Vægmaling<BR> - Økologisk & allergimærket
Engelsk porcelæn Roy Kirkham
Hübsch krus
Betræk til IKEA møbler
Lidt frugt og grønt har også ret

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen. Det er godt nyt for den tredjedel af befolkningen, som spiser mindst frugt og grønt.

Fødevareinstituttet DTU har netop færdiggjort en opdatering af vidensgrundlaget for 6 om dagen-kampagnen - altså anbefalingen om at spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Den bekræfter tidligere rapporter i, at frugt og grønt forebygger hjerte-kar-sygdomme, kræft, fedme og diabetes. Og den viser samtidig, at frugt og grønt måske også forebygger grå stær, demens, galdesten og astma.

"Der er derfor grundlag for at fastholde anbefalingen om, at danskerne skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen", siger Else Molander, formand for 6 om dagen-kampagnen.

Lidt mere har også ret
Især når det drejer sig om kræft, viser rapporten dog, at den største forebyggende effekt ligger i at få den tredjedel af befolkningen, der spiser under 300 gram frugt og grønt om dagen, til at spise mere. Så selv om man ikke kan følge 6 om dagen-anbefalingen helt, er det helbredsmæssige gevinster ved at spise lidt mere frugt og grønt hver dag. For hjerte-kar-sygdomme gælder, at man nedsætter risikoen med 5-10 % hver gang, man spiser 1 = 100 gram frugt eller grønt mere.

"Rapportens tal viser tydeligt, at vi stadig har brug for 6 om dagen-kampagnen. Dels spiser voksne i gennemsnit kun omkring 400 gram, dels spiser cirka hver tredje dansker under 300 gram om dagen. I den gruppe er der et stort forebyggelsespotentiale for de kendte livsstilssygdomme, og en fornyet kampagne med fokus på den del af befolkningen kan være med til at reducere den sociale ulighed i sundhed, siger Ingrid Willaing", sundhedschef i Hjerteforeningen og medlem af 6 om dagens bestyrelse.

Hos frugt- og grønterhvervet er man enig i, at der fortsat er behov for at gøre en indsats for at få danskerne til at spise mere frugt og grønt:

"Det vil være nødvendigt at involvere frugt- og grøntbranchen i højere grad, hvis vi skal nå de forbrugere, som spiser mindst frugt og grønt. Den udfordring vil erhvervet tage op og gøre, hvad vi kan for at finde de nødvendige midler til at fortsætte arbejdet", siger næstformand i 6 om dagen Torben Bo Toft Christensen, som repræsenterer Forskningsforeningen frugt, grønt og kartofler.

6 om dagen-kampagnen løber frem til nytår 2007, og der arbejdes i øjeblikket på at skabe grundlaget for at fortsætte kampagnen frem til 2011.

Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Betræk til IKEA møbler

Betræk til IKEA møbler

Nemme frø

Nemme frø

Glaskopper fra Hübsch

Glaskopper fra Hübsch

Te-sæt med infuser og honningpind

Te-sæt med infuser og honningpind

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


Arkiv

^