Han gør det forbi igen og igen

Han gør det forbi igen og igen

Han gør det forbi igen og igen 

Fra brevkassen: Han er charmerende og omsorgsfuld, og hun synes deres forhold er godt. Alligevel har han flere gange, og uden forklaring, gjort det forbi ...

Hej brevkasse
Hvad gør man, når manden i ens liv får en til at føle sig skrøbelig og usikker?
Efter en skilsmisse for to år siden, var jeg længe single. Men i februar forelskede jeg mig i den mest charmerende, sociale og omsorgsfulde mand, jeg nogensinde har mødt. Problemet er, at han ikke kun er det. Fra tid til anden formår han at få mig til at føle mig skrøbelig og usikker. Gang på gang har han droppet mig, for snart at vende tilbage og fortælle mig, hvor vild han er med mig og for fantastisk sød og dejlig jeg er. Når han dropper mig, sker det via sms. Hans forklaringer for, hvorfor han gør det forbi, er tynde. Han kan f.eks. pludselig skrive, at jeg presser ham for hårdt.
Jeg er efterhånden så frustreret. Jeg har skrevet lange sms´er til ham, hvor jeg har spurgt ham, hvorfor han dropper mig, når vi nu har det så godt sammen.
Jeg synes ind i mellem, at kunne se et mønster. Pludselig kan der komme en periode, hvor han ikke svarer, eller sender kolde, afvisende sms´er.
Det skal siges, at han har haft en psykisk syg mor, som han knapt husker. Hun gik altid i sin egen verden, siger han. Hans storebror begik selvmord og han har mistet sin kone, som døde af kræft. Han har også selv gennemgået kræftbehandling, så han har temmelig meget i rygsækken.
Men nu står jeg her og er i tvivl om jeg skal fortsætte forholdet. Jeg vil jo gerne være der for ham og hjælpe ham, hvis han har det psykisk dårligt, men jeg er i tvivl om hvordan jeg hjælper ham, og om jeg selv er stærk nok til det i længden.

_______________________________

Kære du,

Tak for dit brev til brevkassen.

I dit brev fortæller du om din kæreste, som er charmerende og omsorgsfuld, men hvis adfærd forvirrer dig. Du beskriver, hvordan han flere gange har droppet dig, men hver gang er vendt tilbage. Du skriver, at hans ikke giver dig nogen egentlig forklaring på, hvorfor han fra tid til anden pludselig dropper jeres forhold - bortset fra, at han føler, at du presser ham for hårdt. Og det forvirrer dig, at han, når han så vender tilbage, fortæller dig, hvor dejlig han synes du er og hvor vild han er med dig.

Når han på den måde pludselig dropper dig, skyldes det måske, at han, når han er sammen med dig, gør sig særlig umage for at være charmerende og omsorgsfuld. Måske har han i virkeligheden svært ved at leve op til det, han synes han skal være, når han er sammen med dig...
Hvis tingene hænger sådan sammen, så vil han naturligt nok føle sig presset og køre træt i jeres forhold. Presset af de høje forventninger vil han droppe jeres forbindelse, for at få fred. Og når han så vender tilbage igen, så er det fordi han igen har samlet overskud til at være den fantastiske mand, du ser ham som. Måske kan du spørge dig selv om, i hvor høj grad du forventer, at han er den evigt fantastiske mand, han udgav sig for at være i begyndelsen. For hvis det forholder sig sådan, at han faktisk føler, at han har svært ved at leve op til den rolle han synes han har, når han er sammen med dig, så kan du hjælpe ham med at finde et mere realistisk niveau for charmen og omsorgen, så han også kan slappe af og være sig selv når I er sammen.

Du skriver, at din kæreste har haft en psykisk syg mor, der ikke var til stede i hans barndom, at hans bror begik selvmord, og at han har mistet sin kone. Det er meget store byrder for et menneske at bære på. Nu kan jeg ikke, ud fra de få oplysninger i din mail, sige noget sikkert om, hvorvidt din kæreste har nogle psykiske vanskeligheder. Men hvis han har det, så kan det være en del af årsagen til, at han dropper dig ind imellem, fordi han ikke kan klare at være i et forhold, når han har det værst.

Du skriver, at du er i tvivl om, hvorvidt du kan fortsætte forholdet, og om du er i stand til at hjælpe ham. Du er også i tvivl om du er stærk nok til at leve med hans svingninger omkring forholdet, da det, hvis tingene fortsætter som nu, næppe er sidste gang, du bliver droppet…

Mit råd til dig er, at du ikke selv begynder at hjælpe ham med hans mulige psykiske problemer uden at kende arten af dem. Derfor må du bede ham om, at søge professionel hjælp for at få afklaret i hvilken retning hans eventuelle psykiske vanskeligheder går. Du er også nødt til at få afklaret, hvad disse vanskeligheder betyder for et mere stabilt forhold. Og sidst, men ikke mindst, må du overveje, hvad det vil kræve af styrke og tålmodighed af dig, at leve et kæresteforhold med ham. Når du ved noget mere om, hvordan hans situation ser ud, kan du bedre afklare med dig selv, om du har psyke til tåle de drastiske omskiftelser, der forsat kan være i et samliv med din kæreste.

Husk, at du i første omgang har ansvaret for dig selv. Et så ustabilt forhold, som så hurtigt ændrer karakter, kan være meget opslidende at være i. Vær bevidst om , og mærk godt efter, og find ud af med dig selv, hvor længe du kan tåle at blive droppet og taget tilbage igen

Held og lykke med din afklaring.

Sjæl & psyke
Misundelse 

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende  

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

Læs mere
Sjæl & psyke
Voksen - men stadig morsyg 

Fra brevkassen: Hun er flyttet hjemmefra, men har så svært ved at slippe sin mor og skal helst tale med hende dagligt.

Læs mere
Sjæl & psyke
Sladder og anklager 

Fra brevkassen: Der bliver snakket og rettet alvorlige anklager mod en bekendt, men hun er i tvivl om historierne er sande, og hvordan hun skal forholde sig.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hvordan får man styr på vreden? 

Fra brevkassen: Hun er frustreret og skræmt over sine egne voldsomme vredesudbrud, og bekymret for hvordan det påvirker børnene.

Læs mere
Sjæl & psyke
Bedre selvværd, af psykolog Irene Oestrich 

Et højt selvværd er roden til vores trivsel livet igennem. Med psykolog Irene Oestrich bog får du 10 trin til at styrke selvværdet og selvtilliden ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun savner sin hemmelige elsker  

Fra brevkassen: Hun er frustreret, vred og forvirret efter hendes hemmelige elsker gennem 15 år, har forladt hende for at hellige sig sit nye, faste parforhold...

Læs mere
Sjæl & psyke
Kan man tillade sig at være vred?  

Fra brevkassen: Hun er vred og ked af at finde ud af at hendes kæreste, i begyndelsen af deres forhold, havde sex med sin ex-kæreste. Men dengang var deres forhold casual og de havde ikke snakket om nogen "spilleregler".

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun er gift og har børn - men er forelsket i en anden 

Fra brevkassen: Hun er 42 og har to store børn med sin mand gennem 20 år. Nu har hun mødt en yngre mand og oplever en samhørighed med ham, hun ikke har oplevet før. Nu overvejer hun, om hun skal følge sit hjerte og forlade mand og børn …

Læs mere
Sjæl & psyke
Ingen lyst til socialt samvær 

Fra brevkassen: Hun undrer sig og er frustreret over, at hun de seneste år ikke har haft lyst eller overskud til at omgås andre mennesker og deltage i sociale sammenhænge …

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^