Sommer pasteller
Zinkbaljer
Sommerstel med David Austins roser
Strandtaske Rice
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Smagen er syrlig og konsistensen fed og cremet. Skyr er lidt af et vidunderprodukt, og bliver i vid udstrækning brugt som erstatning for andre surmælksprodukter, som yoghurt, ymer og creme fraiche.
Surmælksproduktets popularitet skyldes blandt andet, at det på flere måder passer rigtig godt til tidens sundhedstrends og slankekure, hvor der lægges vægt på magre og proteinrige produkter.

Mens fedtprocenten i skyr svarer til den magre yoghurt, så er proteinindholdet i skyr til gengæld mange gange højere. Mange oplever, at en proteinrig kost giver en god mæthedsfornemmelse, hvilket kan betyde, at man spiser mindre, samtidig er der undersøgelser der peger på, at en proteinrig kost også i nogen grad stimulerer kroppens fedtforbrænding.

De gode egenskaber in mente, så har skyr samtidig nogle fine smags- og konsistensmæssige fortrin. Skyr har en rund og velsmagende syrlighed samt en fin, fast konsistens, som gør det til en ingrediens, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Skyr kan nydes som morgenmadsprodukt med mysli på toppen, serveres til kage og desserter som erstatning for creme fraiche. Skyr egner sig som grundingrediens i dressinger og dip med friske krydderurter, tzatziki og sandwichsalater samt i smoothies, hvor den bidrager til at gøre drikken fyldig og cremet.

Fedtprocent i udvalgte surmælksprodukter:
∙ Yoghurt Natural 0,1 %
∙ Græsk Yoghurt 0,1%
∙ Skyr 0,2%
∙ Kvark Fromage Blanc 1%.
∙ Yoghurt Natural 1,5%
∙ Ymer 3,5%
∙ Tykmælk 4,4%
∙ Cremefraiche 9%
∙ Græsk Yoghurt 10%
∙ Cremefraiche 38%

Kost & Ernæring
Varme supper - Quick fix

Dage med regn og rusk indbyder til hygge i sofahjørnet, levende lys, gode bøger og en god varm suppe. Det behøver ikke være tidskrævende at lave sunde og velsmagende supper.

Læs mere
Kost & Ernæring
Syv sunde skridt

Lad Anette Harbech Olesen inspirere og motivere dig til at få gjort noget ved dine dårlige vaner. Lær, hvad der er godt for din sundhed og hvorfor, og mærk, hvordan du med små daglige, sunde tiltag, kan få større livsglæde og balance ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Stevia - sødt uden sukker

Udtræk fra planten Stevia er en populær erstatning for sukker og sødemidler. Her er bogen om Stevia med opskrifter og tips til, hvordan du anvender det populære alternativ til sukker...

Læs mere
Kost & Ernæring
Mindful spisning

Mindful spisning er en helt ny måde at tænke spisning og mad på. Det handler ikke om hvad du spiser, men hvordan du spiser, siger Per Brændgaard i interview omkring den nye bog. Se det her ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Havregryn beskytter mod tarmkræft

Kostfibre har en beskyttende effekt mod tyktarmskræft. Det bekræfter et nyt studie – og det er især kostfibre fra helt almindelige kornprodukter, som rugbrød og havregryn, der viser sig at være særligt gavnlige mod sygdommen.

Læs mere
Kost & Ernæring
Maven i balance

Oppustethed, udspilet mave, smerter og ubehag. Trænger du til at få maven i balance?

Læs mere
Kost & Ernæring
Gode vand-vaner

Mennesket er 75% vand. Det skulle derfor ikke komme bagpå nogen at vi har brug for vand - hver dag !

Læs mere
Kost & Ernæring
Yoghurt to go, tak

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Spis fibre

En kost rig på fibre, er ikke kun godt for fordøjelsen. Fiberrig kost kan også være slankende, fordi den giver en god mæthedsfornemmelse – og så kan den også være særdeles velsmagende ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Avocado - naturens egen vitaminpille

Hvorfor tage kosttilskud, når naturen tilbyder dig det, du har brug for?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Lysestager i pastelfarver

Lysestager i pastelfarver

Kjole slå-om effekt og paisley print

Kjole slå-om effekt og paisley print

Sommersødt

Sommersødt

Store runde solbriller

Store runde solbriller

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^