Foto: Ib Laursen

Boligindretning: Indret det lille rum 

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

At indrette det lille rum, kræver, i og med at der er tale om ganske få kvadratmeter, om at gøre sig nogle kreative overvejelser, så man får det fine og funktionelle rum, man har brug for.

Til projektet kan det anbefales, at man tager sig god tid til at overveje mulighederne, og at man anvender plantegninger og moodboard til at samle idéerne og få overblik over projektet.

Sådan kommer du godt i gang med projektet

 • Ryd lokalet! Uanset størrelsen på det rum der skal indrettes, så er det altid en god idé, at du forinden rydder rummet helt. Et tomt lokale er som et blankt lærred, hvor du er fri til at overveje dine idéer, farver og udtryk.

 

 

Slip fantasien løs

 • Når du har besluttet dig for, hvilken funktion rummet skal have, så er det tid til at være kreativ og 'tænke ud af boksen'.
 • Mangler du inspiration, så er nettet en guldgruppe. Tjek møbelproducenterne, boligbutikkernes hjemmesider, og anskaf dig en stak boligmagasiner.
 • Lav lister med links til de steder på nettet, hvor du har fundet gode idéer.
 • Klip billeder af indretningsidéer ud af boligmagasinerne, og saml dem, sammen med farveprøver på vægmaling, tapeter og prøver på boligtekstiler på et moodboard, så du kan se, hvordan idéerne fungerer sammen.
 • Udarbejd en nøjagtig plantegning af rummet og udklip møbler i proportionelle størrelser.
 • Indret rummet med udgangspunkt i de møbler, rummet skal indeholde for at opfylde sin funktion.

 


Småt, men luftigt

Den store udfordring med det lille rum er, at få det indrettet så det opfylder sin funktion, og stadig føles rart og rummeligt.

 • Pas på ikke at overmøblere rummet.
 • Vælg møbler i lette, enkle design.
 • Vælg møbler på ben. Det øger fornemmelsen af lethed i indretningen, når møblerne er løftet på ben og gulvet er frit.
 • Overvej om det giver mening, at kigge efter multifunktionelle møbler, altså møbler som kan foldes ud, klappes ned, eller ændres i højden, så det kan tilpasses forskellige behov.
 • Brug frithængende hylder med skjulte beslag på væggen, fremfor reoler.
 • Brug store indrammede spejle i indretningen til at tilføre rummet lys og dybde.
 • Et enkelt mørkt element (væg, plakat eller møbel), kan være med til at understrege en let og lys indretning.

Opbevaring

I det lille rum er der ikke plads til rod. Derfor er opbevaring essentiel. Heldigvis findes der et fuldstændigt fantastisk udvalg af praktiske og dekorative opbevaringsmuligheder: Fra store, hyggelige flettede naturkurve og yndige, tapetserede papæsker til robuste kasser i klar akryl og kulørt plastik. 


Mal og tapeser dig til større rum

Nogle mener, at små rum bedst indrettes med små møbler og i lyse farver, men små rum kan sagtens indrettes med enkelte større møbler, og brugen af farver og nuancer kan give rummet stemning og dybde. 

 • Lyse tapeter 'åbner' rummet og rummet fornemmes større
 • Med stribede tapeter kan du tilføje højde eller bredde i rummet.
 • En bagvæg i en mørkere nuance skaber optisk dybde i rummet

 

Lys, farver og nuancer

 • God belysning er særlig vigtig i det lille rum. Flere små lyskilder er at foretrække, frem for én stor.
 • Ved at bruge samme farver, farver med samme undertone eller tone-i-tone nuancer i indretningen, får man fornemmelsen af rummets sammenhæng, helheden, balancen og harmonien.
Bolig & Design
House Nordic - Smukt og robust i teak 

Det er sommer, og lige nu er haveejere i gang med indretning af terrassen og de grønne kvadratmeter. Udvalget af havemøbler bliver nøje studeret og overvejet, og her er den store favorit teaktræsmøbler.

Når teak er så ideelt til havemøbler, så er det ikke kun fordi det er en fantastisk smuk…

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen sommerkollektion 2024 - Inspiration til uderummet 

Med Broste Copenhagens nye kollektion får du frisk inspiration til sommerlivet med nyheder skabt til at indrette haven, terrassen og altanen til et afslappet fristed og en grøn oase.

Læs mere
Boligstil: Kulørt Bauhaus retro
Bolig & Design
Shopping: Interiør inspireret af modern art 

Indretning inspireret af 60´ernes og 70´ernes er hot, og her i 2024 er stilens dristige farvekontraster, rene linjer og enkelt design igen at se i møbler og interiør. Se med og få inspiration til ny, skøn indretning.

Læs mere
Indret soveværelset praktisk og stemningsfuldt i nordisk stil.
Bolig & Design
Boligstil: Skab dit drømmesoveværelse 

Af alle hjemmets rum, er soveværelset som regel det rum, der indretningsmæssigt lægges mindst vægt på. Måske skyldes det, at soveværelset jo sjældent vises frem – og måske derfor kommer det nemt til at fungere som opmagasineringsrum for rod og ragelse.

Men i virkeligheden bør enhver have et rart og…

Læs mere
PK22™ af Poul Kjærholm hos Fritz Hansen
Bolig & Design
Bauhaus - Funktionalitet og enkelhed 

Bauhaus-stilen er let genkendelig med sine rene linjer og funktionelle designs, og er man vokset op i 60'erne, har man uden tvivl stødt på møbler og indretning i stilen.

Læs mere
Bolig & Design
Vægmaling: Farvetrends 2024 

Savner du inspiration til en ny vægfarve, så tjek årets trendfarver 2024 fra Pantone og anerkendte malingsproducenter. 

Læs mere
Sådan anvender du et farvehjul
Bolig & Design
Guide til valg af vægfarve 

At vælge farver til hjemmets vægge er en beslutning, der kræver mange overvejelser. En forkert farvetone, der ikke matcher rummets karme, loft og interiør, kan det forstyrre harmonien og sammenhængen i rummet. Ved at sætte dig ind i, hvordan farver og nuancer fungere sammen, og forstå og bruge…

Læs mere
Her er navnet på din yndlingsfarve
Bolig & Design
Hvad hedder farven? Find navnet her 

Farver er ikke blot en visuel oplevelse, men også en dør til følelser og sanser. Når vi ser på naturens farvepalet, fra det dybe blå i havet til den blide pastel ved solnedgang, åbnes der for en verden fuld af skønhed. Farverne i naturen kommer fra komplekse samspil mellem lys og materiale. For…

Læs mere
Find inspiration til haveindretning i de nye kollektioner
Bolig & Design
Havemøbler: Find inspiration til haveindretning i de nye boligkollektioner  

Skab den dejligste sommerstemning i haven og på terrassen med de nyeste havemøbler fra de aktuelle forår/sommer interiørkollektioner. Udforsk de nye indretnings trends og tendenser fra danske kvalitetsbrands som Ib Laursen, House Doctor og Tine K Home, og bliv inspireret til praktisk og smuk…

Læs mere
Bolig & Design
Lexinton Summer Collection 2024 

Med sit nordiske twist og tidløse design er Lexinton Company et brand, der på smukkeste vis fanger New England-stilen. Deres kollektioner af møbler, interiør og tekstiler emmer af charme og skandinavisk livsstil, der indfanger essensen af stranden, himlen og havet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^