Fødevaresvineri hos unge

Fødevaresvineri hos unge

Fødevaresvineri hos unge 

Hver femte dansker mellem 18 og 26 år har prøvet at blive syg af mad, de selv har tilberedt.

Hver femte dansker mellem 18 og 26 år har prøvet at blive syg af mad, de selv har tilberedt.

Den dårlige køkkenhygiejne hos de unge har nu fået EU-Kommissionen til at starte en kampagne, der skal lære de unge at lave mad på hygiejnisk maner.

Det er især campylobacter- og salmonella-bakterier der er årsagen til sygdommene hos de unge. I Danmark er der over dobbelt så mange unge mellem 18 og 26 som andre danskere, der har oplevet at blive syge af den mad de selv laver og årsagen findes i de dårlige køkkenvaner.

En undersøgelse viser at det kniber med hygiejnen hos aldersgruppen, karkluderne skiftes for sjældent, hænder, knive og spækbrætter vaskes ikke mellem berøring med de forskellige madvarer og nedkølingen af maden er for dårlig.

Kampagnen, der er igangsat af EU-Kommissionen kan findes på www.feriemave.dk, der primært fokuserer på rejser og fødevaresikkerhed, samt på CD'rom under navnet "Mug på menukortet", denne er målrettet til børn i 4.-6. klasse. Udover dette findes der et overlevelses kit bestående af bl.a. kalender, karklude og viskestykker, der er målrettet til unge på kollegierne.

Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær? 

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Kost & Ernæring
LCHF - spis dig mæt og glad 

Kosttrenden LCHF - Low Carb High Fat, vinder frem. Her handler det om at skære ned på kulhydraterne og i stedet øge indtaget af fedt. Ny bog introducerer principperne sammen med 70 lækre opskrifter

Læs mere
Kost & Ernæring
Varme supper - Quick fix 

Dage med regn og rusk indbyder til hygge i sofahjørnet, levende lys, gode bøger og en god varm suppe. Det behøver ikke være tidskrævende at lave sunde og velsmagende supper.

Læs mere
Kost & Ernæring
Syv sunde skridt  

Lad Anette Harbech Olesen inspirere og motivere dig til at få gjort noget ved dine dårlige vaner. Lær, hvad der er godt for din sundhed og hvorfor, og mærk, hvordan du med små daglige, sunde tiltag, kan få større livsglæde og balance ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Stevia - sødt uden sukker 

Udtræk fra planten Stevia er en populær erstatning for sukker og sødemidler. Her er bogen om Stevia med opskrifter og tips til, hvordan du anvender det populære alternativ til sukker...

Læs mere
Kost & Ernæring
Mindful spisning 

Mindful spisning er en helt ny måde at tænke spisning og mad på. Det handler ikke om hvad du spiser, men hvordan du spiser, siger Per Brændgaard i interview omkring den nye bog. Se det her ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Havregryn beskytter mod tarmkræft 

Kostfibre har en beskyttende effekt mod tyktarmskræft. Det bekræfter et nyt studie – og det er især kostfibre fra helt almindelige kornprodukter, som rugbrød og havregryn, der viser sig at være særligt gavnlige mod sygdommen.

Læs mere
Kost & Ernæring
Maven i balance 

Oppustethed, udspilet mave, smerter og ubehag. Trænger du til at få maven i balance?

Læs mere
Kost & Ernæring
Yoghurt to go, tak 

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Spis fibre 

En kost rig på fibre, er ikke kun godt for fordøjelsen. Fiberrig kost kan også være slankende, fordi den giver en god mæthedsfornemmelse – og så kan den også være særdeles velsmagende ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^