Gulerødder og frugt på arbejde

Gulerødder og frugt på arbejde

Gulerødder og frugt på arbejde 

Projektet "Mad på Arbejde" er en succes. Flere og flere medarbejdere på danske virksomheder har i dag mulighed for at få frisk frugt på arbejde hver dag.

Flere og flere medarbejdere på danske virksomheder har i dag mulighed for at få frisk frugt på arbejde hver dag. Det sker ofte som en firmafrugtordning, hvor det er besluttet at tilbyde et sundt, billigt personalegode i form af frisk frugt leveret til døren.

Men der er også andre måder at lave en frugtordning på. Det er virksomheden Larsen Danish Seafood i Løgstør et godt eksempel på. Her havde medarbejderne et ønske om, at kunne købe frisk frugt og grønt dagen igennem. Og da virksomheden kom med i projekt "Mad på Arbejde" var det oplagt at gå i gang med en frugtordning som det første.


Larsen Danish Seafood er en virksomhed med lidt over 50 ansatte, og alle medarbejderne spiser deres medbragte mad i et stor fælles spiselokale.

To af medarbejderne, som også står for rengøringen, indvilgede i at købe frisk frugt og skrælle gulerødder hver dag. Idéen var at det skulle stå fremme i spiselokalet hele dagen og at folk selv skulle lægge penge for hvad de havde taget.

Frugt og gulerødder blev købt ind i nærområdet og medarbejderne blev orienteret om ordningen. De fik samtidig at vide, at det var alles ansvar, at der ikke blev svind i kassen!

Frugtordningen blev hurtig en succes. Driftleder Bjarne Jensen fortæller: "Medarbejderne er glade for vores frugtordning. Det var vores mål, at der skulle sælges ca. 1 stk. frugt eller gulerod pr. medarbejder pr. dag. Og det er lykkes. Her ca. 1½ måned efter sælger vi ca. 50-60 stk. frugt eller gulerødder hver dag. Det er vi ganske godt tilfredse med".

Det store spørgsmål har været om det kunne løbe rundt, og det kan det faktisk. "Vi sælger frugten cirka til indkøbspris, og det vil sige 1 kr. for en gulerod, og 2 kr. for en appelsin eller et æble", siger Bjarne Jensen. "Men eftersom at det er sådan en succes kan det tænkes, at vi skal have leveret frugten til døren. Det ville jo gøre det lidt nemmere, men nok også dyrere. I så fald er det tænkeligt at virksomheden vil støtte ordningen", slutter Bjarne Jensen.

Mad på Arbejde er et samarbejdsprojekt imellem SiD og Fødevareministeriet, hvor målet er et at fremme en sundere madkultur på arbejdspladsen.

Kost & Ernæring
Avocado - naturens egen vitaminpille 

Hvorfor tage kosttilskud, når naturen tilbyder dig det, du har brug for?

Læs mere
Kost & Ernæring
Ti gode tips til morgenmad 

Det er ikke så svært at få en god og sund start på dagen …

Læs mere
Kost & Ernæring
Morgenmad er slankende 

Spiser du morgenmad, hører du til den gruppe af personer, som generelt spiser mindre fedt og får flere næringsstoffer, end personer som ikke starter dagen med morgenmad....

Læs mere
Kost & Ernæring
Udkørt? 

Er du træt hele dagen?

Læs mere
Kost & Ernæring
Tips til mere frugt og grønt 

Vi ved godt at kroppen har brug for frugt og grønt - og vi ved godt at vi skal have "6 om dagen" svarende til 600 gram pr. dag. Alligevel kan det knibe med at få tilstrækkeligt frugt og grønt i hverdagen ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Er mælk sundt? 

Der har i flere år været diskussioner om, hvorvidt mælk er sundt. Fødevarer er imidlertid sjældent enten sunde eller usunde/sundhedsmæssigt farlige, forklarer forskerne bag en ny undersøgelse …

Læs mere
Kost & Ernæring
Fuldkorn så det batter! 

Jagt fuldkornsprodukter i den gode sags tjeneste ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Energi til hele dagen 

En af de vigtigste grunde til at spise sunde, mindre måltider i løbet af dagen er, at de stabiliserer blodsukkeret og sikrer en jævn forsyning af energi. Her får du 3 mellemmåltider, du kan ordne i en fart og, som hjælper dig til at yde maksimalt ...

Læs mere
Kost & Ernæring
10 myter om fedt 

Myterne og historierne om mad og slankekure er mange, men hvad er opspind og hvad er fakta?

Læs mere
Kost & Ernæring
Nyt om vitaminer 

Nyt syn på vitaminers betydning ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^