PK22™ af Poul Kjærholm hos Fritz Hansen

"PK22™ er med sin diskrete silhuet en sand designklassiker. Den ikoniske stol er et tydeligt billede på Poul Kjærholms vision og hans søgen efter den ideelle form og de rette dimensioner" skriver Fritz Hansen, der i dag producerer stolen. Foto: Fritz Hansen

Bauhaus - Funktionalitet og enkelhed 

Bauhaus-stilen er let genkendelig med sine rene linjer og funktionelle designs, og er man vokset op i 60'erne, har man uden tvivl stødt på møbler og indretning i stilen.

Less is more

Bauhaus, grundlagt i 1919 i Weimar, Tyskland, af Walter Gropius, er mere end blot en kunstskole; det er en bevægelse, der har formet moderne design og arkitektur verden over. Bauhaus-stilen er kendt for sin funktionelle minimalisme og et grundlæggende princip om, at 'form følger funktion'. 

Bauhaus samlede nogle af tidens mest visionære kunstnere og designere, blandt andet Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe og Vasily Kandinsky. Disse pionerer spillede en central rolle i udviklingen af design stilen, fx var Marcel Breuer banbrydende med sin brug af rørstål til møbler, som ses i hans berømte Wassily-stol, og Ludwig Mies van der Rohe vandt berømmelse for sit mantra 'less is more', som med få ord beskrev de minimalistiske strukturer og former, der fremhævede materialerne og den æstetiske enkelthed.

Arne Jacobsen og Poul Kjærholm

I Danmark fandt Bauhaus-stilens principper genklang hos flere efterkrigstidens designere, som formåede at væve funktionaliteten og enkelheden ind i deres værker, der siden har opnået ikonisk status. Blandt disse var Arne Jacobsen og Poul Kjærholm, hvis værker bærer præg af Bauhaus' indflydelse gennem deres rene linjer og funktionelle formgivning.

Arne Jacobsen, især kendt for sine møbler som Ægget og Svanen, anvendte principperne om form og funktion til at skabe nogle af Danmarks mest elskede design. Hans tilgang til design var altid med udgangspunkt i funktionalitet og enkelthed, hvilket var i tråd med Bauhaus' idéer.

Bolig & Design
Slettvoll - Nye kollektioner 

Med adresse på Oslo Plads er norske Slettvoll flot repræsenteret i Danmark. Bag den elegante husfacade finder man det smukkeste udvalg af Slettvol møbler, lamper og interiør til både hjemmet, sommerhuset og haven.

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet? 

Der er intet så rart som at komme hjem til et rent og ryddet hus. For de fleste kræver det imidlertid, at der indimellem må gøres en ekstra indsats for at komme til bunds i alt det, man har fået akkumuleret i skuffer, skabe og kasser – eller som bare ligger og fylder.

Læs mere
Bolig & Design
Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil 

Det behøver ikke være det store, tidskrævende projekt at få ny stil i stuen. Ved at kigge på rummets muligheder og planlægge projektet trin-for-trin, har du allerede taget første skridt til en stue, der afspejler din personlige stil.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Indret det lille rum 

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene  

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Sådan laver du et moodboard 

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Læs mere
Bolig & Design
Oliver Furniture - Skandinaviske mentalitet og livsstil 

Danske Oliver Furniture, står for mange som den perfekte kombination af funktionalitet og æstetik. Der er noget velkendt og autentisk over de smukke møblers enkle design, en særlig lethed og noget meget skandinavisk. Oliver Furniture er skabt af møbeldesigner Søren Rørbæk, som tidligere har tegnet…

Læs mere
Bolig & Design
Opbevaring: Kasser, kister og kurve 

Selv de allerbedste oprydningsråd er nytteløse, hvis man ikke har nogle steder at opbevare tingene. Gode opbevaringsløsninger er et 'must' i et velindrettet hjem. Med dem kan alle ting have deres faste pladser, så de er nemme at finde, og hjemmet til enhver tid opleves rart og ryddet.

Læs mere
Bolig & Design
Boligstil: Smukt, illustrativt og lærerigt 

Blandt natur-, have- og gastronomiinteresserede er Koustrup & Co. kendt for deres praktiske håndbøger om blandt andet svampe, krydderurter, bær og frugter, deres store fagbøger om spiselige blomster, syltning og mjødbrygning og opslagsværker om den økologiske have og den selvforsynende familie. Det…

Læs mere
Bolig & Design
House Doctor - ny kollektion 

Den nye kollektion fra House Doctor byder på masser af nye ideer til en enkelt og funktionel boligstil. Se smukke kollektioner af håndlavet porcelæn, skulpturelle lamper, kurve og opbevaringsløsninger, lækre retroinspirerede møbler i stringent design og eksklusive boligaccessories.

Tjek også alle…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Nye Bøger
^