Forstoppelse under graviditeten

Kategori: Gravid

Forstoppelse under graviditeten er helt almindeligt, men kan være super generende.

Forstoppelse under graviditeten 

Forstoppelse under graviditeten kan forebygges med kost rig på kostfibre*, motion og væske. Når kostfibre er helt nødvendige for fordøjelsen, så skyldes det at kostfibre opsuger væske i mavetarmkanalen, hvilket resulterer i et blødere tarmindhold.

Rugbrød, havregryn, müsli, grahamsbrød og andet grovbrød er kilde til de gode fibre. Også grønsager kan bidrage med fibre, og her er især kål, porrer, gulerødder, bønner, ærter og tørrede bælgfrugter super gode fiberkilder.

I frugtafdelingen finder man også fibre. Her kan især pærer, æbler, bær, blommer, figner, abrikoser, svesker og nødder, virke effektiv på fordøjelsen. Syrnede mælkeprodukter, som kærnemælk, tykmælk mv. bidrager både til god balance i bakteriefloraen i mave-tarmsystemet og er også med til at holde maven i topform. Endelig er det ekstremt vigtigt, at få rigelig væske. Drik mindst 1½-2 liter væske om dagen (mælk, vand og juice, men ikke for meget kaffe, te og cola, bl.a. på grund af indholdet af koffein).

* Den daglige anbefaling er på 20-30 g kostfibre.

NB. Kostfibre ødelægges ikke ved findeling, formaling, kogning, stegning eller frysning.


Gravid
Flere mænd kan ikke blive fædre 

Fire ud af ti mænd har så dårlig sæd, at de kan få problemer med at få børn. En tredjedel af alle danske mænd mellem 38 og 43 år lever i dag uden børn...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^