Kategori: Sjæl & psyke

Det er aldrig for sent

Det er aldrig for sent 

Der er ikke langt fra smil til tårer i denne vigtige bog om kvindelivet, her skildret i form af Sanne Neergaards erindringer om et smertefuldt, men rigt liv ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Det er aldrig for sent: Om kærlighed og sex, ulykke og lykke
Forfatter: Sanne Neergaard og Mette Fensbo



Der er ikke langt fra smil til tårer i denne vigtige bog om kvindelivet, her skildret i form af Sanne Neergaards erindringer om et smertefuldt, men rigt liv. Lige fra første side bliver man som læser fanget af den lille Sannes barske skæbne og følger spændt med på rejsen og søgenen hen imod den lykke, hun stræber efter. Det er slående, hvor ens vi mennesker er i dette vedholdende ønske om at finde lykke og glæde. Gang på gang føler man med Sanne i hendes nederlag som ung hustru i ægteskabet med Preben Neergaard og græder med hende og datteren over, hvor bizart det hele til tider kan forekomme.

Handlemønstre
”Det er aldrig for sent: Om kærlighed og sex, ulykke og lykke” er en stærk bog om en lille, men livskraftig kvinde, der trods en svær start og en række uhensigtsmæssige handlemønstre tager kampen op igen og igen, fordi hun brændende ønsker det gode. Sanne Neergaard er aldrig naiv; hun er, præcis som mange af os andre, stærkt påvirket af arv, miljø og belastninger, hvilket gør, at man ikke altid magter at vælge den rigtige beslutning på det rette tidspunkt.

Ærlige refleksioner
I Sanne Neergaards liv sker der takket være et godt hoved gradvist fremskridt, men indimellem kan det minde lidt om matador, hvor man først går et skridt frem for derpå at gå to tilbage. Skæbnen er også hård ved Sanne og hendes familie, men det er befriende at læse de ærlige refleksioner om det alt sammen. Her er ikke nogle tabuer. For Sanne bliver nøglen til et bedre, lykkeligere, rigere og friere liv samtaleterapien og psykologien i mere end én forstand.

At forstå sig selv og menneskelivet: psykologien
For at frigøre sig vælger Sanne Neergaard at læse psykologi på universitetet og videreuddanner sig derefter hele livet, samtidig med hun bruger terapien i sit eget liv – både som værktøj til forsat at være en engageret og kompetent psykolog, men i allerhøjeste grad til at mestre sit eget liv! Bogen er da også først og fremmest en fin indsigt i, hvordan psykologernes egen verden ser ud. Har man ikke selv søgt en psykolog til råd, så er her en fremragende mulighed for at få afmystificeret dét at gå i terapi. Sanne Neergaard demonstrerer med sin egen brug af samtaleterapi og små indblik i, hvordan hun selv arbejder som terapeut, at det at gå til psykolog er uundværligt for de fleste.

Værdifuld bog
Sanne Neergaard og Mette Fensbo har med denne fine bog leveret en spændende bog om et kvindeliv, der umiddelbart virker mere farverigt og specielt end de fleste, men når alt kommer til alt fortæller os, at det, vi alle sammen søger, er vores forældres kærlighed og kærligheden fra andre mennesker. Sanne Neergaards liv og tanker derom giver os stof til eftertanke, så vi måske tør handle mere efter vor egne behov og passe på godt os selv; fx ved at gå til en dygtig terapeut.
Bestil online

Vindere
Vindere af billetter til 'Ida' 

Tillykke til vinderne af biografbilletter til Pawel Pawlikowski´s film 'Ida'.

Læs mere
Vindere
Vindere af '24 pauser' 

Tillykke til vinderne af Mette Kopps bog '24 pauser'.

Læs mere
Vindere
Vindere af 'Det norske job' af Øbro & Tornbjerg 

Tillykke til vinderne af Øbro & Tornbjergs 'Det norske job'.

Læs mere
Vindere
Vindere af krydderier fra Santa Maria 

Tillykke til Bende Pasgaard fra Kolind, Rosemary Brantzen fra Tikøb, Charlotte Steensbro fra Dragør og Anne Adelson fra Frederiksberg, som hver har vundet en fantastisk dejlig krydderisamling fra Santa Maria.

Læs mere
Vindere
Vindere af julekalenderen 2014 

Så har vi trukket vinderne af julekalenderens allersidste låge.Tak til alle jer, der trofast har deltaget gennem hele julemåneden - og rigtig glædelig jul.

Læs mere
Vindere
Vindere af julekalenderkonkurrence 2013 

Er du en af de heldige vindere? Tjek vinderlisten her !

Læs mere
Vindere
Vindere af 'Den usynlige kvinde' 

Tillykke til vinderne af biografbilletter til Ralph Fiennes drama 'Den usynlige kvinde' om den store forfatter Charles Dickens´s hemmelige affære.

Læs mere
Vindere
To dage, en nat 

Torsdag den 18. september er der premiere på den franske film To dage, én nat. Vind biografbilletter til filmen her !

Læs mere
Vindere
Vindere af Stille hjerte 

Her er de heldige vindere af biografbilletter til Bille Augusts film 'Stille hjerte'.

Læs mere
Vindere
Vindere af Min lejelighed i Paris 

Tillykke til Gitte, Mette, Heidi, Annette og Karin, som har vundet hver 2. stk. biografbilletter til filmen Min lejlighed i Paris.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^