Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
Ibu Jewels
Han kan ikke acceptere hendes lyst til piger

Fra brevkassen: Hun vil have et fast forhold til en mand, men har også lyst til kvinder ...

__________________________

 

Hej brevkasse.

For et par måneder siden gik min kæreste gennem 2½ år fra mig. Vores forhold har altid været præget af, at jeg egentlig er mest til piger. Inden jeg fandt sammen med min eks, havde jeg været forelsket i min veninde gennem to år.
Da min ekskæreste og jeg startede med at være sammen, følte jeg mig stadig tiltrukket af piger og fik somme tider lyst til at kysse med nogen. Men jeg gjorde det aldrig, for jeg elskede min kæreste og ville kun være sammen med ham.

En dag spurgte han mig om jeg stadig følte mig tiltrukket af piger, hvilket jeg
svarede ja til. Det havde han det rigtig svært med. Vi havde mange skænderier omkring det, da han ikke forstår hvordan man kan føle sig tiltrukket af andre, når man har en kæreste.

I løbet af det følgende år blev han ved med at spørge om jeg stadig var tiltrukket af min veninde. Jeg løj og sagde, at det var jeg ikke, for jeg var bange for hvordan han ville tage det. Men en dag endte jeg med at indrømme det. Jeg syntes ikke det var fair over for ham, ikke at være ærlig. Mit svar resulterede i at han gik fra mig et par dage.

Herefter var han deprimeret - og hans triste humør fyldte rigtig meget. Vi skændtes rigtig meget og til sidst blev det for meget for mig og jeg gik fra ham.

Alle vores skænderier fik mig til at tvivle på om jeg kunne undvære piger, men mens han og jeg ikke så hinanden, fandt jeg ud af, at det kunne jeg og at det kun var ham jeg have. Vi fandt sammen igen og var sammen endnu et år, men problemerne var der stadig og han var altid ked af det. For et par måneder siden sagde han, at han ikke kunne klare det mere og gik fra mig, selvom vi stadig begge er dybt forelskede i hinanden.

Siden jeg blev alene har jeg en enkelt gang kysset med min veninde til en fest, hvor vi begge var fulde. Jeg har ikke følelser for hende mere, men er tiltrukket af hende, så hun og jeg har snakket om at fortsætte med at kysse lidt en gang i mellem.

Jeg håber stadig at min ekskæreste og jeg finder sammen igen. Vi snakker stadig meget sammen og jeg var desværre dum nok til at fortælle ham, at jeg havde kysset med min veninde.
Han blev meget ked af det og fortalte han kun havde tænkt vores brud som en pause, men ikke når jeg havde kysset med min veninde. I håbet om jeg måske stadig kunne få ham tilbage, lovede jeg at droppe kontakten til min veninde.
Men tilbage står jeg og har meget svært ved at finde hoved og hale i det hele og jeg ved ikke hvem af os, der egentlig har et problem. Kan du hjælpe?

__________________________

Kære forvirrede pige

Tak for dit brev, hvor du beskriver et langt og frustrerende forløb mellem dig og din ekskæreste, som udspringer af din lyst til piger, og din kærestes frustration over at vide, at selvom du stadig elsker ham og vil leve med ham, er du stadig er tiltrukket af piger.
Du skiver, at du har svært ved at finde ud af hvem af jer der har et problem, men som jeg læser det, så har både du og din kæreste et eller flere problemer.

Han vil være den eneste ene
Det der har udløst en masse problemer jer to imellem er, at din ekskæreste ikke kan leve med, at du, samtidig med at du elsker ham, også er tiltrukket af piger. Du mener tilsyneladende selv, at han burde leve med, at du mest er til piger og stadig føler dig tiltrukket af piger.
Beskrivelsen af jeres 2½-årige lange forløb viser tydeligt, hvor han meget han lider under, at du har lyst til piger. Han mistrives i høj grad med at vide, at han ikke er den eneste du er tiltrukket af. Dét at han må forlade dig, selvom han har stærke følelser for dig viser, at han ikke kan leve med at du er til piger.
Han lider måske også under, at du mener at det helt ok at være tiltrukket af
nogen ved siden af forholdet, og at du vel egentlig syntes, at dét skal han bare
kunne acceptere. Men det er jo faktisk det han ikke kan, og det gør ham deprimeret og ked af det.

Kan man fortrænge lyst og følelser?
At du er forelsket i en mand, som ønsker at være den eneste, du begærer. I virkeligheden er du er mest til piger og vil sandsynligvis altid være det. Det er et problem for mange mænd, men der findes sikkert en del mænd for hvem det er ok. Men så heldig er du ikke i forholdet til din ekskæreste. Udfra det du beskriver om jeres forløb, vil han ikke kunne komme til at leve godt med, at du har lyst til andre end ham.
Lige nu er du villig til at droppe kontakten til din veninde, men det kan blive meget svært at holde i længden, du er jo stadig den du er, med de lyster du nu engang har, når du er mest til piger. Det går nok ikke lige over af sig selv … Jeg har dog et eksempel på at en pige, der levede sammen med piger i mange år, fandt manden i hendes liv og så vidt jeg ved er de stadig lykkelige sammen.


Vær åbne, ærlige – og meget realistiske
For at I ikke forsat skal være kede af det og forvirrede, er det vigtig, at I begge er meget realistiske omkring, hvem I hver især er og hvilke drømme og ønsker I har. I må også være realistiske omkring dét som har gjort, at I har slidt meget på hinanden og også få snakket om, hvor slidsomt det har været for din ekskæreste. Det vil ikke være fair overfor ham at love, at du kan holde op med at føle dig tiltrukket af piger, hvis han bare vil komme tilbage.
I har allerede gjort hinanden meget ondt, fordi dét I hver især ønsker, er så uforeneligt. I har flere gange fået bekræftet, at I falder tilbage i gamle mønstre, fordi følelser og lyst jo er noget der er særdeles vanskeligt at ændre på …

Vær tro mod den du er
Det er vigtigt, at I begge tænker jer godt om, hvis I skal forsøge at genoptage forholdet. I må være 100% ærlige om, hvad i hver især mener, det nye forhold skal bygge på. Og I må finde ud af om din ekskæreste kan leve med dig, som du er, for at bygge et forhold på troen på, at man hen ad vejen ændre karakter eller seksuel orientering, er ikke realistisk.

Som du kan læse, så mener jeg at jeres problemer ikke skyldes den ene af jer, men jer begge. Der findes ingen rigtig eller forkert måde, at leve på. Man må være tro mod den man er, ellers går man i stykker - og det tror jeg, er det, der er sket for din ekskæreste.

Jeg håber I begge må få et bedre liv sammen eller hver for sig.
Held og lykke med at nå frem til et realistisk grundlag, for at træffe beslutningen.


Sjæl & psyke
Styrk dit selvværd

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit...

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro...

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer...

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det...

Læs mere
Sundhed
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -...

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Sjæl & psyke
Misundelse

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gæstebog

Gæstebog

Ecooking Selvbruner Mousse

Ecooking Selvbruner Mousse

Ecooking Bodylotion

Ecooking Bodylotion

Ecooking Solcreme SPF 30 - Vandfast

Ecooking Solcreme SPF 30 - Vandfast

Nye Bøger
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i...

Læs mere
Mindfulness for alle

Med bog og cd viser psykolog Loney Skaaning vejen til mindfulness, ligevægt og livsstyrke. Gennem et veltilrettelagt og overskueligt 4 ugers træningsprogram i form af cd'ens øvelser og bogens instruktioner, lærer du teknikker til mindfulness. Programmet består blandt andet af 20 minutters daglig...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^