Mit soveværelse - min oase
Mit soveværelse - min oase 

Gør dit soveværelse til din oase - et drømmeværelse, hvor du altid kan søge hen og finde ro og balance, slappe af og lade op ...

Nu er det ikke sikkert, at du går så meget op i indretningen af dit soveværelse. Måske har værelset fået en lidt kedelig, praktisk funktion med et tøjskab, en seng og ting, du ikke lige synes at have plads til andre steder. Men hvis du her i efteråret, får lyst til at gøre noget rigtig rart for dig selv, så kan dét at indrette soveværelset, være en opgave, som du vil nyde resultatet af længe.

Du kan gøre dit soveværelse til din oase, et drømmeværelse, hvor du altid kan søge hen og finde ro og balance, slappe af og lade op. Om det skal klinisk hvidt, i douche pasteller, have pangfarver på væggene eller indrettes i mørke huleagtige nuancer, er en smagssag. Til gengæld er der en stribe generelle ideer, som kan være gode at have med i overvejelserne, når man indretter sig:Tips til indretning af soveværelset

● Overvejelser om design og indretning
Tag dig tid til at gøre dig nogle overvejelser omkring design og indretning. Besøg en farvehandel for inspiration til farver, nuancer og tapeter, find inspiration i boligmagasiner og på nettet, tag mål af dine møbler og lav en plantegning af rum og indretning.

● Ryd ud
Ryd ud i dit soveværelse og beslut dig for, at værelset ikke længere skal bruges til opmagasinering af ting, du egentlig ikke bruger.

● Plads til alt – alt på plads
Sørg for at der er afsat plads til de ting, du vil have i dit soveværelse. Sørg for skabs- og hyldeplads til alt. Rod er anledning til irritation, ikke mindst når man skal bruge tid på at lede efter tingene. Sorter og pak sommertøj og sko ned i opbevaringskasser. Der findes et kæmpe udvalg af smukke, dekorative opbevaringskasser på nettet, som er værd at investere i, især hvis kasserne skal stå fremme.

● Det skal føles trygt og sikkert
Selvom du ved, at du har hængt dine hylder forsvarligt op, så giver det som regel en bedre søvn, at undlade, at have hylder hængende over sengen.

● Skab stemning med lys
Opnå god belysning i dit soveværelse ved at bruge flere små lamper og lyskilder, frem for en stor.

● Placering af sengen
Det kan indretningsmæssigt være fristende at placere sengen midt i rummet, men overvej om sengen, solidt placeret langs væggen, ikke vil give dig en mere tryg følelse og en bedre søvn.

● À la Feng Shui
Tilhængerne af Feng Shui anbefaler, at man indretningsmæssigt har ting stående parvist. Teorien er, at indretning med to af hver, dvs. to puder, to lamper, to lys, to blomster mv., bidrager til harmonien og roen i rummet.

Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet? 

Der er intet så rart som at komme hjem til et rent og ryddet hus. For de fleste kræver det imidlertid, at der indimellem må gøres en ekstra indsats for at komme til bunds i alt det, man har fået akkumuleret i skuffer, skabe og kasser – eller som bare ligger og fylder.

Læs mere
Bolig & Design
Boligstil: Nordisk, lyst & lækkert 

Skab den smukkeste, lette og lyse indretning ved at tilføje gyldne nuancer; creme, sand og guld til den kølige, nordiske stil. Match de hvidpigmenterede møbler med sandfarvet plys, lamper med guldfatning, spejle i guldrammer og giv plads til iøjnefaldende statement items og personlig stil.

Læs mere
Bolig & Design
Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil 

Det behøver ikke være det store, tidskrævende projekt at få ny stil i stuen. Ved at kigge på rummets muligheder og planlægge projektet trin-for-trin, har du allerede taget første skridt til en stue, der afspejler din personlige stil.

Læs mere
Bolig & Design
Opbevaring: Kasser, kister og kurve 

Selv de allerbedste oprydningsråd er nytteløse, hvis man ikke har nogle steder at opbevare tingene. Gode opbevaringsløsninger er et 'must' i et velindrettet hjem. Med dem kan alle ting have deres faste pladser, så de er nemme at finde, og hjemmet til enhver tid opleves rart og ryddet.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Lav et moodboard 

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Indret det lille rum 

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

Læs mere
Bolig & Design
Let, lyst og lækkert fra Tine K Home 

'Ro og harmoni' må være temaet for Tine K Home 2021. Med vanlig sans for lækkert design og smuk indretning, kombinerer kollektionen det lette og afslappede udtryk med dynamisk design og kvalitet.

Læs mere
Bolig & Design
Smuk opbevaring i kurveflet 

Findes der noget så skønt som opbevaring i kurveflet? Vi har samlet et udvalg af vores annoncørers bud på skønne kurve fra anerkendte producenter til opbevaring i badeværelset, køkkenet, stuen, entréen til blandt andet vasketøjet, køkkengrej, tæpper og plaider, aviser og magasiner, planter, brænde…

Læs mere
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner 

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen 

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen byder på lette sommerfarver og -nuancer, skønne 60'er fornemmelser, nye,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^