Min spa dag 

En stille og afslappende stund med et duftende bad og god tid til nænsom pleje af hud, hår og negle, kan være lige dét man trænger til efter en tid, hvor der er blevet slækket på skønhedsrutinerne.

Opfordringen til at bruge tiden i karantæne og isolation til lidt selvforkælelse, kan være hyggelig adspredelse for dem, der har god tid og savner idéer til adspredelse.

For de mange, der lige nu går derhjemme med småbørn, kan selvforkælelse imidlertid være noget man må kigge langt efter, men skulle lejligheden byde sig, når ungerne er lagt, så husk, at lidt opmærksomhed på egne behov kan være kilde til ro og fornyet overskud og energi.

Her får du vores bedste idéer til en spa dag; idéer og inspiration til krop- og hårpleje:

 

1. Skab et stemningsfuldt rum

Til den optimale spastund i badeværelset hører dæmpet belysning, levende lys, afslappende musik, masser af varmt vand og vamsede håndklæder

 

2. Skrub og børste

Stimuler blodcirkulation og cellefornyelse med hamphandske, badebørste og evt. en dejlig bodyscrub.

Fx har Matas Natur netop lanceret en svanemærket bodyscrub baseret på salt og plejende olier samt havtorn og blåbær. Saltet i ’Matas Natur - Havtorn & Blåbær Saltscrub’ sliber nænsomt huden, mens sheasmør og avokado- og mandelolie fugter og plejer huden. Således vil den tørre, trætte og rug hud blive renset, fugtet og plejet, og vil efter badet føles smidig og silkeblød.

Alternativt kan man selv fremstille en nem og effektiv scrub af 1/2 dl brun farin, 1/2 dl. groft salt og 50 ml. olivenolie.


3. Giv lokkerne et boost

Stylingprodukter, føntørring, brug af stylingjern og skiftet mellem vinterens fugtige luft ude og den varme, tørre centralvarme inden døre, kan få håret til at se fladt, glansløst og kedeligt ud. Men med lidt nænsom og kærlig pleje, kan selv det mest glansløse og kedelige hår få et skinne boost, fylde og glans.

  • Red håret inden hårvask

  • Vask nænsomt håret og massér hovedbunden med mild og effektiv shampoo og conditioner. Savner du en god hårplejeoplevelse, så kan hårplejeserien Olaplex, der har vundet stor anerkendelse i Californien, også fås i Danmark. Seriens popularitet skyldes at produkterne indeholder en patenteret ingrediens udviklet til at reparere skadet hår.

  • Håret - og især det våde hår - er sart. Dub det våde hår med håndklædet i stedet for at vride det.

4. Fugt og pleje

Brug efterfølgende en god bodylotion eller olie, så huden får masser af fugt. Prøv fx AVIVIRs Baobab-serie, der er baseret koldpresset, økologiske olie fra Baobabtræets kerner. Serien er ny, men har høstet meget omtale fordi Baobabolien har nogle unikke egenskaber, som både forbedre hudens barrierefunktion og nærer og fugter huden intensivt.

 

Produktinformation:
Heritage Body Brush, SAVON de Marseille. Vejl. 370
Matas Natur, Havtorn & Blåbær Saltscrub, 200 g. Vejl. 85
AVIVIR All Body Pampering Oil med Myrte, 100 ml. 330
Olaplex Bond Maintenance Shampoo No.4, 250 ml. Vejl. 229
Olaplex Bond Maintenance Conditioner No.5, 250 ml. Vejl. 229
Olaplex Hair Perfector No.3, 100 ml. Vejl. 229
Detangling hårbørste SAVON de Marseille. Vejl. 379

Vinter
Tips til vinterfodring af havens fugle 

Med udsigt til sne og frost, er det en god idé at holde lidt øje med havens fugle, og sørge for at de har mad og drikke. Få gode tips til fodring og læs mere om, hvilken type foder, der er mest populært hos de enkelte fuglearter.

Læs mere
Vinter
Skru ned for temperaturen og op for søvnkvaliteten 

I især vintermånederne vågner mange af os og er overophedet som resultat af vores tendens til at skrue op for temperaturen i soveværelset, når kulden melder sin ankomst. Her får du søvnekspert Mikael Rasmussen og kiropraktor Michael Randsøes tips til, hvordan du sikrer dig en god søvnkvalitet i…

Læs mere
Vinter
Sådan beskytter du hundens poter mod vejsalt 

Traveture med hunden i sne og frost er både god motion, og som regel også kilde til godt humør. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at vinterens sne, frost og vejsalt kan ende med at blive en smertefuld oplevelse for hunden.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne 

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Vinter
Brød til vandfuglene kan sprede fugleinfluenza 

Vinterfodring af vandfugle er kutyme på denne tid af året, men de store fugleflokke kan bidrage til spredning af fugleinfluenza, som der netop er konstateret tilfælde af på Sjælland. Ifølge Dyrenes Beskyttelse så foregår fodring af vandfugle ofte fra de samme steder langs bredden, og det øger…

Læs mere
Vinter
Sne & frost: Husejers forpligtelser 

I en tid, der byder på sne og frostgrader, er fortorvene spejlglatte med øget risiko for at der sker faldulykker. Er man husejer, er man forpligtet til at følge med i vejrudsigten, når der er udsigt til sne. Fortovet skal være ryddet for sne inden man tager afsted på arbejde om morgenen, hvis det…

Læs mere
Vinter
Sne & frost: Hvornår dækker forsikringen ved sprængte vandrør? 

Fygesne kan være et problem især for sommerhusejere, fordi sneen kan finde vej ind på loftet gennem selv de mindste sprækker og revner i tag og gavl. Sneen udgør intet problem så længe, det er frostvejr, men når tøvejret sætter ind og der bliver plusgrader i loftsrum, så smelter sneen. Og det kan…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^