AVIVIR Baobab
Ogawa Kazumasa poster
De største tendenser til foråret 2021
Sengetæppe kvalitets volour 17 farver
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Saltindtag skal begrænses
Danskere indtager 7 til 12 gram salt om dagen, og det er alt for meget salt, skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse. Alligevel har medierne de seneste dage sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt for danskere, at sænke det daglige saltindtag. Men tvivlen er opstået, fordi medierne har formidlet en forkert udlægning af en sundhedsrapport, skriver DTU Fødevareinstituttet og fastholder, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget.
"Det er en kendsgerning, at danskerne spiser for meget salt" skriver DTU Fødevareinstituttet, og understreger, at danske forskere mener, at der er rigtig god dokumentation for at sænke saltindtagelsen til 5-6 gram om dagen.

Højt saltindhold i færdigforarbejdede varer
Derfor har de danske sundhedsmyndigheder iværksat en plan i det igangværende Saltpartnerskab, som er et partnerskab mellem bl.a. Fødevarestyrelsen, Hjerteforeningen og en række fødevareindustrier, om at sænke indholdet af salt i industrielt fremstillede fødevarer.
"En effektiv nedbringelse af saltindtagelsen kan kun ske, hvis fødevareindustrien sænker saltet i færdigforarbejdede varer, da vi får op til 80% af vores salt gennem disse produkter", siger afdelingschef Gitte Gross fra DTU Fødevareinstituttet.
Når det er vigtigt, at sænke saltindtaget, er det blandt fordi, at det er veldokumenteret, at et øget saltindtag medfører forhøjet blodtryk, som giver anledning til blodpropper i hjertet og hjerneblødning.
"Den planlagte reduktion af salt i vores mad bør derfor fortsætte, da den vil redde flere hundrede liv om året og endnu flere tilfælde af blodpropper og hjerneblødning", understreger direktør Inge Vestbo fra Hjerteforeningen.

Læs mere om begrænsning af salt i maden og om Saltpartnerskabet på

Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Kost & Ernæring
LCHF - spis dig mæt og glad

Kosttrenden LCHF - Low Carb High Fat, vinder frem. Her handler det om at skære ned på kulhydraterne og i stedet øge indtaget af fedt. Ny bog introducerer principperne sammen med 70 lækre opskrifter

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Eksklusiv bænk fra Trademark Living

Eksklusiv bænk fra Trademark Living

Sengetæppe kvalitets volour 17 farver

Sengetæppe kvalitets volour 17 farver

Opbevar dine sager<BR> i den smukkeste skænk

Opbevar dine sager
i den smukkeste skænk

Brass-dock IPad- og brevholder fra Dot Åarhus

Brass-dock IPad- og brevholder fra Dot Åarhus

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


Arkiv

^