Avocado - naturens egen vitaminpille

Avocado - naturens egen vitaminpille

Avocado - naturens egen vitaminpille 

Hvorfor tage kosttilskud, når naturen tilbyder dig det, du har brug for?

Ernæringseksperter har igennem længere tid sået tvivl om effekten af kosttilskud og vitaminpiller. Til gengæld er eksperterne enige om, at den bedste måde du kan dække dit daglige behov for vitaminer og sunde umættede fedtsyrer på ved at spise sundt og varieret. Den smagfulde Hass Avocado er et godt bud på en naturligt vitaminbombe – og den er i sæson netop nu.

En lille vitaminbombe
Hvis du vil gå vinteren i møde med velvære og energi, tilbyder avocado en smutvej, der både er fornøjelig og naturlig. Med avocadoens gode smag følger nemlig en lang række af vitaminer. Deriblandt A-vitamin, der ifølge netdoktor.dk er nødvendigt for syn og forplantningsevne, B-vitamin, der er nødvendigt for omdannelse og udnyttelse af protein og fedt, C-vitamin, der har betydning for kroppens immunforsvar, D-vitamin, der øger optagelsen af calcium og styrker knogler og tænder, E-vitamin, der beskytter kroppens celler mod nedbrydning og K-vitamin, der har betydning for blodets størkningsproces. Dertil kommer et væld af mineraler såsom magnesium, der har betydning for stofskiftet, musklerne og hjertet, kobber, der er nødvendigt for dannelse af hormoner og signalstoffer til brug i hjerne, nerver og binyrer, jern, der er afgørende for, at ilten transporteres rundt i kroppen, calcium, der giver knoglevævet styrke, og zink, der blandt meget andet er vigtigt for sårheling.

Bliver man fed af avocado?
Avocadoer har et relativt stort fedtindhold, men de indeholder også kostfibre, der øger mæthedsfølelsen, samt alle de amino- og fedtsyrer, deriblandt de vigtige Omega 3 og 6, som din krop har brug for. Avocado indeholder ingen kolesterol, og mere end halvdelen af de 21 gram fedt i en almindelig avocado på 136 gram er de gode enkeltumættede fedtsyrer.

Avocado – en frugt for guder
Avocadofrugten stammer fra Latinamerika, hvor den har været dyrket i flere tusinde år. Man mener at kunne datere frugten mere end 10.000 år tilbage, hvor den oprindelige indianske befolkning kaldte avocado for "gudernes frugt" og tilbad dens fantastiske smag og evne til at øge velvære. I dag findes der mange avocadosorter med forskellige navne, smagsvarianter og former. Den chilenske Hass avocado udmærker sig ved at have en ekstra god holdbarhed og være den eneste sort, der får et smukt violet-sort skind, når den modnes.

Kost & Ernæring
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Lidt frugt og grønt har også ret  

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Solanin i grønne kartofler  

Solanin i grønne kartofler dannes især i kartofler, som udsættes for sollys...

Læs mere
Kost & Ernæring
Sødt uden sukker 

To ernæringseksperter forklarer i et enkelt og letforståeligt sprog, hvordan du kan erstatte sukkeret uden at gå på kompromis med smagen...

Læs mere
Kost & Ernæring
Vi elsker light 

Flere foretrækker light sodavand, men selvom man slipper for de ekstra kalorier når man drikker light, er det stadig dårligt for tænderne...

Læs mere
Kost & Ernæring
Nyt lækkert og supersundt bær  

Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark...

Læs mere
Kost & Ernæring
Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Cola skader kvinders knogler 

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed, viser en amerikansk undersøgelse...

Læs mere
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^