Stolthed og fordom

stolthed og fordom

Stolthed og fordom 

5 stjerner til Stolthed og Fordom. Oplev den fremragende Keira Knightley i Jane Austens klassiske fortælling.








Oplev den fremragende Keira Knightley i <link _top>Jane Austens klassiske fortælling.

Medvirkende:Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn, Donald Sutherland, Tom Hollander mf.
Instrueret: Joe Wright
Spilletid: 127 minutter
Originaltitel: Pride and Prejudice
Premiere den: 6. januar 2006 …



Handlingen
I en klassebevidst verden besat af tanken om passende opførsel, arrangerede ægteskaber og attraktiv medgift, står den unge Lizzie Bennet som en undtagelse med en meget selvstændig tankegang, en skarp tunge og en næsten umulig drøm om romantisk kærlighed.

Familien Bennet er langt fra rig, så Mrs. Bennet er ikke sen til at se muligheder, da den velhavende, ganske tiltalende og frem for alt ugifte gentleman Mr. Bingley flytter ind på den nærmeste naboejendom. Der bliver gået på visitter, så han kan blive præsenteret for Lizzies smukke storesøster Jane, og Mr. Bingley kan lide, hvad han ser. Der er snart amoriner i luften, og Mrs. Bennet er henrykt.

Anderledes er det med Mr. Bingleys gode ven fra Londons selskabsliv, Mr. Darcy. Han synes at føle sig hævet over det noget landlige selskabsliv, og hans snobbethed undgår ikke at falde Lizzie for brystet, så der bliver duelleret lystigt på ord.
Men ægteskabstilbud kommer Lizzie ikke til at mangle. Hendes fjerne fætter, Mr. Collins, er nådigst af Lady Catherine de Bourg blevet indsat i en præstestilling, og han mener det derfor passende at anskaffe sig en hustru. Da Jane nu ikke er ledig, frier han til Lizzie, som dog til moderens store fortrydelse (men med faderens billigelse) giver ham en kurv.

Mr. Collins lider dog ikke af større hjertesorger, men frier i stedet til Lizzies veninde Charlotte, der lykkeligt griber denne chance for en respektabel fremtid som præstekone.

Men samtidig synes tingene pludselig at vende for familien Bennet. Mr. Bingley vender tilbage til London uden at have sagt de afgørende ord til Jane. Lizzie mistænker Mr. Darcy for at have en finger med i spillet, ligesom militsofficeren Wickham kan fortælle, at Darcy har snydt ham for en arv.

Da hun efterfølgende under et besøg hos Charlotte møder samme Darcy hos Lady Catherine, bliver hun derfor overrasket over hans pludselige erklæringer om kærlighed. Hun afviser imidlertid også ham, idet hun bebrejder ham for både Janes og Wickhams ulykke.

At hun i lige så høj grad som Darcy har sine fordomme, viser sig, da han i et brev tilbageviser Wickhams beskyldninger. Og hans beskrivelse af Wickhams tvivlsomme karakter bliver bekræftet, da Lizzies yngre søster, Lydia, bryder alle konventioner og under et ophold i Brighton stikker af med netop Wickham. Denne skandale afbryder endnu et tilfældigt møde mellem Lizzie og Darcy, hvor det ellers blev tydeligt, at de nærer varme følelser for hinanden.

Skæbnen og tidens konventioner synes til stadighed at lægge sig mellem Lizzie og Darcy, så spørgsmålet er, om de er i stand til at lægge deres stolthed og fordomme bag sig…

Vindere
3 Days to Kill 

Tillykke til Helle, Lisbeth og Jean, som hver har vundet '3 days to kill' på dvd.

Læs mere
Vindere
Vindere af bogforum konkurrence 

Tillykke til Gitte Wøldike, som har vundet entre til weekendens BogForum samt Sara Blædels nye krimi. Og tillykke til Else Marie Højgaard fra Holstebro og Birgit Bech fra Nivå, som også har vundet krimier.

Læs mere
Vindere
Vinder af Scotch Naturals produkter 

Tillykke til Nickie Jørgensen fra Nivå, som er den heldige vinder af den smukke lak 'Bitter n Twisted' fra Scotch Naturals samt top-, basecoat og neglelakfjerner.

Læs mere
Vindere
Fasandræberne 

Tillykke til Tina Vestergaard fra Aalborg SØ, Heidi Aarestrup fra Slagelse, Annemette Tvermose fra Stenlille og Linda Jørgensen fra Skanderborg, som har vundet 2 x biografbilletter til Fasandræberne.

Læs mere
Vindere
Begravet i fortiden 

Tillykke til de heldige vindere af biografbilletter til forestillingen "Begravet i fortiden": Pia Alø Visser fra Hvidovre, Maria Hesselberg fra København NV, Maiken Clausen fra Hedehusene og Annette Meldgaard Røge fra Fredericia.

Læs mere
Vindere
Det er aldrig for sent 

Tillykke til de heldige vindere af biografbilletter: Hanne Lykke fra Fredericia, Mette N. Schropp fra Højbjerg, Maja Rose fra Ballerup og Lene Heltborg fra Holmegaard.

Læs mere
Vindere
Vindere af Frugt og grønt på flaske 

Tillykke til Birgitte Kromann fra Ærøskøbing,

Rebekka Zahl Barthe fra København og H. Le Formal fra København Ø, som har vundet Fern Greens "Frugt og grønt på flaske".

Læs mere
Vindere
Vindere af biografbilletter til Kapgang 

Tillykke til Lone Sørensen fra Højbjerg, Thea Nielsen fra Randers, Winnie Egevang fra Roskilde og

Lone Gyberg fra Juelsminde.

Læs mere
Vindere
Vindere af Tokarev på dvd 

Tillykke til de heldige vindere af Tokarev: Sanne Schmidt-Petersen fra Roskilde, Kirsten Insby fra Vanløse og Elin Rohde fra Årslev.

Læs mere
Vindere
Sommerkonkurrencen 

Så begynder nedtællingen til den store sommerkonkurrence. Hver dag - hele juli måned - udlodder vi flotte gevinster til en samlet værdi af 40.000 kroner.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^