Zinkbaljer
Ogawa Kazumaza
Strandtaske Rice
Tank top i bambus materiale
Ti gode tips til morgenmad

Det er ikke så svært at få en god og sund start på dagen …

Klumme af Nønne Lønne Votborg

Vigtige tommelfingerregler..:

1. Spist groft - vælg grahamsbrød eller rugbrød, frem for toast og krydderboller. Ristet rugbrød smager ganske dejligt! Bag gerne dit eget brød på basis af rugmel eller grahamsmel og suppler evt. med havregryn.

2. Spis fiberrigt og sukkerfrit - vælg fiberrige morgenmadsprodukter (f.eks. havregryn) der ikke er tilsat raffineret sukker. Hvis du endelig vælger fra de kulørte morgenmadsprodukter, så vælg en variant med max. 10 gram sukker per 100 gram.

3. Spis magre oste (+30 eller gerne mindre). Lidt sennep pifter den magre ost op, ligesom lidt ekstra tid kan give osten mere smag. Det kan også betale sig at besøge ostebutikken for at få en mager ost med smag; her er udvalget meget større og bedre. Husk også at hytteost er et godt alternativ – smag til med frisk og tørret frugt eller med friskhakket grønt (radise, ræddike, peberfrugt og bladselleri) samt lidt dejlige krydderurter og/eller lidt nødder/mandler.

4. Vælg magre og mindre sukkerholdige mælke- og surmælksprodukter. Fedtmængden bør max. ligge på 1,5 gram fedt per 100 gram (svarende til letmælk), og sukkermængden bør max. ligge på 5 gram per 100 gram. Husk, at ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt så er der kun fedtindhold til forskel i de forskellige mælkevarianter.

5. Undgå så vidt muligt smør-produkter på brødet. Smør i stedet med hjemmelavet solsikkesmør, mandelsmør og peanutbutter. Rist frøene/mandlerne for at få mere smag (på pande eller i ovn) og purer med koldt vand plus olie samt lidt salt. Kan smages til efter ønske.

6. Begræns brugen af marmelade, chokolade og honning! Forsød morgenmaden med frisk- og tørret frugt i stedet for. Du kan bruge banan, æble, pære og tørrede frugter fx figenrulle fra Aurion.

7. Spis altid lidt nødder, mandler og kerner/frø i hvert måltid – også morgenmaden! Det kan være som snack, i frugtsalaten, i mysli, i smoothie eller i hjemmebagte grovboller.

8. Liv giver liv! Spis levende føde til hvert måltid: Frisk frugt og grønt. Husk fx peberfrugt og radise/finthakket ræddike på ostemaden, ½ banan i skiver ovenpå havregryn med mælk eller æble i tern drysset oven på ylette med ”studentermix”. Den friske frugt kan også serveres i form af en skål frugtsalat eller smoothie. Snup en rå gulerod på vejen ud af døren, hvis du ikke har spist så meget morgenmad.

9. Drikkevarer! Glem ALDRIG et eller to glas vand hver morgen (gerne med frisk citron) samt urtethe, grøn the, hvid the eller sort the efter eget valg. Eller snup en enkelt chai (indisk thedrik af sort the med masser af krydderier og mælk) eller frappé (kaffedrik med mælk). Alternativt en enkelt kop kaffe. Prøv også de forskellige slags kornkaffe, din helsekost tilbyder. Endelig er der varm gingerdrik med og uden citron.

10. Variation. Det er en god idé at variere morgenmaden, så man ikke køre træt i den. Tænk kreativt og søg inspiration i kogebøger.

Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Et feminint touch i indretningen

Et feminint touch i indretningen

Vandkande 2-liters

Vandkande 2-liters

Kjole slå-om effekt og paisley print

Kjole slå-om effekt og paisley print

Hængesofa Rivièra Maison

Hængesofa Rivièra Maison

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
07.07.2020

Etisk Råd: Hvem er de sårbare under coronakrisen?

Etisk Råd

Coronaepidemien har vist os, at sårbare grupper bliver ramt særlig hårdt. Helt aktuel er debatten om de ældre på plejehjem og de omfattende besøgs- og omgangsrestriktioner, der har været indført for at begrænse smittespredningen... Læs mere


27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


Arkiv

^