Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
Ibu Jewels
Indret det lille rum

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som ikke er i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan nemlig sagtens indrettes til anvendelige opholdsrum - og endda små oaser.

Har du et lille rum, som du drømmer om at forvandle til et godt opholdsrum, så bringer vi her en stribe indretningstips til projektet:

 • Ryd lokalet
  Begynd projektet med at rydde lokalet. Når rummet er tomt, kan du få det store overblik over det lille rums muligheder uden at blive distraheret af ting og sager, som ikke skal være i rummet fremover.

 

 

Fra Bloomingville Spring 2015

∙ Planlæg indretning
Indretningen er især en udfordring, når det kommer til små rum. Derfor kan det være en god ide, at tage sig tid til at visualisere og planlægge, hvordan rummet fremover skal fungere og indrettes. 
∙ Lav plantegning af rummet og udklip møbler i proportionelle størrelser
∙ Indret rummet med udgangspunkt i de møbler, rummet skal indeholde for at opfylde sin funktion
∙ Find mere inspiration på Boligbazaren

Vælg møbler i lette og enkle design. Her fra Tine K Home.

Småt, men luftigt
Udfordringen med små rum er, at indrette rummet, så det opfylder sin funktion og stadig føles rart og rummeligt.

 • Pas på ikke at overmøblere rummet
 • Vælg møbler i lette, enkle design
 • Vælg møbler på ben. Det øger fornemmelsen af lethed i indretningen, når møblerne er løftet på ben og gulvet er frit
 • Overvej om det giver mening, at kigge efter multifunktionelle møbler, altså møbler som kan foldes ud, klappes ned, eller ændres i højden, så det kan tilpasses forskellige behov.
 • Brug frithængende hylder med skjulte beslag på væggen, fremfor reoler
 • Brug store indrammede spejle i indretningen til at tilføre rummet lys og dybde

Tapeter: ferm Living 'Angle Wallpaper - Grey' og Eijffinger 'Black & light'.


Mal og tapeser dig til større rum
Nogle mener, at små rum bedst indrettes med små møbler og i lyse farver, men små rum kan sagtens indrettes med enkelte større møbler, og brugen af farver og nuancer kan give rummet stemning og dybde. 

 • Lyse tapeter 'åbner' rummet og rummet fornemmes større
 • Med stribede tapeter kan du tilføje højde eller bredde i rummet.
 • En bagvæg i en mørkere nuance skaber optisk dybde i rummet

Opbevaring
I det lille rum er der ikke plads til rod. Derfor er opbevaring essentiel. Heldigvis findes der et fuldstændigt fantastisk udvalg af praktiske og dekorative opbevaringsmuligheder: Fra store, hyggelige flettede naturkurve og yndige, tapetserede papæsker til robuste kasser i klar akryl og kulørt plastik. 
Se Boligbazaren 

Belysning
God belysning er vigtig i det lille rum. Flere små lyskilder er at foretrække, frem for én stor. Find inspiration: Lækre lyskilder 

Balance og harmoni
∙ Ved at bruge samme farver og nuancer flere steder i indretningen, får man fornemmelsen af rummets sammenhæng og helhed
∙ Et enkelt mørkt element kan være med til at understrege en let og lys indretning

Der er intet som store indrammede spejle, der nemt og enkelt tilfører rummet dybde og lys. Her fra House Doctor.

Bolig & Design
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips

Vil du gøre rent og samtidig sørge for at belaste miljø og sundhed mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest...

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og...

Læs mere
Bolig & Design
Hübsch SS20 - Tendencies

Med præsentationen af forårets ’Tendencies’-kollektion fra Hübsch, er der udsigt til skønne møbler, lamper og boligtilbehør, som især synes inspireret af 70´ernes organiske formsprog med smukke, runde kurver og bløde vinkler. Trenden, som spås at præge boligindretningen de kommende år, giver den...

Læs mere
Bolig & Design
Design og print dine køkkenetiketter og labels gratis

Etiketter på køkkenets glas og beholdere bidrager til orden i køkkenskabet. På hjemmesiden Avery.dk kan du gratis benytte et program til at designe dine egne etiketter og labels.

Læs mere
Bolig & Design
Nordal SS20 - Flot kontrast til nordisk stil

For foråret og sommeren 2020 præsenterer Nordal en skøn kollektion med mange nye, originale elementer, der skaber flot kontrast til den nordiske og minimalistiske stil. Fra håndlavede møbler i bambus- og rattan, gulvtæpper i jute samt kakkelborde og helfigursspejle i trærammer, der giver...

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Bolig & Design
Dansk design tiltrækker udlandet

Den internationale interesse var stor, da danmarks største interiør- og designmesse, Formland, bød på fire dages oplevelsesunivers med inspirerende trendmiljøer, spændende designtalks og flotte udstillinger fra både nye og etablerede brands. Såvel udstillere som besøgende ser tilbage på en...

Læs mere
Bolig & Design
8 dejlige idéer til din ønskeliste

Styr på, hvad alle andre ønsker sig, men ikke helt dine egne gaveønsker? Her er 8 lækre luksusting - lige til at sætte på ønskelisten!

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet?

Rigtig mange af os har tendens til at udsætte oprydningsprojekter igen og igen. Dét skriver Elfa, der designer opbevaringssystemer og -løsninger. De har undersøgt, hvilke faktorer der spiller ind og kan motivere os til at komme i gang med et længe planlagt oprydningsprojekt.

Læs mere
Bolig & Design
30 geniale - og helt uundværlige - opbevaringsløsninger til køkkenet

Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Er der rod i grydeskabet, bestikskuffen og køleskabet, eller savner du pæn og praktisk opbevaring af...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Rundt stuebord

Rundt stuebord

Field Table We Do Wood

Field Table We Do Wood

Kister i pileflet

Kister i pileflet

Bænke hos BOBO

Bænke hos BOBO

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^