Vildmedost.dk

Vildmedost.dk

Vildmedost.dk 

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.


Danske børn er generelt glade for ost. Alligevel får mange af dem for sjældent ost, mener ekspert. Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Flere osteglade børn skal have ost
Danske børn er generelt glade for det proteinholdige mejeriprodukt, osten. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Mejeriforeningen. Tilsyneladende er osten dog en fødevare, som børnene spiser for sjældent. Samme undersøgelse viser nemlig, at 58 pct. af de danske børn kun spiser ost ugentligt eller sjældnere, ligesom 51 pct. kun sjældent eller aldrig har den med på madpakken. Det er alt for lidt ifølge klinisk diætist, Kirsten Thal-Jantzen.

Børn har brug for protein og calcium
Spørger man de forældre, som sjældent eller aldrig giver børnene ost med på madpakken, hvorfor de holder sig fra mejeriproduktet i den medbragte frokost, fortæller 4 ud 10 (39 pct.)af dem, at børnene ikke kan lide ost, mens hver tredje (32 pct.) mener, at ost ikke egner sig til børnenes madpakker. En mindre andel fortæller, at det er for at undgå, at børnene bliver drillet på grund af osten eller på grund af egne dårlige barndomsminder.
Men ifølge Kirsten Thal-Jantzen, er det problematisk, fordi ost er en vigtig næringskilde. Hun opfordrer derfor forældre til at tænke ost ind i madpakken for at give børnene gode kostvaner med fra barnsben.
”Vi ved, at kostvanerne som barn og ung har afgørende betydning for vores kostvaner som voksen. Det er derfor en rigtig god idé at lade ost indgå som en del af en sund madpakke, da ost er en god kilde til vigtige næringsstoffer som protein og især calcium. Calcium er livet igennem nødvendigt for at opbygge og vedligeholde knogler”, fastslår Kirsten Thal-Jantzen og fortsætter:
”For at børn får dækket det daglige behov for calcium, skal der fx indtages ½ liter mælk og yoghurt samt to skiver ost. Har man børn, der ikke kan lide ost eller ikke indtager mejeriprodukter generelt, er det også muligt at få dækket dele af det daglige calciumbehov igennem grøntsager som spinat og grønkål samt mandler, men den nødvendige mængde er ret stor”.

Hver tredje forældre savner inspiration
Den klassiske ostemad er langt fra den eneste måde, man kan servere ost på for sine børn og dermed sørge for, at de får det nødvendige calcium og protein. Undersøgelsen viser dog, at hver tredje (33 pct.) af de forældre i undersøgelsen med børn under 20 år savner inspiration til nye måder at servere ost på. For at imødegå dette har Mejeriforeningen lanceret kampagnen Vildmedost.dk, hvor de bl.a. har allieret sig med den anerkendte kok, Frantz Maurice Scott Lundby, som har udviklet en række nye spændende opskrifter med Danbo ost.

Klik ind og få opskriften på bla. 'Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo ost' - sprøde, sunde knækbrød, lige til madpakken!

Se

Kost & Ernæring
LCHF - spis dig mæt og glad 

Kosttrenden LCHF - Low Carb High Fat, vinder frem. Her handler det om at skære ned på kulhydraterne og i stedet øge indtaget af fedt. Ny bog introducerer principperne sammen med 70 lækre opskrifter

Læs mere
Kost & Ernæring
Varme supper - Quick fix 

Dage med regn og rusk indbyder til hygge i sofahjørnet, levende lys, gode bøger og en god varm suppe. Det behøver ikke være tidskrævende at lave sunde og velsmagende supper.

Læs mere
Kost & Ernæring
Syv sunde skridt  

Lad Anette Harbech Olesen inspirere og motivere dig til at få gjort noget ved dine dårlige vaner. Lær, hvad der er godt for din sundhed og hvorfor, og mærk, hvordan du med små daglige, sunde tiltag, kan få større livsglæde og balance ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Stevia - sødt uden sukker 

Udtræk fra planten Stevia er en populær erstatning for sukker og sødemidler. Her er bogen om Stevia med opskrifter og tips til, hvordan du anvender det populære alternativ til sukker...

Læs mere
Kost & Ernæring
Mindful spisning 

Mindful spisning er en helt ny måde at tænke spisning og mad på. Det handler ikke om hvad du spiser, men hvordan du spiser, siger Per Brændgaard i interview omkring den nye bog. Se det her ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Havregryn beskytter mod tarmkræft 

Kostfibre har en beskyttende effekt mod tyktarmskræft. Det bekræfter et nyt studie – og det er især kostfibre fra helt almindelige kornprodukter, som rugbrød og havregryn, der viser sig at være særligt gavnlige mod sygdommen.

Læs mere
Kost & Ernæring
Maven i balance 

Oppustethed, udspilet mave, smerter og ubehag. Trænger du til at få maven i balance?

Læs mere
Kost & Ernæring
Yoghurt to go, tak 

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Spis fibre 

En kost rig på fibre, er ikke kun godt for fordøjelsen. Fiberrig kost kan også være slankende, fordi den giver en god mæthedsfornemmelse – og så kan den også være særdeles velsmagende ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Avocado - naturens egen vitaminpille 

Hvorfor tage kosttilskud, når naturen tilbyder dig det, du har brug for?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^