et bryllup kræver som regel mere planlægning, end man forventer. Det kræver en god og gennemarbejdet huskeliste, at få overblik over arrangementets omfang og opgaver.

Læs mere
Bryllup
Blomsternes betydning 

Med det store udvalg af smukke blomster og buketter, kan det være svært at vælge den helt rigtige til lejligheden. Men måske kan man lade sig inspirere af gamle traditioner, for ifølge Else Marie Kofod, traditionsforsker ved Dansk Folkemindesamling, så tillagde man tidligere de enkelte blomsterarter…

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Skal gommen bære habit, jakkesæt, jaket, blazer eller smoking? 

Hvordan er traditionen omkring mænds påklædning ved et formiddagsbryllup? Få ekspert i takt og tone, Sanne Udsens, gode råd.

Læs mere
Bryllup
Bryllupsmesser 2023 

Vinteren byder på en række enestående bryllupsmesser, som samler inspiration, udstyr og idéer til planlægningen af den store fest.

På de store messer finder man inspiration til de mest eventyrlige bryllupskager, vine og bryllupsmenuer, fest- og brudekjoler, smukke brudebuketter, smykker og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^