Stolthed og fordom

stolthed og fordom

Stolthed og fordom 

5 stjerner til Stolthed og Fordom. Oplev den fremragende Keira Knightley i Jane Austens klassiske fortælling.








Oplev den fremragende Keira Knightley i <link _top>Jane Austens klassiske fortælling.

Medvirkende:Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn, Donald Sutherland, Tom Hollander mf.
Instrueret: Joe Wright
Spilletid: 127 minutter
Originaltitel: Pride and Prejudice
Premiere den: 6. januar 2006 …



Handlingen
I en klassebevidst verden besat af tanken om passende opførsel, arrangerede ægteskaber og attraktiv medgift, står den unge Lizzie Bennet som en undtagelse med en meget selvstændig tankegang, en skarp tunge og en næsten umulig drøm om romantisk kærlighed.

Familien Bennet er langt fra rig, så Mrs. Bennet er ikke sen til at se muligheder, da den velhavende, ganske tiltalende og frem for alt ugifte gentleman Mr. Bingley flytter ind på den nærmeste naboejendom. Der bliver gået på visitter, så han kan blive præsenteret for Lizzies smukke storesøster Jane, og Mr. Bingley kan lide, hvad han ser. Der er snart amoriner i luften, og Mrs. Bennet er henrykt.

Anderledes er det med Mr. Bingleys gode ven fra Londons selskabsliv, Mr. Darcy. Han synes at føle sig hævet over det noget landlige selskabsliv, og hans snobbethed undgår ikke at falde Lizzie for brystet, så der bliver duelleret lystigt på ord.
Men ægteskabstilbud kommer Lizzie ikke til at mangle. Hendes fjerne fætter, Mr. Collins, er nådigst af Lady Catherine de Bourg blevet indsat i en præstestilling, og han mener det derfor passende at anskaffe sig en hustru. Da Jane nu ikke er ledig, frier han til Lizzie, som dog til moderens store fortrydelse (men med faderens billigelse) giver ham en kurv.

Mr. Collins lider dog ikke af større hjertesorger, men frier i stedet til Lizzies veninde Charlotte, der lykkeligt griber denne chance for en respektabel fremtid som præstekone.

Men samtidig synes tingene pludselig at vende for familien Bennet. Mr. Bingley vender tilbage til London uden at have sagt de afgørende ord til Jane. Lizzie mistænker Mr. Darcy for at have en finger med i spillet, ligesom militsofficeren Wickham kan fortælle, at Darcy har snydt ham for en arv.

Da hun efterfølgende under et besøg hos Charlotte møder samme Darcy hos Lady Catherine, bliver hun derfor overrasket over hans pludselige erklæringer om kærlighed. Hun afviser imidlertid også ham, idet hun bebrejder ham for både Janes og Wickhams ulykke.

At hun i lige så høj grad som Darcy har sine fordomme, viser sig, da han i et brev tilbageviser Wickhams beskyldninger. Og hans beskrivelse af Wickhams tvivlsomme karakter bliver bekræftet, da Lizzies yngre søster, Lydia, bryder alle konventioner og under et ophold i Brighton stikker af med netop Wickham. Denne skandale afbryder endnu et tilfældigt møde mellem Lizzie og Darcy, hvor det ellers blev tydeligt, at de nærer varme følelser for hinanden.

Skæbnen og tidens konventioner synes til stadighed at lægge sig mellem Lizzie og Darcy, så spørgsmålet er, om de er i stand til at lægge deres stolthed og fordomme bag sig…

Vindere
Fashionable Living 

Boligbog "Fashionable Living" er et spændende kig ind i skaberen af munthe plus simonsen`s univers.

Læs mere
Vindere
Vind billetter til Wild 

Se den smukke, anmelderroste og sande historie om en ung kvindes skræmmende og fantastiske rejse ad den 1700 km lange Pacific Crest rute for at finde sig selv.

Læs mere
Vindere
Tag naturen med hjem 

Tillykke til de heldige vindere af den smukke ide-bog 'Tag naturen med hjem'.

Læs mere
Vindere
Vind kult-serie 

Vind 'Woodbox The Collectors Set', som samler alle sæsoner af store prisbelønnede serie 'Sons of Anarchy'

Læs mere
Vindere
Steppeulven - Vindere af biografbilletter 

Tillykke til Susanne Svendsen fra Hillerød, K Riberholt fra Hedehusene, Beata Mach fra Vejle, Isabella Nielsen fra Brønshøj og Marianne Eilersen Salomonsen, som har vundet biografbilletter.

Læs mere
Vindere
Vindere af biografbilletter 

Tillykke til de heldige vindere af billetter til Hella Joofs film 'All inclusive'.

Læs mere
Vindere
Den Nøgne Sandhed 

Kvinder taler om følelser - det gør mænd ikke. Men det bliver der lavet om på nu ! Vind billetter til det store comedyshow 'Den Nøgne Sandhed', som er på Danmarks turné februar til april 2015.

Læs mere
Vindere
The Homesman  

Se Tommy Lee Jones barske western 'The Homesman' med Hilary Swank i rollen som den puritanske pioner Mary Bee Cuddy, der skal lede tre kvinder på en lang og farefuld færd.

Læs mere
Vindere
Vindere af The Captive 

Tillykke til Berit Miltoft, Camilla Falkner Larsen og Michael Heimark, som hver har vundet to billetter til 'The Captive'.

Læs mere
Vindere
Vindere af billetter til Fury 

Tillykke til Lone Truelsen, Karina Holse Schrøder, Gitte Rokkedahl, Tanya Baun, Annette Bjerrum, Charlotte Jensen, Henriette Rabe, Angela Toft, Pia Banck og Marianne Røjgård, som hver har vundet 2 stk. billetter til Fury.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
^