Får vi for meget salt?

Får vi for meget salt?

Får vi for meget salt? 

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Saltindtag skal begrænses
Danskere indtager 7 til 12 gram salt om dagen, og det er alt for meget salt, skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse. Alligevel har medierne de seneste dage sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt for danskere, at sænke det daglige saltindtag. Men tvivlen er opstået, fordi medierne har formidlet en forkert udlægning af en sundhedsrapport, skriver DTU Fødevareinstituttet og fastholder, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget.
"Det er en kendsgerning, at danskerne spiser for meget salt" skriver DTU Fødevareinstituttet, og understreger, at danske forskere mener, at der er rigtig god dokumentation for at sænke saltindtagelsen til 5-6 gram om dagen.

Højt saltindhold i færdigforarbejdede varer
Derfor har de danske sundhedsmyndigheder iværksat en plan i det igangværende Saltpartnerskab, som er et partnerskab mellem bl.a. Fødevarestyrelsen, Hjerteforeningen og en række fødevareindustrier, om at sænke indholdet af salt i industrielt fremstillede fødevarer.
"En effektiv nedbringelse af saltindtagelsen kan kun ske, hvis fødevareindustrien sænker saltet i færdigforarbejdede varer, da vi får op til 80% af vores salt gennem disse produkter", siger afdelingschef Gitte Gross fra DTU Fødevareinstituttet.
Når det er vigtigt, at sænke saltindtaget, er det blandt fordi, at det er veldokumenteret, at et øget saltindtag medfører forhøjet blodtryk, som giver anledning til blodpropper i hjertet og hjerneblødning.
"Den planlagte reduktion af salt i vores mad bør derfor fortsætte, da den vil redde flere hundrede liv om året og endnu flere tilfælde af blodpropper og hjerneblødning", understreger direktør Inge Vestbo fra Hjerteforeningen.

Læs mere om begrænsning af salt i maden og om Saltpartnerskabet på

Kost & Ernæring
Fedtindtaget er nedsat 

– men stadig for højt, skriver Fødevaredirektoratet og giver 11 gode råd til dig der vil undgå for meget fedt..

Læs mere
Kost & Ernæring
Kvinders kostvaner 

Er den positive udvikling i danskernes kostvaner ved at gå i stå? For kød som hovedmåltid er det bemærkelsesværdigt, at den ellers støt nedadgående tendens siden 1995 synes at være vendt - i al fald for kvindernes vedkommende...

Læs mere
Kost & Ernæring
Kan man spise sig til bedre sex?  

Drop legetøjet, lav ændringer på din kostplan og spis dig til et bedre sexliv, fortæller forfatterne til en ny bog.

Læs mere
Kost & Ernæring
C-vitaminer 

Den danske natur byder på mange gratis fornøjelser, der kan hentes på en kort skovtur og nydes langt ind på efteråret.

Læs mere
Kost & Ernæring
Hjerte-karsygdomme 

Endnu en undersøgelse giver en anledning til at spise mere af de sunde grønne afgrøder, nu for hjertets skyld.

Læs mere
Kost & Ernæring
Fiberdiæt 

En daglig kost der indeholder højt koncentrat af fibre kan tilføre mere energi til kroppen....

Læs mere
Kost & Ernæring
Fiberrig kost forsinker menstruation 

Teenagepiger, der spiser fiberrig kost, kan nedsætte risikoen for at deres menstruation starter for tidligt.

Læs mere
Kost & Ernæring
Naturens eget medicinskab 

Urter er blevet brugt fra menneskets barndom som medicin, kosttilskud og krydderi.

Læs mere
Kost & Ernæring
Overfølsomhed og tilsætningsstoffer 

Overfølsomhed over for tilsætningsstoffer er ikke særlig udbredt...

Læs mere
Kost & Ernæring
Helbred: Fysisk aktivitet mod brystkræft 

En hel række af studier viser efterhånden, at fysisk aktivitet er forbundet med en mindre risiko for at udvikle brystkræft.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^