Mange sjusker med mundplejen

Kategori: Tand & mund

Mange sjusker med mundplejen

Mange sjusker med mundplejen  

En stor Gallupundersøgelse viser, at selvom stort set alle danskere går op i at have frisk mund, sjusker knap fire ud af ti med den daglige mundpleje ...

Gallup har foretaget en undersøgelse af mundhygiejne blandt 1.222 danskere. Undersøgelsen viser, at 90 pct. går op i at have frisk mund og huske den daglige mundpleje. Alligevel indrømmer 40 pct., at de sjusker med mundplejen - især med regelmæssig brug af tandtråd og mellemrumsbørstning. Det kan resultere i bakteriebelægninger (plak), som forårsager paradontose, karies og dårlig ånde. Undersøgelsen viser i denne sammenhæng, at hver tredje oplever det som almindeligt at møde mennesker med dårlig ånde.

Mange vil derfor have glæde af at anvende en mundskyllevæske som supplement til den daglige mundpleje. Mundskyllevæsker er lette at anvende og rengør munden steder, hvor tandbørste og tandtråd har svært ved at komme til.

"For dem, som ikke når hele vejen rundt med tandbørsten og tandtråden, er brug af mundskyllevæske et rigtig godt supplement. Jeg anbefaler mundskyllevæsker til omkring halvdelen af mine patienter", siger tandlæge Søren Bannebjerg, som har egen klinik i Aalborg og tidligere har undervist på Tandlægehøjskolen i Århus.

Listerine bekæmper plak med op til 56 pct
Mundskyllevæsker virker, fordi de indeholder aktive stoffer, som bekæmper plak. Det er dog ikke alle stoffer, der er lige effektive over for plak. Det bedst dokumenterede aktive stof til daglig brug er æteriske olier. Forskning viser nemlig, at æteriske olier mindsker dannelsen af plak med op til 56 pct. på tænderne og op til 44 pct. mellem tænderne. Herhjemme er den eneste mundskyllevæske med æteriske olier Listerine. Anvend Listerine to gange dagligt efter tandbørstning og brug af tandtråd. Skyld munden i 30 sekunder og spyt ud.

Guide til optimal mundpleje:
• Rengør hele munden med tandbørsten - både tænderne, tandkødet og tungen
• Anvend en tandpasta med fluor
• Rens mellem tænderne med tandtråd og evt. tandstikker og mellemrumsbørster
• Skyld munden i mundskyllevæske – brug en som har dokumenteret effekt på plak
• Gå til eftersyn hos din tandlæge regelmæssigt

Kilde: Listerine

Tand & mund
Sunde og velplejede tænder 

At have smukke velplejede tænder er en god investering hvis man skal have succes i kærlighedslivet ...

Læs mere
Tand & mund
Hvornår har du sidst udskiftet tandbørsten? 

En slidt tandbørste øger risikoen for tandkødsbetændelse, paradentose og huller i tænderne.

Læs mere
Tand & mund
Hvide tænder er et statussymbol 

Hvide tænder er blevet et statussymbol, og flere og flere går til tandlægen for at få deres tænder bleget.

Læs mere
Tand & mund
Advarsel mod tandblegemidler 

Miljøstyrelsen advarer mod tandblegemidler, der købes over nettet, da de kan indeholder høje koncentrationer af brintoverilte. Tandblegning med brintoverilte kan give øget tandfølsomhed, irritation af tandkød og mundslimhinde samt ætsning af emaljen, og det er blandt andet på grund af disse risici,…

Læs mere
Tand & mund
Tandlægeskræk? 

Hver anden dansker er bange og nervøs, når de skal til tandlægen, fordi de finder behandlingen smertefuld - og op mod hver tredje har haft en dårlig oplevelse i tandlægestolen. Kampagne sætter fokus på, hvad der afhjælper skrækken.

Læs mere
Tand & mund
Pro-emalj 

- ny tandpasta beskytter mod syreskader ...

Læs mere
Tand & mund
Tandforsikring 

Undgå problemer med dine tænder i fremtiden. Tegn en forsikring og få dækket op til 80% af alle dine fremtidige tandlægeudgifter ....

Læs mere
Tand & mund
Eltandbørster børster ikke bedre 

Eltandbørsterne børster ikke tænderne renere end en hånddreven tandbørste..

Læs mere
Tand & mund
Højere tilskud til tandlægebesøg i udlandet 

Hidtil har tilskuddet fra sygeforsikringen ”danmark” til en række behandlinger været begrænset af et loft på 25 %, men fra 1. januar 2006 hæver ”danmark” loftet til 50 %...

Læs mere
Tand & mund
Vælg tandpasta uden triclosan 

Tandlæger anbefaler, at man bruger tandpasta, som indeholder fluor, da stoffet beskytter mod udvikling af huller i tænderne ..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^