Sommer pasteller
Zinkbaljer
Quilttæppe
Ogawa Kazumaza
Kategori: Sundhed
Fanget i sukkerfælden?

Kostvejleder og biopat Lisbeth Tordendahl forklarer, hvordan du slipper af med din afhængighed af sukker og hurtige kulhydrater, og stadig tilfredstiller din trang til sødt.

Træthed, oppustethed, humørsvingninger, hormonelle ubalancer, problemer med fordøjelsen og for mange kilo på sidebenene. De færreste af os kan stå for søde sager, også selvom vi kender konsekvenserne af at fylde os med sukker og andre hurtige kulhydrater. For søde sager giver sådan en rar øjeblikkelig tilfredsstillelse - og så er sødt jo slet ikke til at komme uden om, når det kommer til den danske hyggekultur.

Sukkerafhængighed
At de hurtige kulhydrater kan være medvirkende årsag til dårlig trivsel og skrantende helbred, det ved Lisbeth Tordendahl fra sit virke som biopat og kostterapeut. I sin konsultation på Frederiksberg møder hun ofte mennesker, som er fanget i sukkerfælden. Hendes erfaring og mantra i både hendes kogebøger og i arbejdet med kostvejledning er, at vi har brug for nydelsen for at blive glade og velfungerende.
”Når vore kroppe sukker efter sukker, så sukker den i virkeligheden efter nydelse og ny energi - og altså ikke det raffinerede sukker, der er unaturligt hurtige kulhydrater og bare dræner og belaster kroppen. Spiser vi sødt lavet af sunde råvarer, der indeholder bl.a. vitaminer og mineraler får vi både nydelse og samtidig næring og længerevarende energi til cellerne. Frugt og naturlige sødemidler kan uden problemer erstatte det hvide sukker i kager og desserter, uden at der går klidmoster og uvant smag og konsistens i resultatet.” siger Lisbeth Tordendahl, der har skrevet flere kogebøger, senest i 2010 den prisvindende "Grønne proteiner".

Sunde, søde alternativer
I sin nye bog ”Det Søde – Sundhed & Nydelse”, præsenterer hun stribevis af opskrifter på gode, sunde, søde alternativer. Det er opskrifter på lækkerier, som både er indbydende og tilfredstiller trangen til sødt, men samtidig er fulde af vitaminer, mineraler, fibre, sunde fedtstoffer og proteiner. Alt i alt samler bogen mere end 100 fantastiske opskrifter på alt fra uimodståelige små og store kager, tærter, muffins, snitter og cupcakes, til delikate lagkager, desserter, slik, spreads, hjemmesylt, mos og marmelade samt lækre frugtsalater, snacks, is og mousse. Alle er de lavet med sunde råvarer, og uden sukker og hvedemel. Så nu kan du for første gang se frem til en kostomlægning, som ikke kræver, at du fornægter dig selv det søde og lækre, men tværtimod giver dig mulighed for at få tilfredsstillet trangen til sødt med god samvittighed.

>" target="_blank">Bestil bogen her >>
Få Lisbeths opskrift på Jordbær 'cheese' kage med mandelbund >>
Vind bogen her >>


Foto bogomslag: Tia Borgsmidt. Portræt: Michael Thomas

Forår
15 råd mod pollenallergi

Foråret er en dejlig tid, men også en udfordring for de mange pollenallergikere. Her i april blomstrer el og hassel, og varsler begyndelsen på pollensæsonen med løbende næser, irriterede øjne og nys.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre for at forebygge...

Læs mere
Sundhed
Trist og ængstelig i en krisetid?

I en krise, som den vi befinder os i lige nu, bliver man nemt overvældet af frygt og ængstelighed. Det er utrygt, når ingen med sikkerhed kan sige, hvordan situationen vil udvikle sig, og det er stressende at tænke på, hvilke konsekvenser det kan have, hvis man selv eller ens pårørende smittes.

Læs mere
Sundhed
Opfordring til alle: Bidrag til forskning i coronavirus

Aalborg Universitet har netop lanceret en digital kortlægningsplatform, 'C19 SymMaps', hvor alle danskere opfordres til at registrere deres aktuelle sundhedstilstand - det gælder både, hvis du har eller ikke har, symptomer. Den indsamlede data skal hjælpe forskerne med at forstå og kortlægge...

Læs mere
Forår
Vi cykler til arbejde 2020: Jernheste med forårsfornemmelser

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Læs mere
Forår
Sommertid 2020 - Skal uret stilles frem eller tilbage?

Natten mellem lørdag 28. marts og søndag 29. marts 2020 går vi over til sommertid. Det betyder, at uret skal stilles en time frem, hvilket betyder at dagen begynder en time tidligere og man snydes for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for...

Læs mere
Sundhed
Coronavirus: Ingen kender det reelle omfang

Siden det første tilfælde af coronavirus, covid-19, blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i december 2019, har virussen ifølge WHO spredt sig til en verdensomspændende epidemi. I mellemtiden har sundhedsmyndigheder verden over forsøgt at holde os ajour med udbredelsen og løbende orienteret om...

Læs mere
Sundhed
Derfor er udredning af din fødevareallergi vigtig

Antallet af fødevareallergikere stiger, men mens der ifølge eksperter ikke er nogen tvivl om, at der gennem de senere år er sket en stigning i forekomsten af fødevareallergi, så er der stadig et misforhold mellem antallet af mennesker, der tror de har fødevareallergi, og dem der reelt har det.

Læs mere
Sundhed
Få ro gennem vejrtrækning og visualisering af farver

Savner du en effektiv metode til at slippe stresstanker og uro i kroppen? Ved at trække vejret dybt og visualisere farver, kan du fjerne tanker fra ting, der gør dig anspændt og negativ.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Sundhed
Nej, fødevareallergi er ikke eksploderet med 327%

Når flere medier fornyelig skriver at antallet af mennesker med fødevareallergi er steget eksplosivt med 327 procent, kan man ikke andet end blive bekymret, for fødevareallergi kan være en alvorlig lidelse med store konsekvenser for den enkelte, for livskvaliteten og trivslen i hverdagen.

Nyheden...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ogawa Kazumaza

Ogawa Kazumaza

Kjole slå-om effekt og paisley print

Kjole slå-om effekt og paisley print

Strandtaske Rice

Strandtaske Rice

Bålfad

Bålfad

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^