Lerpotter Bergs Potter
Vægmaling<BR> - Økologisk & allergimærket
Te-sæt med infuser og honningpind
Hübsch krus
Kategori: Sundhed

Sul på sidebenene, love handles, dansehåndtag, muffin top, bilringe – kært barn har mange navne, og når fedtet først har sat sig i taljen, så kræver det vilje og vedholdenhed at slippe af med det igen.

Til kamp mod dellerne
Redaktionen

Er det blevet en udfordring at få knappet de bukser, du ellers har passet i årevis? Snærer de i taljen, så dellerne buler ud over linningen?

Deller er dejlige, men bliver de for store, er det både irriterende og usundt. Og når fedtet først har sat sig, så kræver det vilje og vedholdenhed at komme af med det igen. En gang sidebøjninger morgen og aften er sjældent nok til at mindske fedtdepoterne, der skal trænes regelmæssigt med serier af udvalgte øvelser, der effektivt strammer op.

Og så er der brug for nogle permanente livsstilsændringer, som øger kroppens forbrænding, og kostændringer, der sørger for, at du er mæt dagen igennem, har et stabilt blodsukker og får de vitaminer, mineraler, proteiner, fedt og fibre, som kroppen har brug for, for at fungere optimalt.

Få flot, smal talje gennem kost og livsstil

 • Sådan øger du kroppens fedtforbrænding

  Da kroppen brænder indtaget af kulhydrater af først inden den tærer på fedtet, skal indtaget af kulhydrater være så lavt, at kroppen når til også at afbrænde fedt, inden du igen indtager en ny portion kulhydrater. De fleste mennesker har held til at øge fedtforbrændingen ved at skrue ned for ingredienser, der indeholder store mængder kulhydrater, mens andre vælger en livsstil, hvor kulhydratrig kost konsekvent erstattes med en federe kost.
 • Kend din kost

  Sæt dig grundigt ind i råvarernes indhold af næringsstoffer. Det er både spændende viden, og så får du samtidig en en klar fornemmelse af de enkelte ingrediensers fordelingen af fedt, kulhydrater, proteiner, vitaminer og mineraler. På sigt kan det betyde, at du automatisk går efter de mere kulhydratfattige og sunde ingredienser.
 • Kan du lave god mad med flere sunde råvarer?

  Udfordr dig selv til at finde velsmagende retter, hvor ingredienserne har en fornuftig fordeling af næringsstoffer. Lad dig inspirere af nye opskrifter med sæsonens frugt og grøntsager, og overvej også hvorvidt du kan erstatte ingredienser i din yndlingsret med sundere alternativer.

  Ved at spise flere forskellige råvarer, får du flere forskellige næringsstoffer, som samlet bidrager til den mængde af næringsstoffer din krop har brug for, for at fungere optimalt.
 • Øvelser med særlig fokus på talje og mave

  Herunder finder du fem øvelser, der særligt tager fat på og opstrammer fedtdepoterne omkring mave og talje. Udfør øvelserne foran et spejl, så du kan holde øje med om du udfører dem korrekt. Øv dig i øvelserne, tag dig god tid, mærk efter, og stop, hvis du fx oplever smerter i ryggen. Gentag øvelserne i det omfang du kan, og udfordr med tiden dig selv til at tage et par stykker mere.

  Overvej også hvornår på dagen du skal gennemføre dit træningsprogram. Ifølge forskere fra Københavns Universitet, så viser undersøgelser, at motion om morgenen giver et forhøjet stofskifterespons i muskelcellerne, mens motion sent på dagen øger kroppens forbrænding over længere tid.
 1. Sideplanke: Læg dig på siden med strakte ben. Hvil på underarmen. Løft hoften fra underlaget, stræk kroppen og ræk din anden arm mod loftet. Hold stillingen så længe du kan. Gentag øvelsen. Skift side.

 2. Sidebro: Lig på siden med hoved hvilende i hånden. Bøj det ene ben og placer foden i gulvet foran det strakte ben. Løft det strakte ben, så det svæver over gulvet. Hold løftet. Sænk benet og så det hviler på gulvet. Pres siden af foden på det strakte ben og løft lår og hofte, så der dannes en bro. Gentag øvelsen. Skift side.

 3. Planke: Læg på maven og sæt træerne i gulvet. Kom op på albue og underarm. Spænd godt op i mavemusklerne, og løft kroppen op så du står som en planke fra hoved til ankler. Bliv i stillingen, så længe du kan. Gentag øvelsen. Når du har fået lidt rutine i øvelsen kan den varieres ved skiftevis at løfte benene fra gulvet.

 4. Cykel crunch: Læg dig på ryggen med knæene bøjet og fødderne fladt på gulvet. Placer dine hænder ved dine ører. Stræk dit højre ben, og hold det svævende lige over gulvet. Bøj dit venstre ben, så foden svæver over gulvet. Løft skulderbladene op fra gulvet, og drej din overkrop, så din højre albue sigter mod venstre knæ. Skift side, så du i samme bevægelse strækker venstre ben ud, mens du bøjer højre ben, drejer overkroppen mod højre, så din venstre albue sigter mod højre knæ.
  Fortsæt øvelsen, så længe du orker, og husk at stoppe, hvis du mærker smerter eller ubehag i ryggen.

 5. Liggende benløft: Lig på siden med hoved hvilende i hånden og strakte ben. Løft øverste strakte ben let bagud. Spænd musklerne i bagdelen. Løft og sænk benet til du mærker, hvordan musklerne i bagdelen spændes. Gentag øvelsen. Skift side.
Skønhed & Pleje
15 føde- og drikkevarer der misfarver tænderne

Et smukt tandsæt har altid været efterstræbt og til alle tider været et tegn på sundhed, vitalitet og styrke. I den moderne verden signalerer sunde, hvide tænder ligeledes både den sunde livsstil, selvtillid og overskud, og det er derfor ikke så underligt, at der hvert år er tusindvis af danskere,...

Læs mere
Sundhed
Fem myter om modermærkekræft

Ligesom i så mange andre sammenhænge, så florerer der flere myter om modermærkekræft. For at sikre, at mænd og kvinder ikke overser vigtige tegn på denne form for hudkræft, er det vigtigt at alle har styr på, hvad der er fup og hvad der er fakta.

Læs mere
Sundhed
Kræftens Bekæmpelse: Tjek dine modermærker - 5 farlige forandringer

Danmark har en af verdens højeste forekomster af modermærkekræft, og hver uge dør fem personer af sygdommen. Men modermærkekræft, der opdages i tide, kan helbredes. Med kampagnen ’Tjek Mærkerne’ sætter Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden og Dansk Dermatologisk Selskab fokus på, hvordan vi tjekker vores...

Læs mere
Sundhed
Hver fjerde ung med handicap eller diagnose står uden for uddannelsessystemet

På bare ti år er der sket næsten en tredobling i antallet af børn med angst eller depression, og antallet af børn og unge med ADHD er steget fra 7.186 til 25.029. Psykiatriens fokus på udredning af børn og unges psykiske lidelser er forudsætningen for behandling, men skal også sikre at børn og unge...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Forår
15 råd mod pollenallergi

Foråret er en dejlig tid, men også en udfordring for de mange pollenallergikere. Her i april blomstrer el og hassel, og varsler begyndelsen på pollensæsonen med løbende næser, irriterede øjne og nys.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre for at forebygge...

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,...

Læs mere
Sundhed
Bliv bedre til at sige nej

Det er dejligt at være kendt som et imødekommende og hjælpsomt menneske, men det tærer på kræfterne, når omgivelserne har vænnet sig til og forventer, at man altid stiller tjenstvilligt op og altid står klar med støtte, opmuntring og hjælp, når der er brug for det.

Læs mere
Forår
Sommertid 2021 - Skal uret stilles frem eller tilbage?

Natten mellem lørdag 27. marts og søndag 28. marts 2021 går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange...

Læs mere
Sundhed
Hver dansker køber i snit 35 kg søde sager om året

Slik, kage, is, desserter, chokolade. Det er en underdrivelse at sige, at danskere er glade for søde sager. Ifølge en opgørelse fra DTU, så indtager Danmark, med hele 35 kg søde sager pr. dansker om året, den globale førsteplads for slikindkøb.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Engelsk porcelæn Roy Kirkham

Engelsk porcelæn Roy Kirkham

by Room krus

by Room krus

Tekop - stentøj fra Serax

Tekop - stentøj fra Serax

Rivièra Maison tekrus

Rivièra Maison tekrus

Nye Bøger
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


Arkiv

^