Fra kollektionen 'Viva 2022' fra Tine K Home.

Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil 

Det behøver ikke være det store, tidskrævende projekt at få ny stil i stuen. Ved at kigge på rummets muligheder og planlægge projektet trin-for-trin, har du allerede taget første skridt til en stue, der afspejler din personlige stil.

Stilfuld stue: Hvilken indretning afspejler din personlige stil?

Mulighederne er mange, og det er altid spændende at finde ud af, hvordan elementerne i en indretning, stilmæssigt fungerer sammen. I boligmagasiner, men også her hos Amazing Living, finder du masser af inspiration til, hvordan du skaber stilen, samt indretningstips og idéer til møbler og boligtilbehør.

Her får du idéer til to smukke - men også meget forskellige - indretningsstile: Den stemningsfulde og hyggelige ’Moderne Rustik’-stil, og 50’ernes og 60’enes smukke, minimalistiske indretning med det funktionelle udtryk, enkelthed og skarpe vinkler.

Stueindretning: Moderne Rustik

Essensen af indretningsstilen ’Moderne Rustik’ er den hyggelige, hjemlige stemning. Rummet er lyst og luftigt, og indretningen en blanding af moderne møbler, som er matchet med boligtilbehør, der understreger den smukke, rustikke fornemmelse.

10 centrale elementer der definerer stilen:

 1. Vægge malet med økologisk kalkmaling i lyse nuancer
 2. Løse gulvtæpper i hemp
 3. Siddemøbler - sofa, ottoman, daybed, puf og lænestol - i bomuld og hør, jordfarver og i et minimalistisk, klassisk design
 4. Enkelte ensfarvede puder og plaider indenfor samme farveskala som møblet
 5. Sofabord og sideborde i træ og jern, med rustikt udtryk og i et enkelt design
 6. Ingen gardiner, eller foldegardiner i hør
 7. Store fletkurve af vandhyacint, søgræs eller pil til grønne stueplanter, og til opbevaring af puder, plaider, strikketøj og magasiner
 8. Stentøjs gulvkrukker
 9. Gulvlamper i et let og enkelt design og loftslamper i bast
 10. Spejle i metalrammer

 

Stueindretning: 50- og 60´er funktionalisme

50- og 60´ernes letgenkendelige minimalistiske og funktionelle designstil er særlig populær herhjemme. Inspireret af den tids internationale tendenser satte møbeldesignere som Børge Mogensen, Kaare Klint, Finn Juhl, Arne Jacobsen og Hans J. Wegner, Danmark på verdenskortet, og gjorde dansk design kendt verden over.

Stilen kendetegnes af det minimalistiske og funktionelle. Her lægges vægt på enkelthed, funktionalitet, på organiske former: det skarpe og kantede kombineret med det bløde og runde, og på naturlige materialer som teaktræ, egetræ, læder og uld.  
Farvesammensætningen er unik og sammensat af modsætninger; kolde og varme kontraster, og lyse og mørke farvenuancer. Her kan ensfarvede vægge have en tapetseret kontrastvæg i tidens mønstre, eller de okkergule vægge skabe kontrast og sammenhæng til de lysere okkergule møbler. Tekstiler er puritanske og  ’fornuftige’, og det stramme udtryk synes understreget yderligere af nogle få iøjnefaldende elementer som fx stilistiske storblomstrede eller geometriske mønstre.

10 centrale elementer der definerer stilen

 1. Vægge i fx lys okkergul, douche grøn eller bordeaux, og evt. kontrastvæg i en mørkere farvetone i samme farveskala
 2. Løse tæpper  - Ensfarvede eller evt. i en kontrastfarve til møblementet eller væggens farve
 3. Væghængte lette reoler i mørkt lakeret træ, fx valnød
 4. Siddemøbler – sofa, ottoman, puf, lænestole i 50´er design - let og enkelt, lakeret palisander eller valnød
 5. Bogreol palisander eller valnød
 6. Sofabord og sideborde: Firkantede eller rektangulære i teak eller palisander
 7. Loft til gulv gardiner
 8. Malerier med geometriske figurer; cirkler, kvadrater, rektangler, ovaler. Decospejle.
 9. Nips fx. klassiske træfigurer. Men husk: ikke for mange pyntegenstande – ‘Keep it simple’.
 10. Belysning: Loftslamper i metal og team, og i et minimalistisk, industrielt design. Bordlamper på metalfod og glasskærm
Bolig & Design
Sommerstemning: Indret med blå 

De blå nuancer lyser op i indretningen i sommermånederne. At indrette sig med himlen og havets farver er både smukt og smagfuldt - og tilføjer noget friskt og nordisk til stemning og udtryk.

Brug fx tekstiler i blå farver, skift puderne i sofaen til blåt tone-i-tone betræk, og tilføj en plaid i et…

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet? 

Der er intet så rart som at komme hjem til et rent og ryddet hus. For de fleste kræver det imidlertid, at der indimellem må gøres en ekstra indsats for at komme til bunds i alt det, man har fået akkumuleret i skuffer, skabe og kasser – eller som bare ligger og fylder.

Læs mere
Bolig & Design
Opbevaring: Kasser, kister og kurve 

Selv de allerbedste oprydningsråd er nytteløse, hvis man ikke har nogle steder at opbevare tingene. Gode opbevaringsløsninger er et 'must' i et velindrettet hjem. Med dem kan alle ting have deres faste pladser, så de er nemme at finde, og hjemmet til enhver tid opleves rart og ryddet.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Lav et moodboard 

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Indret det lille rum 

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

Læs mere
Bolig & Design
Let, lyst og lækkert fra Tine K Home 

'Ro og harmoni' må være temaet for Tine K Home 2021. Med vanlig sans for lækkert design og smuk indretning, kombinerer kollektionen det lette og afslappede udtryk med dynamisk design og kvalitet.

Læs mere
Bolig & Design
Smuk opbevaring i kurveflet 

Findes der noget så skønt som opbevaring i kurveflet? Vi har samlet et udvalg af vores annoncørers bud på skønne kurve fra anerkendte producenter til opbevaring i badeværelset, køkkenet, stuen, entréen til blandt andet vasketøjet, køkkengrej, tæpper og plaider, aviser og magasiner, planter, brænde…

Læs mere
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner 

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen 

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen byder på lette sommerfarver og -nuancer, skønne 60'er fornemmelser, nye,…

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville: Rum til ro og nærvær 

Med nye kollektioner fra Bloomingville følger inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan få skabt en oase af ro og nærvær. Bliv klogere på sæsonens tendenser og få idéer til ny indretning.

 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^