Michael Kors ur - Darci Gold
Multifarvede zirkoner - Sif Jakobs
Mads Z - Mads Z Luxury Rainbow ring
Designer Inspirations Boutique
Kategori: Sjæl & psyke
Voksen - men stadig morsyg

Fra brevkassen: Hun er flyttet hjemmefra, men har så svært ved at slippe sin mor og skal helst tale med hende dagligt.

______________________________________________

 

Hej brevkasse.

Jeg er en pige, der har boet hjemmefra i 3 år. Jeg har et meget nært forhold til min mor, og deler meget med hende. Men på trods af, at det er så lang tid siden, at jeg flyttede hjemmefra, er jeg stadig meget afhængig af hende. Jeg savner hende og har brug for at snakke med hende hver dag, ellers får jeg en følelse af ensomhed og fremmedgjorthed.

Hvis jeg ved, at der kan gå mere end to uger før vi ses, får jeg en panikagtig følelse. Det er utrolig hæmmende, og jeg føler mig på ingen måde særlig selvstændig, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Det er også belastende at savne hende hver dag - og hvorfor har jeg det sådan?

______________________________________________

Tak for din mail, hvor du beskriver, at du på trods af at du er flyttet hjemmefra for 3 år siden, stadig er meget afhængig af daglig kontakt med din mor. Dit savn er både belastende og hæmmende for din livsudfoldelse, og du spørger mig, hvorfor du har det sådan.

Mulige årsager
Først vil jeg lige slå fast, at det at savne en man tæt forbundet med, ikke i sig selv er forkert. Men i dit tilfælde, hvor du er afhængig af, at tale med din mor hver dag, fordi du ellers føler dig ensom og fremmedgjort, er det helt nødvendigt, at du nu opnår en større modenhed og tro på, at du kan selv.
En mulig årsag til din afhængighed er, at du ikke stoler nok på, at du selv kan klare de udfordringer, du kommer ud for. Du skal derfor lige høre, hvad din mor mener er rigtig at gøre. En anden årsag kan være, at du ikke i tilstrækkelig grad har lært at klare tingene selv. Måske fordi du er vant til, at din mor har fjernet de sten der kom i vejen for dig. Hvis det er tilfældet kan det have bevirket, at du ikke har opnået tillid til at, du kan selv kan løse de problemer du kommer ud for.

Mor-datter symbiose
Endelig skriver du i din mail, at du føler dig fremmedgjort og ensom, hvis I ikke dagligt har talt sammen. Det kan tyde på at du og din mor stadig lever i en form for symbiose, hvilket kan skyldes at du som lille, ikke har fået sluppet de meget stærke bånd, der er mellem en mor og hendes lille barn. Den panik du føler, hvis I ikke har kontakt et par uger tyder på, at du endnu ikke rigtig oplever dig selv, som et selvstændigt individ. Du føler stadig, at du kun rigtig eksisterer i kraft af symbiosen med din mor.

På vej til selvstændighed og frihed
Mit første råd til dig er, at du bliver bevidst om, at du ikke kan komme videre i din udvikling, hvis du ikke hurtigst muligt kommer i gang med at give slip og blive et selvstændigt individ, adskilt fra din mor. Dette betyder ikke, at du skal fjerne dig fra hende, men du skal langsomt slippe den usynlige navlestreng, der forhindrer dig i at blive voksen og selvstændig.
Prøv til at starte med kun at tale med din mor hver anden dag. Formålet er, at du tvinges til selv at løse de
problemer du møder i dagligdagen, og at du mærker og oplever, at du faktisk har en egen eksistens, uden mor.
Hvis du har veninder, så del nogle af dine tanker med dem. Tænk hver dag på, at du kan faktisk selv kan eksistere. Øv dig i at rumme savn af din mor, uden at skulle i daglig kontakt med din mor. Fortæl dig selv, at du stadig er dig og ikke forsvinder og bliver fremmedgjort, selvom der er dage imellem at I taler sammen.
Det er vigtig, at du forsøger at knytte dig til jævnaldrende og at du vover dig ud i nye cirkler og oplever at du ikke behøver din mor er med i alt.
At bevæge dig ud af den komfortzone du lever i lige nu, er med til at udvikle dig til et voksent og selvstændigt menneske med mod på livet.
Og husk, du mister jo ikke din mor. I stedet bliver I to voksne individer, der både kan eksistere sammen og hver for sig.

Jeg håber du vil bruge alt dit mod og viljestyrke til at bryde det snærende bånd til din mor. Og blive det voksne individ, som er nødvendigt for at komme videre og nyde og leve livet.

Sjæl & psyke
Styrk dit selvværd

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit...

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro...

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer...

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det...

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -...

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Sjæl & psyke
Misundelse

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

DANFORM spisebordsstole

DANFORM spisebordsstole

Bering - True Aurora

Bering - True Aurora

Bloomingville

Bloomingville

Nye Bøger
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
11.09.2020

Hospitaler: Begræns besøg af pårørende

Rigshospitalet

I lyset af det stigende corona-smittetryk henstiller Region Hovedstaden til at antallet af besøgende pårørende begrænses. Det betyder blandt andet, at man som indlagt opfordres til at vælge én fast pårørende til besøg i hele indlæggelsesperioden. Læs mere


03.09.2020

Fakta om kommende voldtægtslovgivning

Kvinfo

KVINFO forklarer her, hvad Danmarks kommende voldtægtslovgivning baseret på samtykke betyder. Læs mere


02.09.2020

Forskning: Hormonbehandling redder COVID-19-patienter

Rigshospitalet

Steroidpræparater med binyrebarkhormon tager toppen af betændelsesreaktionen og bedrer overlevelsen for svært syge COVID-19-patienter på intensivafdelingerne. Det er resultatet af ny dansk og international forskning støttet af Novo Nordisk Fonden. Læs mere


27.08.2020

Test: Kemi i tandpasta

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Tandpastaer er i mange tilfælde gode kemivalg, som får Forbrugerrådet Tænk Kemis bedste bedømmelse. Få hjælp til at vælge en tandpasta uden uønsket kemi.

Læs mere


20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Læs mere


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Læs mere


Arkiv

^