Lamper fra Bloomingville
Parfume - ‘Le parfume solide’
Christina Jewelry & Watches
Indret med 60’er-æstetik
Kategori: Sundhed

Sul på sidebenene, love handles, dansehåndtag, muffin top, bilringe – kært barn har mange navne, og når fedtet først har sat sig i taljen, så kræver det vilje og vedholdenhed at slippe af med det igen.

Til kamp mod dellerne
Redaktionen

Er det blevet en udfordring at få knappet de bukser, du ellers har passet i årevis? Snærer de i taljen, så dellerne buler ud over linningen?

Deller er dejlige, men bliver de for store, er det både irriterende og usundt. Og når fedtet først har sat sig, så kræver det vilje og vedholdenhed at komme af med det igen. En gang sidebøjninger morgen og aften er sjældent nok til at mindske fedtdepoterne, der skal trænes regelmæssigt med serier af udvalgte øvelser, der effektivt strammer op.

Og så er der brug for nogle permanente livsstilsændringer, som øger kroppens forbrænding, og kostændringer, der sørger for, at du er mæt dagen igennem, har et stabilt blodsukker og får de vitaminer, mineraler, proteiner, fedt og fibre, som kroppen har brug for, for at fungere optimalt.

Få flot, smal talje gennem kost og livsstil

 • Sådan øger du kroppens fedtforbrænding

  Da kroppen brænder indtaget af kulhydrater af først inden den tærer på fedtet, skal indtaget af kulhydrater være så lavt, at kroppen når til også at afbrænde fedt, inden du igen indtager en ny portion kulhydrater. De fleste mennesker har held til at øge fedtforbrændingen ved at skrue ned for ingredienser, der indeholder store mængder kulhydrater, mens andre vælger en livsstil, hvor kulhydratrig kost konsekvent erstattes med en federe kost.
 • Kend din kost

  Sæt dig grundigt ind i råvarernes indhold af næringsstoffer. Det er både spændende viden, og så får du samtidig en en klar fornemmelse af de enkelte ingrediensers fordelingen af fedt, kulhydrater, proteiner, vitaminer og mineraler. På sigt kan det betyde, at du automatisk går efter de mere kulhydratfattige og sunde ingredienser.
 • Kan du lave god mad med flere sunde råvarer?

  Udfordr dig selv til at finde velsmagende retter, hvor ingredienserne har en fornuftig fordeling af næringsstoffer. Lad dig inspirere af nye opskrifter med sæsonens frugt og grøntsager, og overvej også hvorvidt du kan erstatte ingredienser i din yndlingsret med sundere alternativer.

  Ved at spise flere forskellige råvarer, får du flere forskellige næringsstoffer, som samlet bidrager til den mængde af næringsstoffer din krop har brug for, for at fungere optimalt.
 • Øvelser med særlig fokus på talje og mave

  Herunder finder du fem øvelser, der særligt tager fat på og opstrammer fedtdepoterne omkring mave og talje. Udfør øvelserne foran et spejl, så du kan holde øje med om du udfører dem korrekt. Øv dig i øvelserne, tag dig god tid, mærk efter, og stop, hvis du fx oplever smerter i ryggen. Gentag øvelserne i det omfang du kan, og udfordr med tiden dig selv til at tage et par stykker mere.

  Overvej også hvornår på dagen du skal gennemføre dit træningsprogram. Ifølge forskere fra Københavns Universitet, så viser undersøgelser, at motion om morgenen giver et forhøjet stofskifterespons i muskelcellerne, mens motion sent på dagen øger kroppens forbrænding over længere tid.
 1. Sideplanke: Læg dig på siden med strakte ben. Hvil på underarmen. Løft hoften fra underlaget, stræk kroppen og ræk din anden arm mod loftet. Hold stillingen så længe du kan. Gentag øvelsen. Skift side.

 2. Sidebro: Lig på siden med hoved hvilende i hånden. Bøj det ene ben og placer foden i gulvet foran det strakte ben. Løft det strakte ben, så det svæver over gulvet. Hold løftet. Sænk benet og så det hviler på gulvet. Pres siden af foden på det strakte ben og løft lår og hofte, så der dannes en bro. Gentag øvelsen. Skift side.

 3. Planke: Læg på maven og sæt træerne i gulvet. Kom op på albue og underarm. Spænd godt op i mavemusklerne, og løft kroppen op så du står som en planke fra hoved til ankler. Bliv i stillingen, så længe du kan. Gentag øvelsen. Når du har fået lidt rutine i øvelsen kan den varieres ved skiftevis at løfte benene fra gulvet.

 4. Cykel crunch: Læg dig på ryggen med knæene bøjet og fødderne fladt på gulvet. Placer dine hænder ved dine ører. Stræk dit højre ben, og hold det svævende lige over gulvet. Bøj dit venstre ben, så foden svæver over gulvet. Løft skulderbladene op fra gulvet, og drej din overkrop, så din højre albue sigter mod venstre knæ. Skift side, så du i samme bevægelse strækker venstre ben ud, mens du bøjer højre ben, drejer overkroppen mod højre, så din venstre albue sigter mod højre knæ.
  Fortsæt øvelsen, så længe du orker, og husk at stoppe, hvis du mærker smerter eller ubehag i ryggen.

 5. Liggende benløft: Lig på siden med hoved hvilende i hånden og strakte ben. Løft øverste strakte ben let bagud. Spænd musklerne i bagdelen. Løft og sænk benet til du mærker, hvordan musklerne i bagdelen spændes. Gentag øvelsen. Skift side.
Sundhed
Forskere: Så meget forlænger Omega 3 fedtsyrer livet

Niveauet af omega-3 fedtsyrer i blodet kan forudsige, hvor længe vi lever. Det skriver forskere fra Hospital del Mar Medical Research Institute, som, i samarbejde med institutter og universiteter i USA og Canada, gennem 11 år, har fulgt og observeret en forsøgsgruppe på 2.240 mennesker.

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,...

Læs mere
Sundhed
Migræne ligger i toppen på WHO´s liste over de mest belastende sygdomme

Hyppige anfald af hovedpine kan have alvorlige konsekvenser for livskvaliteten. Det ved alle, der ofte har hovedpine, og det bekræftes af WHO´s liste over de mest belastende sygdomme, hvor hovedpine, især migræne, er placeret helt i toppen.

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
Et cayenne kick til fedtforbrændingen

På varme dage skal der drikkes vand i rigelige mængder. Vandet kan smages til med citron, lime og mynte, og evt. lidt cayennepeber, hvis man vil give fedtforbrændingen et kick.

Læs mere
Sundhed
Smertestillende medicin kan forårsage hovedpine og afhængighed

De fleste af os tyr til smertestillende håndkøbsmedicin, for at lindre en hovedpine. Men har man hyppige, tilbagevendende anfald af hovedpine, så er håndkøbsmedicin ikke løsningen.

Læs mere
Sundhed
Grænseløst.dk - Nyt onlineforum til unge om seksuelle grænser

Hvordan mærker jeg mine seksuelle grænser, hvordan kan jeg sige fra når noget føles ubehageligt, og hvordan passer jeg på mig selv, når jeg udforsker min seksualitet? For langt de fleste unge, er det normalt at eksperimentere med sine seksuelle grænser, men det er ikke altid tydeligt hvornår grænsen...

Læs mere
Sundhed
Forbruget af tobaks- og nikotinprodukter stiger blandt børn og unge

E-cigaretter, IQOS, snus og nikotinposer. Andelen af unge, der dagligt eller lejlighedsvist bruger mindst ét tobaks- eller nikotinprodukt, er steget siden sidste år. Ifølge opgørelse fra Statens Institut for Folkesundhed bruger mere end hver fjerde unge nu mindst ét tobaks- eller nikotinprodukt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en solcreme blive for gammel?

Ja, en solcreme kan blive for gammel og dermed miste sin solbeskyttende virkning.

Ifølge Forbrugerrådet har en uåbnet solcreme generelt en holdbarhed på 2 til 3 år, mens en åbnet solcreme typisk holder 12 måneder efter åbning. Men holdbarheden og den solbeskyttende virkning forudsætter blandt...

Læs mere
Sommer
Sådan undgår du dehydrering

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bloomingville<BR> - Smuk, nordisk indretningsstil

Bloomingville
- Smuk, nordisk indretningsstil

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Lamper fra Bloomingville

Lamper fra Bloomingville

Udendørs sofaer og loungesæt

Udendørs sofaer og loungesæt

Nye Bøger
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
20.08.2021

Hvorfor tøver mænd med at tage kolesterolsænkende medicin?

Hjerteforeningen.dk

Piller? Nej tak.

Sådan lyder svaret fra 30-50 % af alle mænd med hjerte-kar-sygdom, når de skal tage deres anbefalede medicin. Nu er det blevet undersøgt, hvorfor mændene siger nej tak eller tøver.

Læs mere


03.07.2021

Måltidskasser hitter under coronakrisen

Finans.dk

Aarstiderne lever måltidskasser til hele landet, og her under coronakrisen er de grønne kasser for alvor blevet populære blandt danskerne. Læs mere


02.07.2021

Danskerne har fået mere tillid til vaccinerne mod COVID-19

Lægemiddelstyrelsen.dk

Siden foråret er danskernes tillid til COVID-19-vaccinerne steget. Samtidig oplever tre ud af fire at have tilstrækkelig information om vaccinerne – bare ikke når det drejer sig om vaccinernes bivirkninger. Det viser Lægemiddelstyrelsens befolkningsundersøgelse, der tager pulsen på viden om... Læs mere


02.07.2021

Kvinfo: Ja, du må godt bade nøgen

Kvinfo.dk

Tildækket, topløs eller nøgen? Uanset køn bestemmer du selv, hvor meget krop du vil vise på stranden. Læs mere


01.07.2021

Ældres lugtesans svækkes - men ikke når det gælder duften af hindbær og vanilje

KU - Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab

Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt svagere evne til at lugte – det kommer meget an på, hvad det er for en slags duft. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet ... Læs mere


01.07.2021

Forhandlere af bambusplast bliver anmeldt til Fødevarestyrelsen

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Flere undersøgelser viser, at der kan være risiko for afgivelse af uønskede stoffer fra bambusplast, som typisk er en blanding af bambus og melamin. Kopper, tallerkener og anden service af bambusplast er derfor ulovligt. Men salget fortsætter alligevel ... Læs mere


Arkiv

^