Battuto og pasterelli

Battuto og pasterelli

Battuto og pasterelli  

For mange mennesker er glaskunst en uforståelig oplevelsesverden. Men med skabelsen af funktionelle glasting til hverdagen har glaskunstnerparret Andrew Jason Brown og Nanna Backhaus Brown dannet bro mellem kunst og brugskunst...

Lamperne er udført i klart eller opalt glas, som er forarbejdet med slibning og sandblæsning eller – når de er udført i Nanna Backhaus Browns speciale Pasterelli-teknik – uden yderligere forarbejdning...


Battuto og Pasterelli
At beskue et stykke glaskunst er som at gå på opdagelse i universets forunderlighed. I linjer, farvespil og teksturer fortælles noveller og små anekdoter, som iagttageren selv kan digte videre på. For mange mennesker er glaskunst en uforståelig oplevelsesverden. Men med skabelsen af funktionelle glasting til hverdagen har glaskunstnerparret Andrew Jason Brown og Nanna Backhaus Brown dannet bro mellem kunst og brugskunst – en bro som giver lægmand forståelse for parrets forunderlige glaskunst.

Glasmirakler hver dag
Hver morgen startes gasbrænderen op i Glassmedjen i Frederiksværk – et atelier, de to kunstnere har drevet i fællesskab siden 1993. Glassmedjen er arnested for nye glasmirakler hver dag, og her udvikler de to kunstnere deres specialer i gamle italienske glasteknikker – teknikker, som elegant føres gennem husets mange produktgrupper, der både favner brugskunst, belysning, unika glas, skulpturel kunst og udsmykning. En enkel og smuk serie glaskander med tilhørende drikkeglas i klare og mælkehvide farver har åbnet op for nye kundegrupper, der som noget nyt også skeler til glaskunstværkerne. Husets helt nye serie af hænge- og standerlamper til gulv og bord er ligeledes en succesfuld produktgruppe, som skaber forståelse for kunsten og håndværket i Glassmedjens magiske univers. Lamperne er udført i klart eller opalt glas, som er forarbejdet med slibning og sandblæsning eller – når de er udført i Nanna Backhaus Browns speciale Pasterelli-teknik – uden yderligere forarbejdning.

Personlige teknikker
Pasterelli-teknikken er en stribeteknik, der danner basen for skulpturelle farveoplevelser i glasset. Farvet glas trækkes til stænger, som lægges op side om side i et nøje afstemt farvemønster. Stængerne opvarmes herefter til 800 grader og smeltes sammen, hvorefter de rulles op omkring glaspustningsrøret og blæses til det ønskede produkt. Striberne lægges som spiraler, som skaber et gådefuldt smukt spil i glasset, når det rammes af sollyset. Andrew Jason Browns speciale Battuto-teknikken ses både på Glassmedjens skåle, krukker og lamperne. Teknikken minder om det udtryk, man opnår ved at høvler et ubrændt lerprodukts flade af med en skarp kniv.

Gennem årene har de to kunstnere oparbejdet hver deres stilmæssige niche, som har givet dem kunder i hele verden. Fælles for kunstnernes stil er konglomeratet af skandinavisk design og klassisk pustede former, der overfladebehandles via slibning og sandblæsning. Senest har Andrew udvidet sit virkefelt til også at omhandle arkitektonisk og skulpturelle arbejder i glas og granit. I samarbejde med professionelle stenhuggere har han realiseret sine skulpturelle ideer og omsat dem til smukke og imponerende store værker, som bl.a. kan ses på GlasMuseet i Ebeltoft og i Bruuns Galleri i Århus.

Forhandleroplysning: Tlf. 47 74 85 20.

Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner 

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen 

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen byder på lette sommerfarver og -nuancer, skønne 60'er fornemmelser, nye,…

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville: Rum til ro og nærvær 

Med nye kollektioner fra Bloomingville følger inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan få skabt en oase af ro og nærvær. Bliv klogere på sæsonens tendenser og få idéer til ny indretning.

 

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Smuk boheme fra Tine K Home 

Sommeren går på hæld, og med udsigt til efterår kan det være rart at få indrettet sig til kølige dage med hygge og sysler inden døre. Hos danske Tine K Home byder den kommende sæson på stribevis af smukke nyheder til elegant og stemningsfuld indretning.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: 70´er stil fra Hübsch 

Fra Hübsch byder efteråret på en skøn kollektion og hyldest til 70´ernes parcelhus og indretning. Her kan åben pejs, listelofter, hessian- og murstensvæg få selskab af den nye kollektions smukke lyse træmøbler, grafiske plakater, klassiske sofadesign, unika keramik og stentøj samt tekstiler og puder…

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Organiske former og diskrete farver fra Broste Copenhagen  

Med kollektionerne 'The Human Connection', ’Eli’ og ’Nordic Bistro by Aurelien Barbry’ fejrer Broste Copenhagen efteråret og hjemmet som fristed. Det er hér vi kan koble af og nyde nuet i hyggelige, trygge rammer i eget selskab og sammen med familien.

Læs mere
Bolig & Design
Et lækkert måltid fortjener flot servering 

Servering er en vigtig del af et dejligt måltid. Hvad enten det er chili con carnen, hakkebøffen, laksestykket, den grønne salat eller desserten, så virker maden bare mere indbydende, når den anrettes og serveres i smukke skåle, på flotte tallerkner og fade.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen 

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og…

Læs mere
Bolig & Design
Skab hamam stemning på badeværelset 

 

Når det kommer til indretning af badeværelset, så er tiden løbet fra det hvide, kliniske badeværelse. Nu indrettes badeværelser i stedet som personlige velværerum, moderne hamam, hvor der er lagt vægt på den intime og hyggelige stemning med et strejf af luksus.

Se nederst i artiklen Rituals…

Læs mere
Bolig & Design
Hübsch SS20 - Tendencies 

Med præsentationen af forårets ’Tendencies’-kollektion fra Hübsch, er der udsigt til skønne møbler, lamper og boligtilbehør, som især synes inspireret af 70´ernes organiske formsprog med smukke, runde kurver og bløde vinkler. Trenden, som spås at præge boligindretningen de kommende år, giver den…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^