Svær ledegigt kan afhjælpes

Kategori: Sundhed

Svær ledegigt kan afhjælpes 

To års lammelse og smertehelvede næsten overvundet, siger 41-årig telefonarbejder under fortsat behandling.

ANNONCE

To års lammelse og smertehelvede næsten overvundet, siger 41-årig telefonarbejder under fortsat behandling.
Næsten to års konstant og smertefuldt sengeleje ude af stand til at bevæge hverken arme eller ben som følge af ledegigt var den grumme skæbne for den nu kun 41-årige telefonarbejder Tommy Nielsen, Frerslev fem kilometer uden for Haslev. Men hans triste lod blev ikke endegyldig. Et naturprodukt kombineret med intens genoptræning bevirkede, at han i dag er på vej til at genvinde førligheden og dermed den normale livskvalitet.
Tommy Nielsen fik allerede som teenager et alvorligt forvarsel, da han måtte indlægges med vand i knæene og fik konstateret ledegigt/betændelse, men to års behandlinger fik i 1989 tilsyneladende bugt med lidelsen. Han kunne leve et normalt liv lige til 2000, da smerterne pludselig kom igen. Leddegigten var blusset op.

Katastrofalt sygehus-ophold

-Det var indledningen til et par års mareridt, siger Tommy Nielsen og erindrer et langsommeligt behandlingsforløb:
-Jeg blev kastet rundt mellem de regionale sygehuse. To ophold på Ringsted Sygehus hjalp ikke, og ved en efterfølgende indlæggelse på Køge Sygehus´ rheumatologiske afdeling blev der ordineret fysioterapeutiske behandlinger i hjemmet, men kommunen rådede ikke over udkørende fysioterapeuter. I stedet fik jeg garanti for fortsat genoptræning via hjemmehjælpen, hvis jeg lod mig indlægge i to uger på Haslev Sygehus.
-Men det ophold blev katastrofalt, fortæller han. Da jeg blev indlagt, kunne jeg både ryge og drikke ved egen hjælp, men ved hjemkomsten i begyndelsen af 2000 kunne jeg ikke bevæge arme og ben. Hver nok så lille bevægelse medførte et inferno af ledsmerter i fingre, albuer, skuldre, knæ- og fodled. Derfor var jeg faktisk lam og levede af smertestillende piller. Jeg har været oppe på 98 piller ugentligt.
Ved en omlægning af den kommunale hjemmehjælp blev der endelig arrangeret fysioterapeutiske behandlinger og genoptræning i hjemmet, hvor Tommy Nielsen i sin seng møjsommeligt lå og trænede i blot at løfte arme og ben.

Redningen
Men den afgørende bedring indtraf i 2002, da han læste en annonce om naturproduktet Vita Biosa og dets helbredende virkning på blandt andet ledegigt. Dette produkt bliver i øvrigt ofte anbefalet af radiolægen Carsten Vagn Hansen i sine udsendelser tirsdag formiddag.
-Efter at have drukket midlet i tre-fire måneder forsvandt al uro i benene, og smerterne begyndte at fortage sig. Min tilstand blev stadigt bedre, og kombineret med hjemmehjælpens genoptræning fik Vita Biosa mig på benene i begyndelsen af 2003. Nu står jeg op hver morgen og kan med Terslev hjemmehjælp´s assistance gå fra seng til kørestol. De smertestillende piller er lagt på hylden, mens jeg træner i at gå med armkrykker. Bedringen er så markant, at jeg er begyndt at nære forhåbninger om, at den vil fortsætte, til jeg kan gå normalt igen.
Tommy Nielsen drikker to doser Vita Biosa dagligt og supplerer med en dosis koralalge-kalk. Han bemærker, at produkterne er både effektive og bedre end al den stærke medicin, som enten ikke har hjulpet eller har været skadelig for kroppen.
-Vita Biosa er simpelthen et mirakel for mig, slutter han.

Ældgammelt lægemiddel

Men midlet er ikke en mystisk mirakelmikstur. Det er et mælkesyre-produkt med en lav pH-værdi på ca. 3,5, som hæmmer skadelige og sygdomsfremkaldende bakterier i at udvikle sig i maven og til gengæld fremmer væksten af gavnlige mælkesyre-bakterier i tarmen og opbygger et stærkt immunforsvar. På samme måde forstærker Vita Biosa de positive cellers vækstbetingelser i et gigtangrebet led og svækker de negative celler i en slags evindelig borgerkrig.
Bag såvel dette middel som koralalge-kalk og mineralrigt tangmel står den økologiske landmand Erik Nielsen fra Frederiksværk. Han har hjembragt metoden og opskrifterne fra talrige besøg og videnskabelige konferencer i Sydøstasien, hvor de er ældgamle traditioner, og har videreudviklet produkterne til danske forhold.
Vita Biosa er med andre ord deltager i det klassiske opgør mellem det gode og det onde ved at hindre betændelseslignende tilstande, forstoppelse og giftdannelse. Fordi vort immunsystem er tæt forbundet med tarmfloraen, er der også gunstige påvirkninger mod gigt, migræne, astma, generelle luftvejs-sygdomme, visse eksemer og mange andre lidelser. Og som en sidegevinst opnår mange brugere et vægttab, fordi deres maver fungerer normalt igen.

Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder 

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Sundhed
Institut For Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet: Fakta om intermittent fasting  

Lad være med at spise noget i 16 eller 18 af døgnets timer, eller lad være med at spise noget to dage om ugen. Det er et par eksempler på periodisk faste, som mange overvejer for at opnå vægttabhopper på for at få vægten ned. Ideen er, at kroppen begynder at tære på fedtdepoterne, når den ikke får…

Læs mere
Sundhed
Gå julen i møde med godt humør - og uden maveproblemer 

På intet tidspunkt af året er der brug for overskud, som der er i julen. Derfor handler det, mere end noget andet, om at sørge for at være klar og i topform, så man kan klare skærmydslerne med et smil.  

Men det gode humør kan hurtigt blive ødelagt, hvis den fede julemad har ført til forstoppelse.…

Læs mere
Sundhed
Har du øget risiko for at paradentose? 

Selvom man altid har passet godt på sine tænder, så kan der med alderen opstå tandproblemer, der kræver en ekstra indsats. Det gælder især for mennesker med diabetes, osteoporose, ligesom mennesker med forældre, der har paradentose, selv har øget risiko for at udvikle paradentose. 

Læs mere
Sundhed
Epigenetik: Du har selv indflydelse på din levealder 

Når vi tænker på alderdommen, så er det rart at vide, at vi med stor sandsynlighed har udsigt til en lang seniortilværelse. Gennem de sidste 100 år er den gennemsnitlige levetid i Danmark steget fra 50 år i begyndelsen af 1900-tallet til 82 år i dag, og den tendens synes at fortsætte. For de fleste…

Læs mere
Sundhed
Cyberkondri: Min læge tager fejl! Jeg ved, at jeg fejler noget alvorligt! 

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt oplevet, hvordan fx et galoperende hjerte, pludselig åndenød, svimmelhed eller smerter i brystet, kan udløse en flygtig bekymring. Hos de fleste forsvinder panikken, når ubehaget aftager, eller til en læge konstaterer, at der ikke er fare på færde. Men…

Læs mere
Sundhed
Bliv klog på citronen: 13 fakta om citroner og sundhed  

Med sin syrlige, sødmefulde smag, og karakteristiske, skarpe aroma er citronen en alsidig frugt. I køkkenet tilføjer den umami til syltede og fermenteret grøntsager, velsmag i fiskeretter, salater og desserter, og lovprises samtidig for sine sunde, ernæringsmæssige egenskaber.

Også indenfor…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Forbindelsen mellem fruktose og overvægt 

Ernæringseksperter har længe vist, at der er sammenhæng mellem overvægt og en kost rig på fedt og sukker. Men hvorvidt overvægt primært skyldes overdrevet kalorieindtag, kulhydrater eller fedt - eller måske noget helt tredje, har man ikke kunne konkludere endeligt på baggrund af hidtidig forskning.…

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens? 

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Sundhed
Sådan du bakker op om World Mental Health Day og afstigmatiseringen af psykisk sygdom 

I Danmark udfordres mere end 700.000 voksne hvert år af psykisk sygdom blandt andet angst og depression. Men også den unge generation af danskere er hårdt ramt, for i modsætning til livsstilssygdomme, som primært rammer voksne, så er antallet af børn og unge med psykiske udfordringer, stigende. I…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^