Kategori: Mærkning

Miljømærke: Ecocert 

Ecocert er et fransk mærke for naturlige eller økologiske produkter. Mærket finder man på en lang række produkter, blandt andet hudplejeprodukter og kosmetik, men også maling, rengøringsmidler og tekstiler.

Indenfor hudpleje og kosmetik kan økologiske produkter opnå Ecocert (Organic cosmetics), hvis 95 procent af ingredienserne stammer fra økologiske planter, og Ecocert (Natural cosmetics), hvis 50 procent af ingredienserne stammer fra økologiske planter.

Med de lidt diffuse krav til at ingredienserne skal være 'naturlige', er der ikke nogen garanti for, at de er uproblematiske. For eksempel kan produktet indeholde naturlige parfumestoffer, hvilket mange mennesker er allergiske overfor.


Kilde: ecocert.com

 

 

Mærkning
Miljømærke: Natrue 

Natrue-mærket er etableret af en forening af europæiske producenter af natur-kosmetik og økologisk kosmetik. Mærkningen stiller krav til og vægter indholdet af naturlige stoffer.

Læs mere
Mærkning
Miljømærke: GOTS - The Global Organic Textile Standard 

Bag GOTS er organisationen 'Global Organic Textile Standard'. GOTS er en international økologisk mærkning af tøj og tekstiler, der skal sikre bæredygtighed i hele produktets livscyklus. For at blive GOTS certificeret er det et krav, at mindst 95 procent af materialet er økologisk.

Læs mere
Mærkning
Miljømærke: Vegan 

Vegan-mærket forudsætter at produktet er fremstillet uden animalske bestanddele.

Læs mere
Mærkning
Miljømærke: BDIH 

BDHI er et tysk mærke, etableret af en sammenslutning af blandt andet kosttilskudsproducenter.

Læs mere
Mærkning
CE-mærket 

CE-mærkning er en producent eller importørs angivelse af, at et produkt overholder EU-lovgivningen. Mærket finder man blandt andet være på legetøj, elektronik og byggevarer.

Læs mere
Mærkning
Miljømærke: EUs økologimærke 

EU’s økologimærke svarer til det danske røde Ø-mærke. Mærket findes på fødevarer fra EU lande, der overholder EU´s regler for økologi.

Læs mere
Mærkning
Miljømærker: Fairtrade 

Fairtrade er en international mærkningsordning, hvis primære formål er at forbedre arbejds- og levevilkårene for bønder og arbejdere i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika. For at blive en del af Fairtrade skal bønderne blandt andet leve op til en række sociale og miljømæssige bæredygtighedskrav.

Læs mere
Mærkning
Miljømærke: EU-Blomsten 

Måske har du også lagt mærke til EU-blomsten på fx rengøringsprodukter, vaskepulver eller maling. EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke, og kendt af mere end 4 ud af 10.

Læs mere
Mærkning
Statens røde Ø-mærke 

Det røde Ø-mærke er forbrugernes garanti for, at de danske myndigheder fører kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket et økologisk produkt.

Læs mere
Mærkning
Miljømærke: Energimærket 

Energimærkningen er en obligatorisk, fælleseuropæisk mærkning af blandt andet hårde hvidevarer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^