Rattan sofa
Fletstol fra Rivièra Maison
Ildsted Eva Solo
Loungestol Sika Design
Ti gode tips til morgenmad

Det er ikke så svært at få en god og sund start på dagen …

Klumme af Nønne Lønne Votborg

Vigtige tommelfingerregler..:

1. Spist groft - vælg grahamsbrød eller rugbrød, frem for toast og krydderboller. Ristet rugbrød smager ganske dejligt! Bag gerne dit eget brød på basis af rugmel eller grahamsmel og suppler evt. med havregryn.

2. Spis fiberrigt og sukkerfrit - vælg fiberrige morgenmadsprodukter (f.eks. havregryn) der ikke er tilsat raffineret sukker. Hvis du endelig vælger fra de kulørte morgenmadsprodukter, så vælg en variant med max. 10 gram sukker per 100 gram.

3. Spis magre oste (+30 eller gerne mindre). Lidt sennep pifter den magre ost op, ligesom lidt ekstra tid kan give osten mere smag. Det kan også betale sig at besøge ostebutikken for at få en mager ost med smag; her er udvalget meget større og bedre. Husk også at hytteost er et godt alternativ – smag til med frisk og tørret frugt eller med friskhakket grønt (radise, ræddike, peberfrugt og bladselleri) samt lidt dejlige krydderurter og/eller lidt nødder/mandler.

4. Vælg magre og mindre sukkerholdige mælke- og surmælksprodukter. Fedtmængden bør max. ligge på 1,5 gram fedt per 100 gram (svarende til letmælk), og sukkermængden bør max. ligge på 5 gram per 100 gram. Husk, at ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt så er der kun fedtindhold til forskel i de forskellige mælkevarianter.

5. Undgå så vidt muligt smør-produkter på brødet. Smør i stedet med hjemmelavet solsikkesmør, mandelsmør og peanutbutter. Rist frøene/mandlerne for at få mere smag (på pande eller i ovn) og purer med koldt vand plus olie samt lidt salt. Kan smages til efter ønske.

6. Begræns brugen af marmelade, chokolade og honning! Forsød morgenmaden med frisk- og tørret frugt i stedet for. Du kan bruge banan, æble, pære og tørrede frugter fx figenrulle fra Aurion.

7. Spis altid lidt nødder, mandler og kerner/frø i hvert måltid – også morgenmaden! Det kan være som snack, i frugtsalaten, i mysli, i smoothie eller i hjemmebagte grovboller.

8. Liv giver liv! Spis levende føde til hvert måltid: Frisk frugt og grønt. Husk fx peberfrugt og radise/finthakket ræddike på ostemaden, ½ banan i skiver ovenpå havregryn med mælk eller æble i tern drysset oven på ylette med ”studentermix”. Den friske frugt kan også serveres i form af en skål frugtsalat eller smoothie. Snup en rå gulerod på vejen ud af døren, hvis du ikke har spist så meget morgenmad.

9. Drikkevarer! Glem ALDRIG et eller to glas vand hver morgen (gerne med frisk citron) samt urtethe, grøn the, hvid the eller sort the efter eget valg. Eller snup en enkelt chai (indisk thedrik af sort the med masser af krydderier og mælk) eller frappé (kaffedrik med mælk). Alternativt en enkelt kop kaffe. Prøv også de forskellige slags kornkaffe, din helsekost tilbyder. Endelig er der varm gingerdrik med og uden citron.

10. Variation. Det er en god idé at variere morgenmaden, så man ikke køre træt i den. Tænk kreativt og søg inspiration i kogebøger.

Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Betræk til IKEA møbler

Betræk til IKEA møbler

Havekrukker

Havekrukker

Havemøbler TRIMM Copenhagen

Havemøbler TRIMM Copenhagen

Store plantekrukker

Store plantekrukker

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
05.05.2021

Nye råd til vegetarer, der spiser æg og mejeriprodukter

Altomkost.dk

Fødevarestyrelsen: Sådan får du de proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, du har brug for ... Læs mere


04.05.2021

Nye råd til dig over 65 år: Fokusér på de proteinrige fødevarer og skru ned for det søde, salte og fede

Altomkost.dk

Bælgfrugter, fisk, kød, æg, nødder og mejeriprodukter. Sådan lyder menuen i nye supplerende kostråd til dig der er over 65 år.... Læs mere


22.04.2021

Brasiliansk variant af coronavirus kan muligvis være i stand til at undvige immunitet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Et nyt studie med Københavns Universitet indikerer, at varianten af coronavirus med navnet P.1, der opstod i Brasilien, kan udgøre en større trussel end hidtil antaget. Forskerne konkluderer, at det er sandsynligt, at P.1 er mere smitsom end andre varianter af SARS-Cov2 og at den måske kan undvige... Læs mere


21.04.2021

Modgang i barndommen følger med ind i voksenlivet

Statens Institut for Folkesundhed

En barndom præget af konflikter i hjemmet eller alvorlige økonomiske problemer sætter dybe fysiske, psykiske og sociale spor langt ind i tilværelsen som voksen. Det viser et nyt studie. Læs mere


08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


Arkiv

^