Walton Ford
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Montana
Kan tidligere overgreb være årsag til manglende sexlyst?

Fra brevkassen: Hvad gør man når man gerne vil have et aktivt sexliv, men oftest ikke føler nogen egentlig lyst?

______________________________________

 

Hej brevkasse
Jeg er en kvinde i tyverne, som bor sammen med min kæreste. Mit problem er at jeg i perioder ikke har lyst til sex. Nogle gange kan der gå en eller to uger imellem, mens jeg andre gange kan have så meget lyst at vi stort set ikke laver andet i flere dage ...
Vi prøver at blive gravide, men det jo svært når jeg oftest har mistet lysten inden vi overhovedet når at komme i gang ...
For 10 år siden var jeg udsat for overgreb af ven af familien, men jeg synes jeg har bearbejdet det. Jeg ved ikke om min manglende lyst kan have noget med det at gøre, for det er ikke noget jeg føler at jeg tænker over i dagligdagen ...
Ofte foregår det sådan at jeg i løbet af dagen lægger op til min kæreste, men når vi så hver især kommer hjem fra arbejdet, så har jeg fuldstændig mistet lysten.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, for jeg vil gerne have lyst, samtidig så er min kæreste enormt usikker på sig selv og bange for at overskride mine grænser ...
Håber du kan give mig et godt råd.
Hilsner
______________________________________

Tak for din mail, som jeg vil forsøge at svare på så godt jeg nu kan Det kan være svært at ramme plet udfra de få oplysninger i din mail omkring din manglende sexlyst. Du skriver at du gerne vil have mere lyst til sex. Du viser at du er sexuel aktiv og lægger op til sex med din kæreste i løbet af dagen. Men din lyst forsvinder allerede inden I overhovedet er kommet igang, når I begge er kommet hjem fra arbejde.
I arbejder på at få børn, og som du selv skriver kræver det jo et aktivt sexliv især i de perioder, hvor du har chance for at blive gravid.
Jeg hæfter mig også ved, at din sexlyst kan være meget svingende fra hyperaktivitet, til noget der sker med kortere eller længere mellemrum, eller slet ikke.
Disse udsving vil klart gøre din kæreste meget usikker på sig selv og hans formåen, at du er så svingende i din sexlyst. Det er meget frustrerende for en ung mand, at du lægger op til sex og så alligevel ikke har lyst, når du har lagt op til ham. Sexdriften hos unge mænd er jo normalt meget stor, og han må bestemt lide under de afvisninger han bliver udsat for, når han er sat op til sex og du har mistet lysten. Det vil naturligt medføre at han bliver meget usikker i sin adfærd overfor dig og bange for at overskride dine grænser. I det lange løb kan de kæmpe frustrationer han udsættes for, blive en stor belastning mht. være din sexuelle partner. Det vil skabe stor usikkerhed omkring hvordan han skal agere overfor dig. Samtidig med at, det kan påvirke hans humør og øvrige velbefindende i negativ retning.
Så I har bestemt brug for at få mere klarhed over, hvad der kan være årsagerne til denne ubalance i jeres sexliv. Allerførst vil jeg sige til jer, at de fleste mennesker ikke har en konstant mængde af lyst til sex. Lysten kan godt være meget stærk i nogle perioder og næsten fraværende i andre perioder. Det kan bl.a hænge sammen med arbejdspress, problemer i familien og i andre relationer, det kan hænge sammen med økonomi, sygdom osv. Ligesom sex lysten kan være stærkere i ferier, når man er afslappet, eller når man er glad og tilværelsen kører rimeligt godt,så kan dagligdagsproblemer i høj grad lægge en dæmper på sexlysten.
Har du prøvet at reflektere over hvordan jeres liv ser ud både når du har masser af lyst og når lysten stort set ikke er tilstede. Er det udefrakommede omstændigheder, der er afgørende for din lyst? eller er det din/jeres psykiske tilstand, der fremmer eller slukker din lyst?.
Så må jeg vel også stille dig det spørgsmål om den lyst du bygger op i løbet af dagen er rettet mod din kæreste, eller om noget i jeres sexliv blokerer for din lyst, så du mister lysten inden I kommer igang?
Endelig kan det ikke udelukkes, at det overgreb du har været ude for mens du endnu var meget ung, kan have noget at gøre med at når det kommer til den sexuelle handling, så mister du lysten eller blokerer for den fysiske handling. Jeg har oplevet i min konsultation at flere unge piger, har haft det som dig med meget svingende lyst. I perioder har de ikke kunnet få sex nok, andre perioder har lysten til sex været fraværende..
Selvom du har bearbejdet din oplevelse fra det overgreb du har været ude for, og selvom du ikke tænker på det i dagligdag, kan det udmærket være medvirkende til din svingende sexlyst.
Mit råd vil være: tænk først over om der er noget i omgivelserne eller inde i jer selv, der påvirker din lyst til sex.
Prøv så at at mærke godt efter om det skyldes noget i forholdet til din kæreste, om du er tiltrukket af ham, eller har du svært ved at acceptere ham, som han er.
Hvis dit problem ikke skyldes nogen af de ovennævnte årsager, så kunne det være din krop stadig husker overgrebet fra en af familiens venner. Det er oftest sådan at et overgreb fra en nærtstående kan være sværere at leve med, idet der udover krænkelsen også er tale om et tillidsbrud.
Hvis du når frem til, at overgrebet kan være en af hovedårsagerne til din manglende sexlyst, syntes jeg du skulle ofre lidt penge på, at få dette behandlet hos en dygtig og forstående psykolog. Det vil jeg se som en meget vigtig investering inden I får børn. Jeres børn skal gerne opleve at forældrene har en sundt og normalt sexliv. Som kan danne baggrund for et godt familieliv.
Jeg håber du kan bruge mine råd til noget, der bringer både dig og din kæreste videre på vejen til at opnå et godt sexliv og et deraffølgende godt familieliv.

Sjæl & psyke
Styrk dit selvværd

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit...

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro...

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer...

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det...

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -...

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Sjæl & psyke
Misundelse

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skål - By Room

Skål - By Room

Forkæl dig selv med personlig pleje

Forkæl dig selv med personlig pleje

Montana

Montana

DANFORM spisebordsstole

DANFORM spisebordsstole

Nye Bøger
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


21.10.2020

Migræne øger risikoen for demens

Rigshospitalet

Ny forskning viser, at patienter med en udbredt form for migræne har markant større risiko for at udvikle demens end gennemsnittet. Læs mere


14.10.2020

Kvinfo: Sexisme skal bekæmpes med ligestilling

Kvinfo.dk

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at nye #MeToo-historier næsten dagligt tager forsider i Danmark. Hos KVINFO har man lavet en hurtig uofficiel optælling, der viser at mindst 20 brancher har været i medierne med historier om sexisme. Læs mere


Arkiv

^