Slap af – ta’ cyklen til arbejde

Kategori: Sundhed

Foto: Marie Hald

Slap af – ta’ cyklen til arbejde 

Cykling er motion, transport og afkobling i ét. Det forebygger stress, giver overskud til dagens opgaver og er, ifølge danske videnskabelige studier, ligeså effektivt træning, som den du får i et træningscenter. Og ved at tilmelde dig kampagnen 'Vi cykler på arbejde 2018', som afvikles i maj, kan du endda vinde rejser og cykler!

Er du i et fast forhold med din cykel – eller er kærligheden lidt rusten?

Cyklistforbundet gør klar til foråret og inviterer kolleger og virksomheder til at dyste om flotte præmier i maj-kampagnen 'Vi cykler til arbejde'. Her opfordres alle til at finde en håndfuld kollegaer med lyst til at cykle, og sammen deltage i Danmarks sjoveste cykeldyst.

"Det kan være svært at få tid til motion i hverdagens familie- og arbejdsliv" siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet. "Kampagnen 'Vi cykler på arbejde' er et godt startskud, hvis man vil udnytte hverdagens transport til at få mere motion ind i sin hverdag.

Kampagnen henvender sig til både nye og erfarne hverdagscyklister, og man kan deltage med alle cykler – også elcykler! Der konkurreres ikke om at cykle hurtigst eller længst, men om at cykle flest dage i en dyst om rejser, nye cykler fra SCO og meget mere. 

Sunde medarbejdere kan ses på bundlinjen

Mange virksomheder vælger ifølge Klaus Bondam at betale deltagergebyret på 60 kroner for alle tilmeldte medarbejdere. Det kan nemlig mærkes på bundlinjen, når en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling. Virksomheden sparer fem sygedage pr. medarbejder om året, viser beregninger.

"Vi kan se, at jo mere en virksomhed bakker op om cyklende medarbejdere og kampagnens liv på arbejdspladsen, desto større forskel gør kampagnen for medarbejderne. Det har vi i år valgt at følge op med et nyt inspirationskatalog til virksomheder, der vil fejre den daglige cykeltur i maj med events og andet spas på arbejdspladsen" siger Klaus Bondam.

Guide: Gør hverdagens cykling til højeffektiv træning

Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil viste for nylig, at danskernes sundhed rasler ned - blandt andet, fordi vi bevæger os for lidt. I efteråret viste en undersøgelse fra Københavns Universitet, at overvægtige taber sig lige så meget ved at cykle til arbejde som ved fysisk træning i fritiden. Den daglige cykeltur gør en stor forskel for vores sundhed og trivsel, og med et par tilpasninger kan turen også bruges til mere højeffektiv træning:

  1. Forlæng ruten: Gør for eksempel morgenruten dobbelt så lang hver dag.
  2. Fartleg og bakker: Bakker er gode for benene, og hastighed er godt for konditionen. Tag den skrappeste bakke på din rute flere gange. Bestem dig for at sætte farten op på udvalgte strækninger.
  3. Variér din rute: Måske kan du bedre ’træne’ med en anden rute end den sædvanlige. Find alternative ruter med gode stigninger til benene og gode strækninger til fartleg. Måske finder du endda en mere trafiksikker rute med flere grønne oplevelser.

Fakta om kampagnen

  • Kampagnen 'Vi cykler til arbejde 2018' løber i hele maj måned. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere. Hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om præmier.
  • Når kampagnen er slut, trækkes der lod om en række flotte præmier og to hovedpræmier i form af rejsegavekort fra Ruby Rejser og cykler fra det danske cykelfirma SCO til et helt hold. Alle deltagere inviteres også til at deltage i de løbende præmiekonkurrencer på Facebook.
  • Der kan deltages med alle former for cykler - også elcykler. Cykling kan også kombineres med tog og bus, for cykling til kollektiv transport tæller også som cykeldage.
  • Det koster 60 kr. pr. deltager at være med. Mange virksomheder vælger at betale gebyret for alle deltagere, fordi motion og hverdagscykling øger arbejdsglæden og effektiviteten i virksomheden. 20. april er sidste frist for tilmelding.

Tilmelding til Vi cykler til arbejde 2018 er åben på  frem til den 20. april. 

Sundhed
Sådan du bakker op om World Mental Health Day og afstigmatiseringen af psykisk sygdom 

I Danmark udfordres mere end 700.000 voksne hvert år af psykisk sygdom blandt andet angst og depression. Men også den unge generation af danskere er hårdt ramt, for i modsætning til livsstilssygdomme, som primært rammer voksne, så er antallet af børn og unge med psykiske udfordringer, stigende. I…

Læs mere
Sundhed
Den 1. oktober fejres International Vegetar Dag - og der er rigtigt meget at fejre 

Den 1. oktober fejres International Vegetar Dag, og der er meget at fejre. Fakta er nemlig, at flere danskere vælger en vegetarisk livsstil med overvejende eller udelukkende vegansk kost.

At fravælge kød kan i nogles øjne synes radikalt, men med de efterhånden talrige studier, der bekræfter de…

Læs mere
Sundhed
Champignon: En lille beskeden svamp med ekstraordinære egenskaber 

Den ser måske ikke ud af så meget, men den lille, hvide champignon er lidt af et vidunder. Med sin nøddeagtige smag tilføjer champignonen den fineste umami til alt fra gryde- og pastaretter til tærter og salater, og så er den samtidig en vitaminrig superfood, som med et lavt kalorieindhold og højt…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg 

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,…

Læs mere
Sundhed
Forskning viser honnings skjulte egenskaber 

Gennem historien har honning været hyldet som vidundermiddel mod alverdens lidelser. Den gule nektar har blandt andet haft ry for at være et effektivt elskovsmiddel, ligesom den har været brugt til behandling af sår og betændelsestilstande i huden, til lindring af astma-, gigt-, hjerte- og…

Læs mere
Sundhed
Kostfibre mod forstoppelse: De bedste kilder til kostfibre 

Mangel på kostfiber er et udbredt problem i den vestlige verden, hvor mange mennesker døjer med forstoppelse og relaterede problemer, som fx hæmorider eller irritabel tyktarm. Der findes et righoldigt batteri af håndkøbsmedicin, som ikke just er skadelige, men der findes, som bekendt, også den…

Læs mere
Sundhed
Kostfibre skal have væske i rigelige mængder 

Oplever man problemer med fordøjelsen som fx forstoppelse kan det skyldes, at der er for lidt fibre i kosten, men det kan også skyldes, at man ikke indtager tilstrækkelig væske i forhold til mængden af kostfibre.

Læs mere
Sommer
Undgå legionella-smitte: Forholdsregler for rejsende til Sydeuropa 

Udlandsrejser til destinationer med ekstrem varme, kan betyde, at flere danskere er udsættes for legionella-bakterier, skriver Statens Serum Institut. Bakterien er svær at få bugt med, men nogle få enkle råd kan mindske risikoen for at blive ramt af den potentielt livstruende sygdom.

Læs mere
Sundhed
Danske børn er de mest slikspisende i verden 

Danske børn får op til fire gange flere søde sager end Fødevarestyrelsen anbefaler, og Danmark er det land i verden, hvor vi køber mest slik. Det viser tal fra DTU Fødevareinstituttet, som sammen med Fødevarestyrelsen har gennemført et 3-årigt projekt, hvor man har udviklet metoder, der kan hjælpe…

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^