Tråd kurve stabelbare House Doctor
Gulvløber naturfarve
Broste Copenhagen - Sofa nyhed
Havekrukke - Bergs Potter
Indret det lille rum

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som ikke er i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan nemlig sagtens indrettes til anvendelige opholdsrum - og endda små oaser.

Har du et lille rum, som du drømmer om at forvandle til et godt opholdsrum, så bringer vi her en stribe indretningstips til projektet:

 • Ryd lokalet
  Begynd projektet med at rydde lokalet. Når rummet er tomt, kan du få det store overblik over det lille rums muligheder uden at blive distraheret af ting og sager, som ikke skal være i rummet fremover.

 

 

Fra Bloomingville Spring 2015

∙ Planlæg indretning
Indretningen er især en udfordring, når det kommer til små rum. Derfor kan det være en god ide, at tage sig tid til at visualisere og planlægge, hvordan rummet fremover skal fungere og indrettes. 
∙ Lav plantegning af rummet og udklip møbler i proportionelle størrelser
∙ Indret rummet med udgangspunkt i de møbler, rummet skal indeholde for at opfylde sin funktion
∙ Find mere inspiration på Boligbazaren

Vælg møbler i lette og enkle design. Her fra Tine K Home.

Småt, men luftigt
Udfordringen med små rum er, at indrette rummet, så det opfylder sin funktion og stadig føles rart og rummeligt.

 • Pas på ikke at overmøblere rummet
 • Vælg møbler i lette, enkle design
 • Vælg møbler på ben. Det øger fornemmelsen af lethed i indretningen, når møblerne er løftet på ben og gulvet er frit
 • Overvej om det giver mening, at kigge efter multifunktionelle møbler, altså møbler som kan foldes ud, klappes ned, eller ændres i højden, så det kan tilpasses forskellige behov.
 • Brug frithængende hylder med skjulte beslag på væggen, fremfor reoler
 • Brug store indrammede spejle i indretningen til at tilføre rummet lys og dybde

Tapeter: ferm Living 'Angle Wallpaper - Grey' og Eijffinger 'Black & light'.


Mal og tapeser dig til større rum
Nogle mener, at små rum bedst indrettes med små møbler og i lyse farver, men små rum kan sagtens indrettes med enkelte større møbler, og brugen af farver og nuancer kan give rummet stemning og dybde. 

 • Lyse tapeter 'åbner' rummet og rummet fornemmes større
 • Med stribede tapeter kan du tilføje højde eller bredde i rummet.
 • En bagvæg i en mørkere nuance skaber optisk dybde i rummet

Opbevaring
I det lille rum er der ikke plads til rod. Derfor er opbevaring essentiel. Heldigvis findes der et fuldstændigt fantastisk udvalg af praktiske og dekorative opbevaringsmuligheder: Fra store, hyggelige flettede naturkurve og yndige, tapetserede papæsker til robuste kasser i klar akryl og kulørt plastik. 
Se Boligbazaren 

Belysning
God belysning er vigtig i det lille rum. Flere små lyskilder er at foretrække, frem for én stor. Find inspiration: Lækre lyskilder 

Balance og harmoni
∙ Ved at bruge samme farver og nuancer flere steder i indretningen, får man fornemmelsen af rummets sammenhæng og helhed
∙ Et enkelt mørkt element kan være med til at understrege en let og lys indretning

Der er intet som store indrammede spejle, der nemt og enkelt tilfører rummet dybde og lys. Her fra House Doctor.

Bolig & Design
Vasketøjskurve

Selvom en flot vasketøjskurv selvfølgelig ikke rigtig gør noget for det lidt trivielle indhold, så er der i hvert fald rig mulighed for at opbevare vasketøjet både praktisk og stilfuldt.

Her har du 9 friske bud fra annoncørerne på en ny, lækker – og praktisk – vasketøjskurv.

Læs mere
Bolig & Design
Ny inspiration til køkkenindretning

Sæsonens nye kollektioner byder på masser af skøn inspiration til indretning af køkken og spisestue. Se de skønne vitriner i genbrugstræ fra Riviéra Maison og den nye stentøjsserie 'Esrum Night' fra Broste Copenhagen. Få styr på bestikket med holdere i flet fra Nordal, og hæld mel, gryn, kaffe og te...

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville Efterår 2019

Med 'Bloomingville Creative Collection' byder efterårets kollektion fra Bloomingville anno AW19 på masser af ny skøn inspiration til boligindretningen. Rustikke teksturer og naturlige materialer som træ og kurveflet giver, sammen med puder og plaider i smukke, dæmpede farver, kollektionen et...

Læs mere
Bolig & Design
Oliver Furniture - Skandinaviske mentalitet og livsstil

Danske Oliver Furniture, står for mange som den perfekte kombination af funktionalitet og æstetik. Der er noget velkendt og autentisk over de smukke møblers enkle design, en særlig lethed og noget meget skandinavisk. Oliver Furniture er skabt af møbeldesigner Søren Rørbæk, som tidligere har tegnet...

Læs mere
Bolig & Design
Nordisk boligstil: Indret med træ

Træ er et fantastisk materiale, ikke mindst i boligindretningen. Med smukke gyldne overflader, unikke åretegninger og knaster er det som at få en lille bid af naturen med indenfor. Træ i indretningen er smukt at se på, lækkert at røre ved, og samtidig robust og bæredygtigt. Fra elegante spiseborde,...

Læs mere
Bolig & Design
Nordal

Med smukke efterårsmåneder ventende forude, præsenterer Nordal deres kollektion for foråret 2019. En på én gang smuk og stemningsfuld kollektion: Lette, stilfulde møbler i enkelt design i blandt andet lys rattan og teak, boligtekstiler, puder og plaider i smukke nordiske nuancer; natur, grå og...

Læs mere
Bolig & Design
Nordisk og fransk landstil

Den franske-nordiske landstil har en helt særlig charme. Det er en stil, der på smukkeste vis kombinerer elegante møbler i romantisk landstil med bløde tekstiler, puder og plaider i dæmpede farver og yndig brugskunst i glas, patineret fattigmandssølv, genbrugstræ og pileflet.
Det er elegant og...

Læs mere
Bolig & Design
House Doctor AW18: Skab rum til hyggelige stunder

Efter en lang sommer venter et travlt efterår, og her kan man hurtigt komme til at sætte stor pris på de små, fredelige stunder hjemme. Med efterårets kollektion fra House Doctor er der fokus på indretning, der understøtter en afslappet stemning og inviterer til hyggeligt samvær og adspredelse.

Læs mere
Bolig & Design
Indret med blå

De blå nuancer lyser op i indretningen i sommermånederne. At indrette sig med himlen og havets farver er både smukt og smagfuldt - og tilføjer noget friskt og nordisk til stemning og udtryk.

Læs mere
Bolig & Design
Boligstil: Elementer af røde nuancer

Med blot nogle enkelte elementer i tidens varme orange og røde nuancer, kan den enkle, nordiske stil få et touch af ekstravagance. Boligdesignerne matcher bløde tekstiler i bomuld og velour, stentøj, keramik, glas og vægdekorationer i smukke rødbrune nuancer, tilføjer elementer af blomme- og...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skandinavisk design

Skandinavisk design

Derfor skal du vælge dansk design

Derfor skal du vælge dansk design

Louisiana plakater

Louisiana plakater

Bænk Muubs

Bænk Muubs

Send en hilsen
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^