Valentinsdag - hver dag!

Kategori: Valentine

At fejre Valentinsdag er er en smuk ide og en dejlig tradition. Men når det nu er så rart, hvorfor så ikke fejre Valentine hver dag?

Valentinsdag - hver dag! 

Idéen med at vi har udvalgt en særlig dag, hvor vi gør os umage med at vise dem der står vores hjerte nær, at vi holder af dem, er en smuk idé. Men hvorfor skal denne opmærksomhed og anerkendelse af vore nærmeste kun finde sted den een gang om året - og hvorfor er traditionen ikke, at vi også giver mennesker, vi måske kun kender perifert, lidt anerkendelse? Alle mennesker har jo brug for at vide, at de betyder noget for nogen.

Alle har brug for anerkendelse og opærksomhed

Det er dejligt at vide, at nogen lægger mærke til os og at nogen sætter pris på vores tilstedeværelse. Kunne det ikke være herligt, hvis vi tog Valentinsdagens budskabet med os i vores hverdag og gjorde os umage for at uddele smil og anerkendelse til alle, vi møder?

Hvad med i dag at smile til alle på din vej? Kig buschaufføren i øjnene og smil, smil til bagerdamen, til lærerinden og til hende din sure underbo. Put penge i den hjemløses kasket, se ham i øjnene og stik ham et smil. Tag dig selv i at få vendt enhver fornemmelse af irritation til et smil. Ros din kollega, ros din mand, dine unger, svigermor – og ros dig selv!

Tjek dit kærlighedsbarometer

Brug Valentinsdag på at mærke efter og find ud af, hvordan det står til med kærligheden i dit liv. Får du givet andre noget kærlighed - og får du givet dig selv kærlighed? Har du overskud i hverdagen til at være kærlig, omsorgsfuld og overbærende, eller er du så ophængt af huslige opgaver, job og børn, at kærligheden har fået trange kår? Hvad kan du gøre for at forandre det – og vil din partner være med til at sørge for at I begge finder mere overskud til kærligheden?

Insister på kærlighed

Tør du, og vil du leve for kærligheden og give slip på stressen og afstanden mellem jer? Præsten Sct. Valentin gik imod Kejser Claudius´ forbud mod at de elskende blev viet. Præsten brød reglen, fordi han mente at alle mennesker har ret til kærlighed. Det kan være at du også skal bryde eller måske bare justere nogle 'regler' for at få plads til kærligheden i dit liv. Måske skal du have lidt mindre ambitiøse forventninger til dig selv, din karriere, dit hjem, dit udseende eller hvad det nu er der stresser dig i hverdagen og tager fokuset fra kærligheden.

Beslut dig for, at der skal være mere plads til kærligheden, til dig selv og til andre. Gør plads til det essentielle livet, nemlig kærligheden. Et kram, en rolig godnathistorie, intimitet og lange lidenskabelige kys, et smil til receptionisten, en blomst og en kærlig hilsen til en du ved trænger til det...

Du får muligvis ikke skabt plads til kærligheden fra den ene dag til den anden. Men nu har du truffet beslutningen og kan så småt begynde at lave små ændringer i din hverdag.

Ægtepagt til genforhandling

Når vi på Valentinsdag giver hinanden gaver, inviterer hinanden ud at spise, krammer og er ekstra opmærksomme på hinanden, så er det som en genforhandling af den kontrakt vi med hjertet lavede i sin tid. Ved at give hinanden opmærksomhed på Valentinsdag viser vi, at vi stadig står ved de følelser vi havde for hinanden da vi var nyforelskede, og vi bekræfter at vores kærlighed for hinanden stadig står ved magt.

Og måske er en sådan 'genforhandling' rigtig sund for parforholdet. Her er en oplagt mulighed for at se hinanden dybt i øjnene og huske hvorfor man er sammen, og her er der mulighed for at planlægge små ændringer af parforholdets vaner, som kan betyde at der er bliver mere kærlighed og omsorg i hverdagen.

Start dagen med kærlighed

Det kan være at I skal blive bedre til at starte dagen på en mere kærlig og nærværende måde. Sig ordentligt godmorgen til hinanden, kys og bliv liggende i sengen og hold om hinanden i 5 minutter før I går i gang med dagen. Gør det hver morgen. Børn og bad må vente – for det her er vigtigt! Øv jer tilsvarende i at gå 10 minutter tidligere i seng hver aften. Start dagen med denne gode vane fra i dag - og fortsæt med den resten af livet.

Husk at det godt kan tage en rum tid, før man vænner sig til en ny vane. Men hav tålmodighed og glæd dig til mere kærlighed i dit liv.

God Valentinshverdag!

Vindere
3 Days to Kill 

Tillykke til Helle, Lisbeth og Jean, som hver har vundet '3 days to kill' på dvd.

Læs mere
Vindere
Vindere af bogforum konkurrence 

Tillykke til Gitte Wøldike, som har vundet entre til weekendens BogForum samt Sara Blædels nye krimi. Og tillykke til Else Marie Højgaard fra Holstebro og Birgit Bech fra Nivå, som også har vundet krimier.

Læs mere
Vindere
Vinder af Scotch Naturals produkter 

Tillykke til Nickie Jørgensen fra Nivå, som er den heldige vinder af den smukke lak 'Bitter n Twisted' fra Scotch Naturals samt top-, basecoat og neglelakfjerner.

Læs mere
Vindere
Fasandræberne 

Tillykke til Tina Vestergaard fra Aalborg SØ, Heidi Aarestrup fra Slagelse, Annemette Tvermose fra Stenlille og Linda Jørgensen fra Skanderborg, som har vundet 2 x biografbilletter til Fasandræberne.

Læs mere
Vindere
Begravet i fortiden 

Tillykke til de heldige vindere af biografbilletter til forestillingen "Begravet i fortiden": Pia Alø Visser fra Hvidovre, Maria Hesselberg fra København NV, Maiken Clausen fra Hedehusene og Annette Meldgaard Røge fra Fredericia.

Læs mere
Vindere
Det er aldrig for sent 

Tillykke til de heldige vindere af biografbilletter: Hanne Lykke fra Fredericia, Mette N. Schropp fra Højbjerg, Maja Rose fra Ballerup og Lene Heltborg fra Holmegaard.

Læs mere
Vindere
Vindere af Frugt og grønt på flaske 

Tillykke til Birgitte Kromann fra Ærøskøbing,

Rebekka Zahl Barthe fra København og H. Le Formal fra København Ø, som har vundet Fern Greens "Frugt og grønt på flaske".

Læs mere
Vindere
Vindere af biografbilletter til Kapgang 

Tillykke til Lone Sørensen fra Højbjerg, Thea Nielsen fra Randers, Winnie Egevang fra Roskilde og

Lone Gyberg fra Juelsminde.

Læs mere
Vindere
Vindere af Tokarev på dvd 

Tillykke til de heldige vindere af Tokarev: Sanne Schmidt-Petersen fra Roskilde, Kirsten Insby fra Vanløse og Elin Rohde fra Årslev.

Læs mere
Vindere
Sommerkonkurrencen 

Så begynder nedtællingen til den store sommerkonkurrence. Hver dag - hele juli måned - udlodder vi flotte gevinster til en samlet værdi af 40.000 kroner.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^