Ferm Living Loungestol Desert
Lanterne fra Canett Furniture
Instruktørstol By LaForma
Fletstol fra Rivièra Maison
Kategori: Sundhed

Sul på sidebenene, love handles, dansehåndtag, muffin top, bilringe – kært barn har mange navne, og når fedtet først har sat sig i taljen, så kræver det vilje og vedholdenhed at slippe af med det igen.

Til kamp mod dellerne
Redaktionen

Er det blevet en udfordring at få knappet de bukser, du ellers har passet i årevis? Snærer de i taljen, så dellerne buler ud over linningen?

Deller er dejlige, men bliver de for store, er det både irriterende og usundt. Og når fedtet først har sat sig, så kræver det vilje og vedholdenhed at komme af med det igen. En gang sidebøjninger morgen og aften er sjældent nok til at mindske fedtdepoterne, der skal trænes regelmæssigt med serier af udvalgte øvelser, der effektivt strammer op.

Og så er der brug for nogle permanente livsstilsændringer, som øger kroppens forbrænding, og kostændringer, der sørger for, at du er mæt dagen igennem, har et stabilt blodsukker og får de vitaminer, mineraler, proteiner, fedt og fibre, som kroppen har brug for, for at fungere optimalt.

Få flot, smal talje gennem kost og livsstil

 • Sådan øger du kroppens fedtforbrænding

  Da kroppen brænder indtaget af kulhydrater af først inden den tærer på fedtet, skal indtaget af kulhydrater være så lavt, at kroppen når til også at afbrænde fedt, inden du igen indtager en ny portion kulhydrater. De fleste mennesker har held til at øge fedtforbrændingen ved at skrue ned for ingredienser, der indeholder store mængder kulhydrater, mens andre vælger en livsstil, hvor kulhydratrig kost konsekvent erstattes med en federe kost.
 • Kend din kost

  Sæt dig grundigt ind i råvarernes indhold af næringsstoffer. Det er både spændende viden, og så får du samtidig en en klar fornemmelse af de enkelte ingrediensers fordelingen af fedt, kulhydrater, proteiner, vitaminer og mineraler. På sigt kan det betyde, at du automatisk går efter de mere kulhydratfattige og sunde ingredienser.
 • Kan du lave god mad med flere sunde råvarer?

  Udfordr dig selv til at finde velsmagende retter, hvor ingredienserne har en fornuftig fordeling af næringsstoffer. Lad dig inspirere af nye opskrifter med sæsonens frugt og grøntsager, og overvej også hvorvidt du kan erstatte ingredienser i din yndlingsret med sundere alternativer.

  Ved at spise flere forskellige råvarer, får du flere forskellige næringsstoffer, som samlet bidrager til den mængde af næringsstoffer din krop har brug for, for at fungere optimalt.
 • Øvelser med særlig fokus på talje og mave

  Herunder finder du fem øvelser, der særligt tager fat på og opstrammer fedtdepoterne omkring mave og talje. Udfør øvelserne foran et spejl, så du kan holde øje med om du udfører dem korrekt. Øv dig i øvelserne, tag dig god tid, mærk efter, og stop, hvis du fx oplever smerter i ryggen. Gentag øvelserne i det omfang du kan, og udfordr med tiden dig selv til at tage et par stykker mere.

  Overvej også hvornår på dagen du skal gennemføre dit træningsprogram. Ifølge forskere fra Københavns Universitet, så viser undersøgelser, at motion om morgenen giver et forhøjet stofskifterespons i muskelcellerne, mens motion sent på dagen øger kroppens forbrænding over længere tid.
 1. Sideplanke: Læg dig på siden med strakte ben. Hvil på underarmen. Løft hoften fra underlaget, stræk kroppen og ræk din anden arm mod loftet. Hold stillingen så længe du kan. Gentag øvelsen. Skift side.

 2. Sidebro: Lig på siden med hoved hvilende i hånden. Bøj det ene ben og placer foden i gulvet foran det strakte ben. Løft det strakte ben, så det svæver over gulvet. Hold løftet. Sænk benet og så det hviler på gulvet. Pres siden af foden på det strakte ben og løft lår og hofte, så der dannes en bro. Gentag øvelsen. Skift side.

 3. Planke: Læg på maven og sæt træerne i gulvet. Kom op på albue og underarm. Spænd godt op i mavemusklerne, og løft kroppen op så du står som en planke fra hoved til ankler. Bliv i stillingen, så længe du kan. Gentag øvelsen. Når du har fået lidt rutine i øvelsen kan den varieres ved skiftevis at løfte benene fra gulvet.

 4. Cykel crunch: Læg dig på ryggen med knæene bøjet og fødderne fladt på gulvet. Placer dine hænder ved dine ører. Stræk dit højre ben, og hold det svævende lige over gulvet. Bøj dit venstre ben, så foden svæver over gulvet. Løft skulderbladene op fra gulvet, og drej din overkrop, så din højre albue sigter mod venstre knæ. Skift side, så du i samme bevægelse strækker venstre ben ud, mens du bøjer højre ben, drejer overkroppen mod højre, så din venstre albue sigter mod højre knæ.
  Fortsæt øvelsen, så længe du orker, og husk at stoppe, hvis du mærker smerter eller ubehag i ryggen.

 5. Liggende benløft: Lig på siden med hoved hvilende i hånden og strakte ben. Løft øverste strakte ben let bagud. Spænd musklerne i bagdelen. Løft og sænk benet til du mærker, hvordan musklerne i bagdelen spændes. Gentag øvelsen. Skift side.
Sommer
Sådan undgår du dehydrering

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn?

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Viden om hvidløg og sundhed

Udover at tilføje en delikat løgsmag til maden, og være en fremragende kilde til vitamin B6, vitamin C og mineraler, så har hvidløg gennem tiden været kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I Mellemøsten og den østlige del af Asien har hvidløg ifølge historikere, været anvendt til behandling...

Læs mere
Sundhed
Konsekvenserne af corona: Flere bliver ramt af angst og depression

Endnu en skyggeside af den lange nedlukning af samfundet viser sig nu. I de første fem måneder af 2021 har 25 pct. flere end i samme periode sidste år gjort brug af deres sundhedsforsikring, fordi de er ramt af angst eller depression. Det viser helt nye tal fra Topdanmark.

Læs mere
Sundhed
I topform på bare fødder

Indimellem kan man glemme, hvor vigtigt det er at passe på fødderne. Ofte er det først, når fødderne gør ondt, at man bliver opmærksom på, hvor vigtige de er – for det er jo dem, der bærer os gennem hverdagen. Heldigvis er der meget man selv kan gøre, for at forebygge problemer med fødderne og få...

Læs mere
Sundhed
Fem myter om modermærkekræft

Ligesom i så mange andre sammenhænge, så florerer der flere myter om modermærkekræft. For at sikre, at mænd og kvinder ikke overser vigtige tegn på denne form for hudkræft, er det vigtigt at alle har styr på, hvad der er fup og hvad der er fakta.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Unge har solariedebut med mor

En ny undersøgelse viser, at 31 pct. af danske unge, der har prøvet at gå i solarium, havde deres debut med mor. Mange solariebrugere er måske ikke klar over den risiko, de løber, men solariebrug er kræftfremkaldende. Og jo yngre man er, desto farligere er det. Læs mere om 5 udbredte myter om...

Læs mere
Sundhed
Kræftens Bekæmpelse: Danske unge har europarekord i druk

Mere end fire ud af ti forældre til 15-17-årige, der drikker alkohol, er bekymrede for deres børns alkoholindtag. Det viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Forældrenes bekymring er ikke uden grund. Danske unge har forsat europarekord i druk. Initiativet 'Drukfri Ungdom' mener, at en...

Læs mere
Sundhed
Apotekeren: Slip af med nikotintyggegummiet

Nikotinprodukter som tyggegummi, plaster eller spray er en god hjælp for dem, der gerne vil stoppe med at ryge. Men det er ikke alle, der følger anbefalingen og får trappet ud. Nogle bliver hængende i forbruget af nikotinprodukter længe efter den anbefalede nedtrapningsperiode på mellem 3 og 6...

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Økologisk udendørs maling

Økologisk udendørs maling

En spirituel vejleder og clairvoyance<BR>kan være noget for alle

En spirituel vejleder og clairvoyance
kan være noget for alle

Lang måtte til terrassen

Lang måtte til terrassen

Smykker

Smykker

Nye Bøger
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
05.05.2021

Nye råd til vegetarer, der spiser æg og mejeriprodukter

Altomkost.dk

Fødevarestyrelsen: Sådan får du de proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, du har brug for ... Læs mere


04.05.2021

Nye råd til dig over 65 år: Fokusér på de proteinrige fødevarer og skru ned for det søde, salte og fede

Altomkost.dk

Bælgfrugter, fisk, kød, æg, nødder og mejeriprodukter. Sådan lyder menuen i nye supplerende kostråd til dig der er over 65 år.... Læs mere


22.04.2021

Brasiliansk variant af coronavirus kan muligvis være i stand til at undvige immunitet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Et nyt studie med Københavns Universitet indikerer, at varianten af coronavirus med navnet P.1, der opstod i Brasilien, kan udgøre en større trussel end hidtil antaget. Forskerne konkluderer, at det er sandsynligt, at P.1 er mere smitsom end andre varianter af SARS-Cov2 og at den måske kan undvige... Læs mere


21.04.2021

Modgang i barndommen følger med ind i voksenlivet

Statens Institut for Folkesundhed

En barndom præget af konflikter i hjemmet eller alvorlige økonomiske problemer sætter dybe fysiske, psykiske og sociale spor langt ind i tilværelsen som voksen. Det viser et nyt studie. Læs mere


08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


Arkiv

^