Blødgørere påvirker børns kønsudvikling

Kategori: Gravid

Blødgørere påvirker børns kønsudvikling

Blødgørere påvirker børns kønsudvikling 

Ny forskning påviser nedsat kønsudvikling hos drengebørn, hvis mødre havde højere indhold af phthalater i blodet.

Ny forskning påviser nedsat kønsudvikling hos drengebørn, hvis mødre havde højere indhold af <link _top phthalater>phthalater i blodet.

Drengebørn, hvis mødre havde et højere indhold af <link _top phthalater>phthalater i blodet under graviditeten, fødes med kønsorganer, der er mindre udviklet end gennemsnittet. Det viser en nyligt offentliggjort amerikansk undersøgelse.

Undersøgelsen bringes i tidsskriftet Environmental Health Perspectives, som udgives af den amerikansk sundhedsstyrelse, National Institute of Health. Den bekræfter dyreforsøg med rotter, som før har vist, at de vidt udbredte plastikblødgørere kan påvirke kønsudviklingen - og muligvis være en medvirkende årsag til nedsat frugtbarhed.

Foruroligende udvikling
- En fjerdedel af mødrene var udsat for så megen påvirkning, at de havde skadet deres drenge, fortæller professor Shanna Shaw fra University of Rochester i staten New York, USA, til NORDJYSKE Stiftstidende.

Shanna Shaw tilføjer, at man endnu ikke ved, om også drengenes fertilitet påvirkes. Men alene det, at man kan måle så præcis en sammenhæng, er foruroligende, udtaler hun til avisen.

Industrien skeptisk
Fra industriens side er man skeptisk overfor de nye undersøgelser. Miljøchef i Plastindustrien i Danmark Lars Blom udtaler således til Nordjyske Stiftstidende, at han finder resultaterne ejendommelige og overraskende. Han oplyser, at et amerikansk ekspertpanel The Phthalate Esters Panel under American Chemistry Council nu har nedsat en kommission, som skal kulegrave de nye forskningsresultater.

Vælg varer uden <link _top phthalater>phthalater
IMS opfordrer forbrugere, der gerne vil være forsigtige og undgå unødig risiko, til at efterspørge varer uden <link _top phthalater>phthalater:

- Hvis vi som forbrugere bliver ved med at efterspørge varer uden <link _top phthalater>phthalater, så sætter vi gang i en proces, siger miljøkonsulent i IMS Hanne Svenningensen til Nordjyske Stiftstidende.

Kilde: Miljø & Sundhed

Gravid
Gravide glemmer folinsyre 

Kvinder, der planlægger at blive gravide, bør tage et tilskud af folinsyre for at undgå at føde et barn med rygmarvsbrok eller andre neuralrørsdefekter.

Læs mere
Gravid
Beskadiget lukkemuskel 

Beskadiget lukkemuskel er en af de irriterende problemer man kan opleve i forlængelse af en fødsel...

Læs mere
Gravid
Gravid og overvægtig 

Desto mere overvægtig, desto flere kejsersnit og komplikationer for børnene, skriver Sundhedsstyrelsen..

Læs mere
Gravid
Graviditet og spiseforstyrrelse 

Et stigende antal kvinder med spiseforstyrrelser får børn, en del dem med hjælp fra fertilitetsklinikker. Mange af kvinderne håber at et barn kan kurere deres lidelse...

Læs mere
Gravid
Graviditetskvalme 

Mange gravide kvinder døjer med graviditetskvalme.

Læs mere
Gravid
Hvor meget tager man på under graviditeten? 

En vægtøgning på 10-12 kilo regnes for normal. Her er vægtøgningen delt op i tremestre.

Læs mere
Gravid
Kost og graviditet 

Ernæringsrådet har undersøgt, om der er behov for ændringer af de officielle råd omkring kostråd til gravide, som gives i dag og finder, at flere områder trænger til justering...

Læs mere
Gravid
Amning styrker børns intelligens 

Særlig fedtsyre i modermælken er muligvis årsagen til amningens gavnlige indvirkning på intelligensen..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^