Gulerødder og frugt på arbejde

Gulerødder og frugt på arbejde

Gulerødder og frugt på arbejde 

Projektet "Mad på Arbejde" er en succes. Flere og flere medarbejdere på danske virksomheder har i dag mulighed for at få frisk frugt på arbejde hver dag.

Flere og flere medarbejdere på danske virksomheder har i dag mulighed for at få frisk frugt på arbejde hver dag. Det sker ofte som en firmafrugtordning, hvor det er besluttet at tilbyde et sundt, billigt personalegode i form af frisk frugt leveret til døren.

Men der er også andre måder at lave en frugtordning på. Det er virksomheden Larsen Danish Seafood i Løgstør et godt eksempel på. Her havde medarbejderne et ønske om, at kunne købe frisk frugt og grønt dagen igennem. Og da virksomheden kom med i projekt "Mad på Arbejde" var det oplagt at gå i gang med en frugtordning som det første.


Larsen Danish Seafood er en virksomhed med lidt over 50 ansatte, og alle medarbejderne spiser deres medbragte mad i et stor fælles spiselokale.

To af medarbejderne, som også står for rengøringen, indvilgede i at købe frisk frugt og skrælle gulerødder hver dag. Idéen var at det skulle stå fremme i spiselokalet hele dagen og at folk selv skulle lægge penge for hvad de havde taget.

Frugt og gulerødder blev købt ind i nærområdet og medarbejderne blev orienteret om ordningen. De fik samtidig at vide, at det var alles ansvar, at der ikke blev svind i kassen!

Frugtordningen blev hurtig en succes. Driftleder Bjarne Jensen fortæller: "Medarbejderne er glade for vores frugtordning. Det var vores mål, at der skulle sælges ca. 1 stk. frugt eller gulerod pr. medarbejder pr. dag. Og det er lykkes. Her ca. 1½ måned efter sælger vi ca. 50-60 stk. frugt eller gulerødder hver dag. Det er vi ganske godt tilfredse med".

Det store spørgsmål har været om det kunne løbe rundt, og det kan det faktisk. "Vi sælger frugten cirka til indkøbspris, og det vil sige 1 kr. for en gulerod, og 2 kr. for en appelsin eller et æble", siger Bjarne Jensen. "Men eftersom at det er sådan en succes kan det tænkes, at vi skal have leveret frugten til døren. Det ville jo gøre det lidt nemmere, men nok også dyrere. I så fald er det tænkeligt at virksomheden vil støtte ordningen", slutter Bjarne Jensen.

Mad på Arbejde er et samarbejdsprojekt imellem SiD og Fødevareministeriet, hvor målet er et at fremme en sundere madkultur på arbejdspladsen.

Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær? 

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Kost & Ernæring
LCHF - spis dig mæt og glad 

Kosttrenden LCHF - Low Carb High Fat, vinder frem. Her handler det om at skære ned på kulhydraterne og i stedet øge indtaget af fedt. Ny bog introducerer principperne sammen med 70 lækre opskrifter

Læs mere
Kost & Ernæring
Varme supper - Quick fix 

Dage med regn og rusk indbyder til hygge i sofahjørnet, levende lys, gode bøger og en god varm suppe. Det behøver ikke være tidskrævende at lave sunde og velsmagende supper.

Læs mere
Kost & Ernæring
Syv sunde skridt  

Lad Anette Harbech Olesen inspirere og motivere dig til at få gjort noget ved dine dårlige vaner. Lær, hvad der er godt for din sundhed og hvorfor, og mærk, hvordan du med små daglige, sunde tiltag, kan få større livsglæde og balance ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Stevia - sødt uden sukker 

Udtræk fra planten Stevia er en populær erstatning for sukker og sødemidler. Her er bogen om Stevia med opskrifter og tips til, hvordan du anvender det populære alternativ til sukker...

Læs mere
Kost & Ernæring
Mindful spisning 

Mindful spisning er en helt ny måde at tænke spisning og mad på. Det handler ikke om hvad du spiser, men hvordan du spiser, siger Per Brændgaard i interview omkring den nye bog. Se det her ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Havregryn beskytter mod tarmkræft 

Kostfibre har en beskyttende effekt mod tyktarmskræft. Det bekræfter et nyt studie – og det er især kostfibre fra helt almindelige kornprodukter, som rugbrød og havregryn, der viser sig at være særligt gavnlige mod sygdommen.

Læs mere
Kost & Ernæring
Maven i balance 

Oppustethed, udspilet mave, smerter og ubehag. Trænger du til at få maven i balance?

Læs mere
Kost & Ernæring
Yoghurt to go, tak 

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Spis fibre 

En kost rig på fibre, er ikke kun godt for fordøjelsen. Fiberrig kost kan også være slankende, fordi den giver en god mæthedsfornemmelse – og så kan den også være særdeles velsmagende ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^