Danskerne fravælger LCHF diæt

Kategorier: Sundhed  -  Slank & sund

Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Diæter der anbefaler at udelukke eller reducere indtaget af brød, rugbrød, pasta og knækbrød - også de grove af slagsen, fylder på kogebogshylden hos boghandleren. Men en ny analyse fra YouGov viser, at LCHF diæter fylder mindre på danskernes tallerkener. Analysen viser, at kun 2% af de danskere, der kender til LCHF også spiser efter diætens anbefalinger. Mens 22% af dem, ind i mellem spiser efter principperne, så vil 74% slet ikke spise LCHF kost.

”LCHF diæter fylder meget i medierne, og det har vakt bekymring hos os i Fuldkornspartnerskabet, hvor vi arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn” siger kampagneleder Rikke Iben Neess. ”Det er derfor positivt, at kun få mennesker vælger helt at kvitte kornprodukterne”.

Når man udelukker fuldkorn i sin kost, er det vigtigt at være klar over, hvad man siger farvel til.

Derfor skal du spise fuldkorn

Med fuldkorn får du hele kornet med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn er ét af de ti officielle kostråd.

”Fuldkornsvarianter, brød og kornprodukter er afgørende i forhold til at få dækket kroppens behov for fibre og en række vitaminer og mineraler. En ensidig kost, hvor man udelukker brød og kornprodukter gør det svært at få dækket behovet for alle næringsstoffer. Sund kost handler om at spise varieret og fokusere på hvad man inkluderer i kosten, snarere end hvad man udelukker. Derfor anbefaler vi, at man spiser varieret og lever efter de officielle kostråd," siger Hanne Skov, ernæringsfaglig konsulent fra Hjerteforeningen og partner i Fuldkornspartnerskabet.

Analysen fra YouGov viser, at 67% af danskerne synes, at fuldkorn smager godt. 23% er hverken enig eller uenig i, at fuldkorn smager godt. Kun 5% har endnu ikke overgivet sig til smagen af fuldkorn. Så her er endnu et argument for at tage mere fuldkorn på tallerkenen.

Hvis du vil leve efter Fødevarestyrelsens anbefaling på 75 gram fuldkorn om dagen, så kræver det kun, at du spiser en lille portion havregryn til morgen og 1-2 skiver fuldkornsrugbrød i løbet af dagen. I dag er der over 660 produkter at vælge i mellem med det orange fuldkornslogo. Vælger du et produkt med fuldkornslogo, er du garanteret et højt fuldkornsindhold.

Sundhed
Børnepsykolog Charlotte Diamant: Forældres helbredsangst påvirker barnet 

Danskerne søger i stigende grad efter helbredsmæssig information på internettet til private formål. Mens det i år gælder for næsten hver tredje dansker, gjaldt det for fem procent færre i 2018, og for ti år siden var det kun lidt mere end hver anden, der søgte efter helbredsmæssig information…

Læs mere
Sundhed
Ernæringsterapeuten: Kostens forunderlige effekt på kolesteroltallet 

Fedtet har længe været skurken, når kolesterolniveauet bliver for højt. Et af sundhedsmyndighedernes råd er derfor, at du skærer ned på fedt. Men i den ernæringsvidenskabelige verden er der bred enighed om, at kolesterolet fra kosten faktisk ikke har meget indflydelse på mængden af kolesterol i…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Viden om hvidløg og sundhed 

Udover at tilføje en delikat løgsmag til maden, og være en fremragende kilde til vitamin B6, vitamin C og mineraler, så har hvidløg gennem tiden været kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I Mellemøsten og den østlige del af Asien har hvidløg ifølge historikere, været anvendt til behandling…

Læs mere
Sundhed
Er svesker en superfood? 

Svesken er spækket med så mange gode næringsstoffer, at den hører med blandt superfood som chiafrø, gojibær eller broccoli. Her er 5 interessante grunde:

Læs mere
Sundhed
Lugtesansen er kroppens hurtigste advarselssystem 

Har du svært ved at skjule dit ubehag, når din næse opfanger en dårlig lugt, så findes der en god forklaring.

Læs mere
Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?  

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt? 

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan…

Læs mere
Sundhed
Døjer du med urindryp? 

Stressinkontinens i form af ufrivillige urindryp, er en yderst udbredt lidelse, som forekommer blandt kvinder i alle aldre. Lidelsen ses hyppigst blandt kvinder over 30 år, hvor op mod hver fjerde døjer med problemet. Alligevel er stressinkontinens et tabu, og måske derfor går mange kvinder rundt i…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem balanceevne og levetid 

Kan du stå på ét ben og holde balancen i 10 sekunder? En videnskabelig undersøgelse bragt i det anerkendte britiske tidsskrift, British Journal of Sports Medicine, viser at folk i alderen 50 til 75 år, der ikke kan holde balancen på ét ben i 10 sekunder, har næsten dobbelt så stor risiko for at dø…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^