Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil

Foto: Tine K Home.

Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil 

Det behøver ikke være det store, tidskrævende projekt at få ny stil i stuen. Ved at kigge på rummets muligheder og planlægge projektet trin-for-trin, har du allerede taget første skridt til en stue, der afspejler din personlige stil.

Stilfuld stue: Hvilken indretning afspejler din personlige stil?

Mulighederne er mange, og det er altid spændende at finde ud af, hvordan elementerne i en indretning, stilmæssigt fungerer sammen. I boligmagasiner, men også her hos Amazing Living, finder du masser af inspiration til, hvordan du skaber stilen, samt indretningstips og idéer til møbler og boligtilbehør.

Her får du idéer til to smukke - men også meget forskellige - indretningsstile: Den stemningsfulde og hyggelige ’Moderne Rustik’-stil, og 50’ernes og 60’enes smukke, minimalistiske indretning med det funktionelle udtryk, enkelthed og skarpe vinkler.

Stueindretning: Moderne Rustik

Essensen af indretningsstilen ’Moderne Rustik’ er den hyggelige, hjemlige stemning. Rummet er lyst og luftigt, og indretningen en blanding af moderne møbler, som er matchet med boligtilbehør, der understreger den smukke, rustikke fornemmelse.

10 centrale elementer der definerer stilen:

  1. Vægge malet med økologisk kalkmaling i lyse nuancer
  2. Løse gulvtæpper i hemp
  3. Siddemøbler - sofa, ottoman, daybed, puf og lænestol - i bomuld og hør, jordfarver og i et minimalistisk, klassisk design
  4. Enkelte ensfarvede puder og plaider indenfor samme farveskala som møblet
  5. Sofabord og sideborde i træ og jern, med rustikt udtryk og i et enkelt design
  6. Ingen gardiner, eller foldegardiner i hør
  7. Store fletkurve af vandhyacint, søgræs eller pil til grønne stueplanter, og til opbevaring af puder, plaider, strikketøj og magasiner
  8. Stentøjs gulvkrukker
  9. Gulvlamper i et let og enkelt design og loftslamper i bast
  10. Spejle i metalrammer

 

Stueindretning: 50- og 60´er funktionalisme

50- og 60´ernes letgenkendelige minimalistiske og funktionelle designstil er særlig populær herhjemme. Inspireret af den tids internationale tendenser satte møbeldesignere som Børge Mogensen, Kaare Klint, Finn Juhl, Arne Jacobsen og Hans J. Wegner, Danmark på verdenskortet, og gjorde dansk design kendt verden over.

Stilen kendetegnes af det minimalistiske og funktionelle. Her lægges vægt på enkelthed, funktionalitet, på organiske former: det skarpe og kantede kombineret med det bløde og runde, og på naturlige materialer som teaktræ, egetræ, læder og uld.  
Farvesammensætningen er unik og sammensat af modsætninger; kolde og varme kontraster, og lyse og mørke farvenuancer. Her kan ensfarvede vægge have en tapetseret kontrastvæg i tidens mønstre, eller de okkergule vægge skabe kontrast og sammenhæng til de lysere okkergule møbler. Tekstiler er puritanske og  ’fornuftige’, og det stramme udtryk synes understreget yderligere af nogle få iøjnefaldende elementer som fx stilistiske storblomstrede eller geometriske mønstre.

10 centrale elementer der definerer stilen

  1. Vægge i fx lys okkergul, douche grøn eller bordeaux, og evt. kontrastvæg i en mørkere farvetone i samme farveskala
  2. Løse tæpper  - Ensfarvede eller evt. i en kontrastfarve til møblementet eller væggens farve
  3. Væghængte lette reoler i mørkt lakeret træ, fx valnød
  4. Siddemøbler – sofa, ottoman, puf, lænestole i 50´er design - let og enkelt, lakeret palisander eller valnød
  5. Bogreol palisander eller valnød
  6. Sofabord og sideborde: Firkantede eller rektangulære i teak eller palisander
  7. Loft til gulv gardiner
  8. Malerier med geometriske figurer; cirkler, kvadrater, rektangler, ovaler. Decospejle.
  9. Nips fx. klassiske træfigurer. Men husk: ikke for mange pyntegenstande – ‘Keep it simple’.
  10. Belysning: Loftslamper i metal og team, og i et minimalistisk, industrielt design. Bordlamper på metalfod og glasskærm
Bolig & Design
Et lækkert måltid fortjener flot servering 

Servering er en vigtig del af et dejligt måltid. Hvad enten det er chili con carnen, hakkebøffen, laksestykket, den grønne salat eller desserten, så virker maden bare mere indbydende, når den anrettes og serveres i smukke skåle, på flotte tallerkner og fade.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen 

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og…

Læs mere
Bolig & Design
Skab hamam stemning på badeværelset 

 

Når det kommer til indretning af badeværelset, så er tiden løbet fra det hvide, kliniske badeværelse. Nu indrettes badeværelser i stedet som personlige velværerum, moderne hamam, hvor der er lagt vægt på den intime og hyggelige stemning med et strejf af luksus.

Se nederst i artiklen Rituals…

Læs mere
Bolig & Design
Hübsch SS20 - Tendencies 

Med præsentationen af forårets ’Tendencies’-kollektion fra Hübsch, er der udsigt til skønne møbler, lamper og boligtilbehør, som især synes inspireret af 70´ernes organiske formsprog med smukke, runde kurver og bløde vinkler. Trenden, som spås at præge boligindretningen de kommende år, giver den…

Læs mere
Bolig & Design
Design og print dine køkkenetiketter og labels gratis 

Etiketter på køkkenets glas og beholdere bidrager til orden i køkkenskabet. På hjemmesiden Avery.dk kan du gratis benytte et program til at designe dine egne etiketter og labels.

Læs mere
Bolig & Design
Nordal SS20 - Flot kontrast til nordisk stil 

For foråret og sommeren 2020 præsenterer Nordal en skøn kollektion med mange nye, originale elementer, der skaber flot kontrast til den nordiske og minimalistiske stil. Fra håndlavede møbler i bambus- og rattan, gulvtæpper i jute samt kakkelborde og helfigursspejle i trærammer, der giver…

Læs mere
Bolig & Design
Dansk design tiltrækker udlandet 

Den internationale interesse var stor, da danmarks største interiør- og designmesse, Formland, bød på fire dages oplevelsesunivers med inspirerende trendmiljøer, spændende designtalks og flotte udstillinger fra både nye og etablerede brands. Såvel udstillere som besøgende ser tilbage på en…

Læs mere
Bolig & Design
8 dejlige idéer til din ønskeliste 

Styr på, hvad alle andre ønsker sig, men ikke helt dine egne gaveønsker? Her er 8 lækre luksusting - lige til at sætte på ønskelisten!

Læs mere
Bolig & Design
30 geniale - og helt uundværlige - opbevaringsløsninger til køkkenet 

Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Er der rod i grydeskabet, bestikskuffen og køleskabet, eller savner du pæn og praktisk opbevaring af…

Læs mere
Bolig & Design
House Doctor SS20 - Nordisk enkelthed, ro og harmoni 

Med seneste kollektion præsenterer House Doctor deres bud på den kommende sæsons indretningstrends og -tendenser. Her er stribevis af skønne produktnyheder og masser af forår- og sommerinspiration til indretning af lejlighed og hus såvel som uderum, haven, altanen og terrassen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^