Sen-sen

Sen-sen  

Inspirationen fra 1950’erog 1960’ernes design er tydelig i den stringente sort/hvid retrokollektion Black & White, som med sikkerhed ville gøre sig rigtig godt i selskab med en italiensk Piero Lissoni sofa...Sen-Sen
Sen-Sen er spændende og stilrent dansk tekstildesign. De klare, rene linier er gennemgående, mønstrene er inspireret af blomster og løv - og så er der knald på kontrastfarverne!
”Vigtigst for os er at vores udtryk er klart og gerne heftigt. Vi vil gerne have at vores ting skiller sig ud - og det mener vi også de gør”, siger Trine Runge Jessen, som udgør den ene del af designerduoen bag Sen-Sen. Hun, og tekstildesigneren Helene Jensen, fik ideen til Sen-Sen i 2000, da de begge var blevet færdige som tekstildesignere fra Designskolen Kolding.
”Vi havde talt lidt om, at vi syntes, at vi havde noget at bidrage med til den tekstile verden. På det tidspunkt var der slet ikke så mange små nystartede virksomheder, så vi følte virkelig, at markedet trængte til noget fornyelse.” forklarer Trine Runge Jessen.

Sejt, sjovt og stiligt
Sen-Sens stilrene design pryder boliginteriørserien “Living” som rummer lamper, puder, duge, te- og kaffevarmere.
”Ofte er det naturen, der inspirerer, men det kan også være tidsperioder eller stilarter”, forklarer Trine Runge Jessen.
Inspirationen fra 1950’erog 1960’ernes design er tydelig i den stringente sort/hvid retrokollektion Black & White, som med sikkerhed ville gøre sig rigtig godt i selskab med en italiensk Piero Lissoni sofa. Samtidig er det ren nostalgi når Sen-Sen tilsætter turkis, brun og lilla til kollektionen Suomi, hvorved man pludselig står med associationer til nogle af finnen Maija Isolas designs for Marimekko tilbage i 60´erne.
Endelig oplever man, i kollektionen Star Quality hvordan ”stjernerne”, der minder om store smukke afblomstret mælkebøtter, danner nærmest psykedeliske mønstre..

Stilen er spændende og sjov, og man kan man forstille sig at en stor etableret designvirksomhed meget gerne ville lægge navn til de evner og det mod, duoen viser i deres design. Men Trine Runge Jessen og Helene Jensen er yderst tilfredse med deres status som selvstændig erhvervsdrivende og sætter pris på den frihed og det ansvar der følger med.

”Det er jo hovedsageligt på grund af, at vi på denne her måde selv er hovedansvarlige for det hele. Det være sig den kreative proces, men også at det er os, der tager alle beslutninger omkring økonomi og satsninger i fremtiden etc.” siger Trine Runge Jessen ” Vi er som sagt begge uddannede tekstildesignere fra Designskolen Kolding, så den designmæssige del af virksomheden må vi siges, at have rimeligt gode forudsætninger for at forestå. Det var straks noget andet med hele økonomi- og salgsdelen. Det var vi ikke blevet skolede i og har derfor bare kastet os ud i det. Når vi nu tænker tilbage, har vi da klart lavet nogle brølere, men det har så også været med til at bringe os hen hvor vi er i dag…”

Dødningehoveder - det er bare for fedt..
Sen-Sen design byder også på en kollektion for børn som ligner alt andet end en den tilfældige indskydelse den opstod af.
”Ja, det med legetøjet var faktisk bare en indskydelse jeg fik, da jeg i sin tid lavede en dukkeseng til min datter, som i dag er 5 år., forklarer Trine Runge Jessen. ”Vi prøvede at tage den med på messe og det blev en stor succes. Siden hen voksede og voksede vores børnekollektion og er i dag ret stor.”

Serien "Kids" består af fantasifuldt, festligt og eksklusivt tilbehør til børneværelset og rummer lamper, tekstiler og legetøj til både drenge og piger.
”Vi har dog taget den beslutning at lade vores pige-ting udgå for fremover kun at lave ting til drenge.” forklarer Trine Runge Jessen ”Efter jeg fik min søn Sejr for 2 år siden gik det for alvor op for mig, hvor få fede ting, der er til drenge. Vi har også gennem tiden fået rigtigt mange efterspørgsler på ting til drenge, så derfor lå beslutningen lige for, da vi samtidig har lavet en stor omrokade i forhold til vores leverandører. Inspirationen er først og fremmest hentet i sørøverhistorier. Vi har et meget klart og cool udtryk, som de store seje drenge ikke tager fejl af. Dødningehoveder det er bare for fedt!”


Bolig & Design
House Nordic - Smukt og robust i teak 

Det er sommer, og lige nu er haveejere i gang med indretning af terrassen og de grønne kvadratmeter. Udvalget af havemøbler bliver nøje studeret og overvejet, og her er den store favorit teaktræsmøbler.

Når teak er så ideelt til havemøbler, så er det ikke kun fordi det er en fantastisk smuk…

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen sommerkollektion 2024 - Inspiration til uderummet 

Med Broste Copenhagens nye kollektion får du frisk inspiration til sommerlivet med nyheder skabt til at indrette haven, terrassen og altanen til et afslappet fristed og en grøn oase.

Læs mere
Boligstil: Kulørt Bauhaus retro
Bolig & Design
Shopping: Interiør inspireret af modern art 

Indretning inspireret af 60´ernes og 70´ernes er hot, og her i 2024 er stilens dristige farvekontraster, rene linjer og enkelt design igen at se i møbler og interiør. Se med og få inspiration til ny, skøn indretning.

Læs mere
Indret soveværelset praktisk og stemningsfuldt i nordisk stil.
Bolig & Design
Boligstil: Skab dit drømmesoveværelse 

Af alle hjemmets rum, er soveværelset som regel det rum, der indretningsmæssigt lægges mindst vægt på. Måske skyldes det, at soveværelset jo sjældent vises frem – og måske derfor kommer det nemt til at fungere som opmagasineringsrum for rod og ragelse.

Men i virkeligheden bør enhver have et rart og…

Læs mere
PK22™ af Poul Kjærholm hos Fritz Hansen
Bolig & Design
Bauhaus - Funktionalitet og enkelhed 

Bauhaus-stilen er let genkendelig med sine rene linjer og funktionelle designs, og er man vokset op i 60'erne, har man uden tvivl stødt på møbler og indretning i stilen.

Læs mere
Bolig & Design
Vægmaling: Farvetrends 2024 

Savner du inspiration til en ny vægfarve, så tjek årets trendfarver 2024 fra Pantone og anerkendte malingsproducenter. 

Læs mere
Sådan anvender du et farvehjul
Bolig & Design
Guide til valg af vægfarve 

At vælge farver til hjemmets vægge er en beslutning, der kræver mange overvejelser. En forkert farvetone, der ikke matcher rummets karme, loft og interiør, kan det forstyrre harmonien og sammenhængen i rummet. Ved at sætte dig ind i, hvordan farver og nuancer fungere sammen, og forstå og bruge…

Læs mere
Her er navnet på din yndlingsfarve
Bolig & Design
Hvad hedder farven? Find navnet her 

Farver er ikke blot en visuel oplevelse, men også en dør til følelser og sanser. Når vi ser på naturens farvepalet, fra det dybe blå i havet til den blide pastel ved solnedgang, åbnes der for en verden fuld af skønhed. Farverne i naturen kommer fra komplekse samspil mellem lys og materiale. For…

Læs mere
Find inspiration til haveindretning i de nye kollektioner
Bolig & Design
Havemøbler: Find inspiration til haveindretning i de nye boligkollektioner  

Skab den dejligste sommerstemning i haven og på terrassen med de nyeste havemøbler fra de aktuelle forår/sommer interiørkollektioner. Udforsk de nye indretnings trends og tendenser fra danske kvalitetsbrands som Ib Laursen, House Doctor og Tine K Home, og bliv inspireret til praktisk og smuk…

Læs mere
Bolig & Design
Lexinton Summer Collection 2024 

Med sit nordiske twist og tidløse design er Lexinton Company et brand, der på smukkeste vis fanger New England-stilen. Deres kollektioner af møbler, interiør og tekstiler emmer af charme og skandinavisk livsstil, der indfanger essensen af stranden, himlen og havet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^