Lysholdere til juledekorationer<BR>og adventskrans
Julesok til pakkekalender<BR>og adventsgaver
Nye plejende vinterfavoritter
Akvarel i drømmende farver
Kan tidligere overgreb være årsag til manglende sexlyst?

Fra brevkassen: Hvad gør man når man gerne vil have et aktivt sexliv, men oftest ikke føler nogen egentlig lyst?

______________________________________

 

Hej brevkasse
Jeg er en kvinde i tyverne, som bor sammen med min kæreste. Mit problem er at jeg i perioder ikke har lyst til sex. Nogle gange kan der gå en eller to uger imellem, mens jeg andre gange kan have så meget lyst at vi stort set ikke laver andet i flere dage ...
Vi prøver at blive gravide, men det jo svært når jeg oftest har mistet lysten inden vi overhovedet når at komme i gang ...
For 10 år siden var jeg udsat for overgreb af ven af familien, men jeg synes jeg har bearbejdet det. Jeg ved ikke om min manglende lyst kan have noget med det at gøre, for det er ikke noget jeg føler at jeg tænker over i dagligdagen ...
Ofte foregår det sådan at jeg i løbet af dagen lægger op til min kæreste, men når vi så hver især kommer hjem fra arbejdet, så har jeg fuldstændig mistet lysten.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, for jeg vil gerne have lyst, samtidig så er min kæreste enormt usikker på sig selv og bange for at overskride mine grænser ...
Håber du kan give mig et godt råd.
Hilsner
______________________________________

Tak for din mail, som jeg vil forsøge at svare på så godt jeg nu kan Det kan være svært at ramme plet udfra de få oplysninger i din mail omkring din manglende sexlyst. Du skriver at du gerne vil have mere lyst til sex. Du viser at du er sexuel aktiv og lægger op til sex med din kæreste i løbet af dagen. Men din lyst forsvinder allerede inden I overhovedet er kommet igang, når I begge er kommet hjem fra arbejde.
I arbejder på at få børn, og som du selv skriver kræver det jo et aktivt sexliv især i de perioder, hvor du har chance for at blive gravid.
Jeg hæfter mig også ved, at din sexlyst kan være meget svingende fra hyperaktivitet, til noget der sker med kortere eller længere mellemrum, eller slet ikke.
Disse udsving vil klart gøre din kæreste meget usikker på sig selv og hans formåen, at du er så svingende i din sexlyst. Det er meget frustrerende for en ung mand, at du lægger op til sex og så alligevel ikke har lyst, når du har lagt op til ham. Sexdriften hos unge mænd er jo normalt meget stor, og han må bestemt lide under de afvisninger han bliver udsat for, når han er sat op til sex og du har mistet lysten. Det vil naturligt medføre at han bliver meget usikker i sin adfærd overfor dig og bange for at overskride dine grænser. I det lange løb kan de kæmpe frustrationer han udsættes for, blive en stor belastning mht. være din sexuelle partner. Det vil skabe stor usikkerhed omkring hvordan han skal agere overfor dig. Samtidig med at, det kan påvirke hans humør og øvrige velbefindende i negativ retning.
Så I har bestemt brug for at få mere klarhed over, hvad der kan være årsagerne til denne ubalance i jeres sexliv. Allerførst vil jeg sige til jer, at de fleste mennesker ikke har en konstant mængde af lyst til sex. Lysten kan godt være meget stærk i nogle perioder og næsten fraværende i andre perioder. Det kan bl.a hænge sammen med arbejdspress, problemer i familien og i andre relationer, det kan hænge sammen med økonomi, sygdom osv. Ligesom sex lysten kan være stærkere i ferier, når man er afslappet, eller når man er glad og tilværelsen kører rimeligt godt,så kan dagligdagsproblemer i høj grad lægge en dæmper på sexlysten.
Har du prøvet at reflektere over hvordan jeres liv ser ud både når du har masser af lyst og når lysten stort set ikke er tilstede. Er det udefrakommede omstændigheder, der er afgørende for din lyst? eller er det din/jeres psykiske tilstand, der fremmer eller slukker din lyst?.
Så må jeg vel også stille dig det spørgsmål om den lyst du bygger op i løbet af dagen er rettet mod din kæreste, eller om noget i jeres sexliv blokerer for din lyst, så du mister lysten inden I kommer igang?
Endelig kan det ikke udelukkes, at det overgreb du har været ude for mens du endnu var meget ung, kan have noget at gøre med at når det kommer til den sexuelle handling, så mister du lysten eller blokerer for den fysiske handling. Jeg har oplevet i min konsultation at flere unge piger, har haft det som dig med meget svingende lyst. I perioder har de ikke kunnet få sex nok, andre perioder har lysten til sex været fraværende..
Selvom du har bearbejdet din oplevelse fra det overgreb du har været ude for, og selvom du ikke tænker på det i dagligdag, kan det udmærket være medvirkende til din svingende sexlyst.
Mit råd vil være: tænk først over om der er noget i omgivelserne eller inde i jer selv, der påvirker din lyst til sex.
Prøv så at at mærke godt efter om det skyldes noget i forholdet til din kæreste, om du er tiltrukket af ham, eller har du svært ved at acceptere ham, som han er.
Hvis dit problem ikke skyldes nogen af de ovennævnte årsager, så kunne det være din krop stadig husker overgrebet fra en af familiens venner. Det er oftest sådan at et overgreb fra en nærtstående kan være sværere at leve med, idet der udover krænkelsen også er tale om et tillidsbrud.
Hvis du når frem til, at overgrebet kan være en af hovedårsagerne til din manglende sexlyst, syntes jeg du skulle ofre lidt penge på, at få dette behandlet hos en dygtig og forstående psykolog. Det vil jeg se som en meget vigtig investering inden I får børn. Jeres børn skal gerne opleve at forældrene har en sundt og normalt sexliv. Som kan danne baggrund for et godt familieliv.
Jeg håber du kan bruge mine råd til noget, der bringer både dig og din kæreste videre på vejen til at opnå et godt sexliv og et deraffølgende godt familieliv.

Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro...

Læs mere
Sjæl & psyke
Styrk dit selvværd

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit...

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer...

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det...

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -...

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Sjæl & psyke
Misundelse

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gave til hundeejer

Gave til hundeejer

Julepynt fra Vondels

Julepynt fra Vondels

Plakat med hunde

Plakat med hunde

Akvarel i drømmende farver

Akvarel i drømmende farver

Nye Bøger
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^