Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Savner nærvær

Fra brevkassen: Hun savner nærvær og lidenskab i sit ægteskab gennem 35 år ...

Hej brevkasse.
Jeg skriver fordi mit ægteskab er dødt. Vi har været gift snart 35 år, men vi har ikke noget sammen mere - ej heller sex. Jeg har ikke lyst, da gnisten er væk. Der er ingen ømhed, nærhed, søde ord eller opmærksomhed fra hans side. Sådan har det været de sidste 10 år. Jeg føler kun vi er venner. Vi kan ikke, og har aldrig kunne, snakke sammen om følelser. Så vi går bare op og ned af hinanden, og passer hver vores ting.
Jeg har mit arbejde, men han sidder derhjemme og er gået på pension. Jeg føler, vi er vokset fra hinanden, men har det svært ved at gå, fordi det er så mange år vi har været sammen.
Hvad gør jeg? Jeg kan mærke, at jeg har et kæmpe behov for frihed og måske finde en, som kan give mig det jeg savner.
Jeg vil rigtig gerne høre, hvad du tænker, når du nu har læst beskrivelsen af min situation.

_______________________________


Tak for din mail, hvor beder om mine tanker omkring dit liv i et ægteskab, der er helt gået i stå.
I brevet beskriver du, hvordan I bare går ved siden af hinanden, uden at vise hinanden nogen form for omsorg og følelser. I har aldrig talt om følelser, og du føler, at I på alle måder er vokset fra hinanden. I har været gift i 35 år og, som du skriver, er det naturligvis svært for dig at gå fra din mand, som nu sidder hjemme hele dagen, efter at han er gået på pension.
Du skriver at du længes efter frihed og måske efter at finde en, der kan give dig noget af den nærhed du savner. Og jeg må medgive dig, at jeg også tænker, at du lever i en meget fastlåst situation.
Det kan være, at du synes, at du allerede har prøvet alt for at tilføre jeres forhold både mere liv og følelser. Derfor mener jeg, at tiden er inde til at sætte jeres situation på spidsen og få klarhed over, hvorvidt I begge føler, at alle følelser for hinanden er væk. Du skriver ikke noget om, hvorvidt I har fået talt ud om jeres situation, men det må du simpelthen forlange at I for gjort nu.
Du må fatte mod til, at forlange en samtale om, hvordan I kan få det bedre. Du må gøre din mand klart, at du ikke kan fortsætte på denne måde, det er livet for kort til. Så enten finder I sammen ud af, om der er noget at bygge på, eller om I måske hver især skal skabe jer et nyt liv, hver for sig. Måske kan I fortsætte med at være venner, selv om I får hver sit liv. I har jo været sammen så længe, og på den måde vil din mand måske føle sig mindre ladt i stikken.
Du er nødt til at være meget klar i mælet og forlange, at din mand tager stilling til jeres situation, hvor I følelsesmæssigt lever sammen som zombier og uden at give hinanden, det I hver i sær har behov for. Han bliver nødt til at forstå, at du savner og har brug for nærhed, fysisk kontakt og fortrolighed. Som menneske kan man nemt komme til at føle man falmer, hvis man ikke bliver rørt ved og føler sig elsket og værdifuld.
Du må gøre din mand klart, at det kan få store konsekvenser, hvis din han ikke vil gøre en indsats for at vække jeres forhold til live. Du må gøre ham klart, at det er et krav for at fortsætte sammen.
Hvis du ikke kan opnå, at der sker nogen ændring i positiv retning, må du gøre op med dig selv om du kan leve videre på en måde eller om du har modet og den nødvendige livskraft til, at starte et nyt livgivende liv. Begge muligheder kræver meget af dig, men det er også krævende at stå op hver dag til et liv sammen i et helt dødt forhold.
Der er mange ægtefolk, der mest bliver venner med årene, men selvom sexlysten er forsvundet, kan forholdet stadig bygge på, at man er omsorgsfuld og kærlig overfor hinanden. En sådan livsændring, som du nu står overfor, har omkostninger, men bare at lade stå til og fortsætte som nu, er måske den allerstørste omkostning.
Kom nu i gang med at tage hånd om jeres ægteskab, inden du helt mister troen på, at der også er et liv for dig!


Sjæl & psyke
Styrk dit selvværd

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit...

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro...

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer...

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det...

Læs mere
Sundhed
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -...

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Sjæl & psyke
Misundelse

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Staudefrø: Russisk Mandstro

Staudefrø: Russisk Mandstro

Hübsch glasvaser

Hübsch glasvaser

Stor LED pære

Stor LED pære

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i...

Læs mere
Mindfulness for alle

Med bog og cd viser psykolog Loney Skaaning vejen til mindfulness, ligevægt og livsstyrke. Gennem et veltilrettelagt og overskueligt 4 ugers træningsprogram i form af cd'ens øvelser og bogens instruktioner, lærer du teknikker til mindfulness. Programmet består blandt andet af 20 minutters daglig...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^