Forskning: Echinaceas sundhedsfremmede egenskaber

Kategori: Urter

Videnskabelige studer bekræfter, at udvalgte præparater baseret på Echinacea Purpurea, reducerer symptomerne og/eller forkorter varigheden af forkølelsen.

Forskning: Echinaceas sundhedsfremmede egenskaber  

Echinacea er almindelig kendt for sin lindrende virkning på forkølelse, men når det kommer til videnskabeligt at kunne dokumentere effekten af Echinacea kosttilskud, så er resultaterne imidlertid ikke entydige.

Når der er usikkerhed omkring Echinaceas mulige sundhedsmæssige virkning, så skyldes det blandt andet, at de tilgængelige Echinaceapræparater på markedet, varierer meget, hvad angår indholdet af Echinacea. Derfor har det, indtil videre, ikke været muligt at give et fuldstændigt og entydigt svar på, hvorvidt eller i hvilken omfang Echinaceapræparater forebygger og behandler forkølelse.

En del videnskabelige studier, bekræfter dog, at udvalgte præparater baseret på Echinacea Purpurea, reducerer symptomerne og/eller forkorter varigheden af forkølelsen.

Kilde: <link https: www.cochrane.org cd000530 ari_echinacea-for-preventing-and-treating-the-common-cold medicin.dk min.medicin.dk artikler artikel _blank>Cochrane

Urter
Forskning: Gurkemejes sundhedsfremmede egenskaber 

Gurkemeje er et populært krydderi, der blandt andet indgår i blandingskrydderiet karry, og flittigt indgår i asiatiske og indiske opskrifter. Men det gule krydderi kan mere end sætte kulør på krydderede retter.

Det gule stof 'curcumin', som findes i gurkemeje, og som farver karryretten, har nemlig…

Læs mere
Haven & altanen
Citronmelisse 

Citronmelisse, også kaldet hjertensfryd, er en skøn lille krydderurt, som dufter så dejligt og er så utrolig anvendelig. Læs hvordan munkene anvendte citronmelisse som lægeplante, og få opskriften på en plejende og helende citronmelissesalve, du nemt kan fremstille hjemme.

Læs mere
Forår
Basilikum - Dyrkning & sorter 

Vidste du, at der findes sorter af basilikum, hvor smagen har et pift af lakrids, kanel eller citron?

Læs mere
Forår
Solskins-te 

Lige nu pryder solgule mælkebøtter markskel og grøftekanter. Smukke ser de ud – og så er mælkebøtten tilmed en anvendelig lille plante.

Læs mere
Forår
Dyrk din C-vitamin  

Have- og brøndkarse er nem og taknemlig at dyrke, smager fantastisk og er fuld af C-vitamin. Brøndkarsen er mild i smagen og ikke helt så robust en plante som havekarsen. Dyrk din egen lille karsehave i vindueskarmen, på altanen eller i haven.

Læs mere
Urter
Dyrk lindrende urter  

Nogle af havens blomster, som mynte, kamille, purpursolhat og hestemynte, kan mere end blot pynte i haven og på altanen. Overhælder man de friske blade og blomster med kogende vand og lader drikken trækker nogle minutter, så har man en velsmagende urtete, der lindrer hoste og ondt i halsen. Planter…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^