Vildmedost.dk

Vildmedost.dk

Vildmedost.dk 

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.


Danske børn er generelt glade for ost. Alligevel får mange af dem for sjældent ost, mener ekspert. Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Flere osteglade børn skal have ost
Danske børn er generelt glade for det proteinholdige mejeriprodukt, osten. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Mejeriforeningen. Tilsyneladende er osten dog en fødevare, som børnene spiser for sjældent. Samme undersøgelse viser nemlig, at 58 pct. af de danske børn kun spiser ost ugentligt eller sjældnere, ligesom 51 pct. kun sjældent eller aldrig har den med på madpakken. Det er alt for lidt ifølge klinisk diætist, Kirsten Thal-Jantzen.

Børn har brug for protein og calcium
Spørger man de forældre, som sjældent eller aldrig giver børnene ost med på madpakken, hvorfor de holder sig fra mejeriproduktet i den medbragte frokost, fortæller 4 ud 10 (39 pct.)af dem, at børnene ikke kan lide ost, mens hver tredje (32 pct.) mener, at ost ikke egner sig til børnenes madpakker. En mindre andel fortæller, at det er for at undgå, at børnene bliver drillet på grund af osten eller på grund af egne dårlige barndomsminder.
Men ifølge Kirsten Thal-Jantzen, er det problematisk, fordi ost er en vigtig næringskilde. Hun opfordrer derfor forældre til at tænke ost ind i madpakken for at give børnene gode kostvaner med fra barnsben.
”Vi ved, at kostvanerne som barn og ung har afgørende betydning for vores kostvaner som voksen. Det er derfor en rigtig god idé at lade ost indgå som en del af en sund madpakke, da ost er en god kilde til vigtige næringsstoffer som protein og især calcium. Calcium er livet igennem nødvendigt for at opbygge og vedligeholde knogler”, fastslår Kirsten Thal-Jantzen og fortsætter:
”For at børn får dækket det daglige behov for calcium, skal der fx indtages ½ liter mælk og yoghurt samt to skiver ost. Har man børn, der ikke kan lide ost eller ikke indtager mejeriprodukter generelt, er det også muligt at få dækket dele af det daglige calciumbehov igennem grøntsager som spinat og grønkål samt mandler, men den nødvendige mængde er ret stor”.

Hver tredje forældre savner inspiration
Den klassiske ostemad er langt fra den eneste måde, man kan servere ost på for sine børn og dermed sørge for, at de får det nødvendige calcium og protein. Undersøgelsen viser dog, at hver tredje (33 pct.) af de forældre i undersøgelsen med børn under 20 år savner inspiration til nye måder at servere ost på. For at imødegå dette har Mejeriforeningen lanceret kampagnen Vildmedost.dk, hvor de bl.a. har allieret sig med den anerkendte kok, Frantz Maurice Scott Lundby, som har udviklet en række nye spændende opskrifter med Danbo ost.

Klik ind og få opskriften på bla. 'Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo ost' - sprøde, sunde knækbrød, lige til madpakken!

Se

Kost & Ernæring
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Lidt frugt og grønt har også ret  

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Solanin i grønne kartofler  

Solanin i grønne kartofler dannes især i kartofler, som udsættes for sollys...

Læs mere
Kost & Ernæring
Sødt uden sukker 

To ernæringseksperter forklarer i et enkelt og letforståeligt sprog, hvordan du kan erstatte sukkeret uden at gå på kompromis med smagen...

Læs mere
Kost & Ernæring
Vi elsker light 

Flere foretrækker light sodavand, men selvom man slipper for de ekstra kalorier når man drikker light, er det stadig dårligt for tænderne...

Læs mere
Kost & Ernæring
Nyt lækkert og supersundt bær  

Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark...

Læs mere
Kost & Ernæring
Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Cola skader kvinders knogler 

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed, viser en amerikansk undersøgelse...

Læs mere
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^