Sommerstel med David Austins roser
Strandtaske Rice
Hængesofa Rivièra Maison
Tank top i bambus materiale
Yoghurt to go, tak

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Det er endnu ikke sæson for modne blåbær, men så kan man jo snuppe sig en yoghurt med de skønne bær ...

Danskerne efterspørger i stigende grad fødevarer, som er nemme at have med, når de er på farten, i skole og på arbejde. Fødevarer som er velsmagende. Og som lever op til vores krav om kvalitet, økologi og sundhed.
Den tendens oplever man også hos Arla, hvor salget af Cultura drikkeyoghurt det sidste år er steget med godt 13 pct. Det svarer til mere end 600.000 ekstra solgte drikkeyoghurt.
”Vi kan helt tydeligt mærke en ændring i danskernes indkøbsvaner. Efterspørgslen på enkle og sunde mellemmåltider og on the go-produkter bliver større og større. Dér har drikkeyoghurt fundet sin niche, og jeg tror ikke vi har set toppen af bjerget endnu,” siger Category Manager for Arla Cultura, Mette Schacht Færch.

Madpakken er død
Ifølge sociolog, fremtidsforsker og ekspert i forbrugertrends Birthe Linddal Jeppesen er udviklingen endnu et godt bevis på, at vores måltidsvaner generelt er under forandring.
”Madpakken såvel som det mere underlødige fast food udfordres gevaldigt i disse år af sundere og lækrere alternativer på markedet. Moderne mennesker, specielt de yngre, er vilde med såkaldte convenience produkter. Det skal være hurtigt, det skal være nemt – men det skal også være sundt,” forklarer hun.

Sunde alternativ til traditionelt fastfood
Derfor vurderer Birthe Linddal Jeppesen, at vi i de kommende år vil se et stadigt voksende udvalg af det mere sunde alternativ til traditionelt fastfood. I det hele taget vil folk lave langt mindre mad i fremtiden, og i stedet købe convenience-produkter og færdiglavet mad.
”Moderne mennesker har travlt og er ofte på farten. Der er meget, de gerne vil nå, og derfor vælger de mad, der kan gribes i en håndevending og spises på vejen, foran computeren eller efter sport uden at det kræver en masse,” siger hun og fortsætter:
”Den helt store udfordring for fødevarevirksomhederne i den sammenhæng er, at de skal kunne levere ikke bare hurtige produkter, men også sunde, lækre og bæredygtige produkter, der er lige til at gå til - og ikke mindst til at få fat i, når behovet opstår”.
Og den erkendelse er man også nået til hos Arla Cultura.
”I dag er udvalget af sund fast food eller on the go produkter markant større og bedre end for blot et par år siden. En tur rundt i Europa og USA viser os, hvor stort et potentiale, der er på markedet. De virksomheder, som forstår at imødekomme dén efterspørgsel, vil være en del af det nye opsving,” siger Mette Schacht Færch.

Arla Cultura-serien består af light-produkter uden tilsat sukker. Læs mere på

Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sommersødt

Sommersødt

Sommerstel med David Austins roser

Sommerstel med David Austins roser

Et feminint touch i indretningen

Et feminint touch i indretningen

Store runde solbriller

Store runde solbriller

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
07.07.2020

Etisk Råd: Hvem er de sårbare under coronakrisen?

Etisk Råd

Coronaepidemien har vist os, at sårbare grupper bliver ramt særlig hårdt. Helt aktuel er debatten om de ældre på plejehjem og de omfattende besøgs- og omgangsrestriktioner, der har været indført for at begrænse smittespredningen... Læs mere


27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


Arkiv

^