Pro-emalj

Kategori: Tand & mund

Pro-emalj

Pro-emalj 

- ny tandpasta beskytter mod syreskader ...

De færreste af os vil undvære frugt, sodavand eller vin i hverdagen. Men disse fødevarer indeholder masser af syre, som nedbryder tændernes emalje og gøre dem tyndere, gule og følsomme over for varme og kulde. Beskadiget tandemalje kommer ikke tilbage og kan være dyrt i tandlægebehandlinger. Heldigvis er det let at forebygge syreskader ..

Ny tandpasta beskytter mod syre
Hver dansker spiser ca. 137 kg frugt og grønt om året, ligesom en gennemsnitlig dansker hvert år drikker 100 liter sodavand og 34 liter vin. Men syre i den daglige kost fra bl.a. frugt, sodavand og vin nedbryder tandemaljen på grund af deres lave pH-værdi. Noget de færreste danskere er opmærksomme på.
Derfor lancerer Sensodyne nu tandpastaen Pro-Emalj, som er specielt udviklet til at beskytte tænderne mod syreskader ved at styrke blødgjort emalje.
”Syreskader gør tænderne tyndere, gule og mere følsomme over for kulde og varme. Tandemalje, der er slidt væk, kommer ikke tilbage. Hvis tænderne først har taget alvorlig skade, kan det derfor i værste fald blive nødvendigt med omfattende og kostbar behandling, hvor tandlægen fx laver nye, kunstige tandkroner,” forklarer tandlæge Peter Lindkær.

Læskedrikke er den største synder
Sodavand er en af de ting, der indeholder allermest syre. Det gælder også light varianter, juice og vin. For at få den friske smag tilsættes nemlig fosforsyre eller citronsyre. På grund af det tilsatte sukker eller sødemiddel kan man ikke smage syren, men den er der alligevel. Allerværst er sodavand, navnlig light-sodavand (pH 2,4), som danskerne drikker i store mængder.
”Mange danskere, især unge, drikker sodavand af flasker med skruelåg, som gør, at man ofte tager mange små slurke. Samtidig spiser vi også mange flere gange i løbet af dagen. På den måde kommer tænderne langt oftere kommer i kontakt med syre,” siger Peter Lindkær.

Tand & mund
Tandlægen truet - aldrig mere huller!  

Mundskylning kan i en nær fremtid måske være nok til at holde på afstand den bakterie der udhuler vores tænder ifølge en rapport der offentliggøres i Infection and Immunity.

Læs mere
Tand & mund
Hver femte har ætseskader på tænderne  

Den kommunale tandpleje i Kolding Kommune har i det sidste år undersøgt en række unge og 18% af de unge havde ætseskader på tandsættet.

Læs mere
Tand & mund
Sunde tænder og tandkød 

Elektriske tandbørster er de mest effektive viser ny undersøgelse..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^