Rattan sofa
Fletstol fra Rivièra Maison
Loungestol Sika Design
Økologisk udendørs maling
Yoghurt to go, tak

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Det er endnu ikke sæson for modne blåbær, men så kan man jo snuppe sig en yoghurt med de skønne bær ...

Danskerne efterspørger i stigende grad fødevarer, som er nemme at have med, når de er på farten, i skole og på arbejde. Fødevarer som er velsmagende. Og som lever op til vores krav om kvalitet, økologi og sundhed.
Den tendens oplever man også hos Arla, hvor salget af Cultura drikkeyoghurt det sidste år er steget med godt 13 pct. Det svarer til mere end 600.000 ekstra solgte drikkeyoghurt.
”Vi kan helt tydeligt mærke en ændring i danskernes indkøbsvaner. Efterspørgslen på enkle og sunde mellemmåltider og on the go-produkter bliver større og større. Dér har drikkeyoghurt fundet sin niche, og jeg tror ikke vi har set toppen af bjerget endnu,” siger Category Manager for Arla Cultura, Mette Schacht Færch.

Madpakken er død
Ifølge sociolog, fremtidsforsker og ekspert i forbrugertrends Birthe Linddal Jeppesen er udviklingen endnu et godt bevis på, at vores måltidsvaner generelt er under forandring.
”Madpakken såvel som det mere underlødige fast food udfordres gevaldigt i disse år af sundere og lækrere alternativer på markedet. Moderne mennesker, specielt de yngre, er vilde med såkaldte convenience produkter. Det skal være hurtigt, det skal være nemt – men det skal også være sundt,” forklarer hun.

Sunde alternativ til traditionelt fastfood
Derfor vurderer Birthe Linddal Jeppesen, at vi i de kommende år vil se et stadigt voksende udvalg af det mere sunde alternativ til traditionelt fastfood. I det hele taget vil folk lave langt mindre mad i fremtiden, og i stedet købe convenience-produkter og færdiglavet mad.
”Moderne mennesker har travlt og er ofte på farten. Der er meget, de gerne vil nå, og derfor vælger de mad, der kan gribes i en håndevending og spises på vejen, foran computeren eller efter sport uden at det kræver en masse,” siger hun og fortsætter:
”Den helt store udfordring for fødevarevirksomhederne i den sammenhæng er, at de skal kunne levere ikke bare hurtige produkter, men også sunde, lækre og bæredygtige produkter, der er lige til at gå til - og ikke mindst til at få fat i, når behovet opstår”.
Og den erkendelse er man også nået til hos Arla Cultura.
”I dag er udvalget af sund fast food eller on the go produkter markant større og bedre end for blot et par år siden. En tur rundt i Europa og USA viser os, hvor stort et potentiale, der er på markedet. De virksomheder, som forstår at imødekomme dén efterspørgsel, vil være en del af det nye opsving,” siger Mette Schacht Færch.

Arla Cultura-serien består af light-produkter uden tilsat sukker. Læs mere på

Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gode idéer til gaveønsker

Gode idéer til gaveønsker

Smykker

Smykker

Store plantekrukker

Store plantekrukker

Indretning af hjemmet<BR> kræver en fælles indsats

Indretning af hjemmet
kræver en fælles indsats

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
03.07.2021

Måltidskasser hitter under coronakrisen

Finans.dk

Aarstiderne lever måltidskasser til hele landet, og her under coronakrisen er de grønne kasser for alvor blevet populære blandt danskerne. Læs mere


02.07.2021

Danskerne har fået mere tillid til vaccinerne mod COVID-19

Lægemiddelstyrelsen.dk

Siden foråret er danskernes tillid til COVID-19-vaccinerne steget. Samtidig oplever tre ud af fire at have tilstrækkelig information om vaccinerne – bare ikke når det drejer sig om vaccinernes bivirkninger. Det viser Lægemiddelstyrelsens befolkningsundersøgelse, der tager pulsen på viden om... Læs mere


02.07.2021

Kvinfo: Ja, du må godt bade nøgen

Kvinfo.dk

Tildækket, topløs eller nøgen? Uanset køn bestemmer du selv, hvor meget krop du vil vise på stranden. Læs mere


01.07.2021

Ældres lugtesans svækkes - men ikke når det gælder duften af hindbær og vanilje

KU - Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab

Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt svagere evne til at lugte – det kommer meget an på, hvad det er for en slags duft. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet ... Læs mere


01.07.2021

Forhandlere af bambusplast bliver anmeldt til Fødevarestyrelsen

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Flere undersøgelser viser, at der kan være risiko for afgivelse af uønskede stoffer fra bambusplast, som typisk er en blanding af bambus og melamin. Kopper, tallerkener og anden service af bambusplast er derfor ulovligt. Men salget fortsætter alligevel ... Læs mere


26.06.2021

We Walk: Vær med til at samle affald - bestil en strandoprydningspakke

Bevægdigforlivet.dk

Gør noget godt for andre, for dig selv og for miljøet. WE WALK har i 2021 fokus på strandoprydning, og vi opfordrer alle, som har lyst, til at tage på strandoprydningstur. Læs mere


Arkiv

^